avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 539 soluții astăzi
Forum Activitate Serbanrazvan1976

Activitate Serbanrazvan1976

Am montate camere de supraveghere în bar ,sunt proprietar. Mi le-am montat eu ,acum vine poliția și spune ca îmi face dosar penal pentru ca le-am montat eu, au sau nu dreptate?
Dacă locuiesc în aceiași curte unde am și sediul firmei respectiv și un bar în jumătate de casa ,sunt obligat sa am alarmă antiefractie?
Bună ziua, îmi.poate răspunde cineva ce se poate întâmpla cu dosarul sau cu sentința în cazul în care instanța a omis un lucru important din lege,respectiv la obligarea plății prejudiciului în solidar ,nu a stabilit gravitatea sau vina fiecarui inculpat în parte după cum prevede legea? 2, nu a audiat deloc pe parcursul întregului proces pe unul din inculpați. Pot ataca cumva sentința care este definitiva? Va mulțumesc!
Dosar penal pt lovire și alte violențe , pe scurt , 4 inși îl bat pe unul ,unul din ei îl lovește pe cel bătut, ii rupe maxilarul, 85 de zile îngrijiri medicale ,la un moment dat pe durata procesului acesta se împacă cu partea vătămată, acum întrebarea este : ceilalți 3 nelovindu- l în zona capului mai răspund penal pentru ruperea maxilarului părții vătămate? Nu trebuie sa se facă culpa fiecăruia în parte? Multumesc!!
Am fost obligat de instanta la plata unui prejudiciu în solidar , eu am salariul minim pe economie 1400 lei, din care plătesc 639 o rata la bancă, și 429 lei am poprire pe salar pt prejudiciul ăsta, întrebarea mea este : pot beneficia de o amânare de plata a prejudiciului pe timp de 2 ani cât mai am rata? Și dacă da cui ma adresez? Executorului sau instanței? Pt ca nu pot trai cu 330 lei și sa plătesc pt o fapta pe care nici nu am făcut-o eu !
Cum ce? În primul rand ca mia blocat și cardul de euro în care încasez diurna și de diurna nu se poate atinge asa ca o făcut-o degeaba ,și în al 2 Lea rand ia blocat și cardul soției mele cu toate ca doar eu sunt singurul dintre toți la care ii trage bani ,o treime din salar ,asa ca pt ce la mai blocat și pe al soției? Și în al treilea rand eu dacă ma împac cu partea vătămată și numai are nici o pretenție cine îmi da mie banii pe care mi ia reținut pina la momentul împăcării? Și în al 4 Lea rand firma la care lucrez îmi trage 429 de lei din salar ,bani care reprezinta o treime, el de ce mai îmi tine cardurile blocate? Nu cumva comite un abuz?

gi-jane2 a scris:

ce sa contestati ?

Dacă am fost condamnați la plata daunelor morale în solidar, prin sentință definitivă și executorul judecatoresc a început executarea silita( poprire pe salariu) ,se mai poate face contestație la executarea silită?
Am înțeles, doar ca copilul stătea în oraș cu chirie ,a fost la discotecă și sau încăierat pe-acolo, nu puteam să-l supraveghem în acel moment, eu fiind plecat și din țară, acasă doar soția și habar nu aveam de anturajul lui, la noi în familie nu a văzut asa ceva , cum pot ataca sentința, ca să plătească el pt fapt lui ,nu noi părinții? Și el ii de acord să-și plătească prejudiciul! Va mulțumesc

SM LEGAL CONSSULT a scris:

Da. Este vorba de raspunderea civila delictuala avand ca temei art. 1372 din Codul civil, in sensul ca cel care este obligat să îl supravegheze, în temeiul legii, adică părintele care ar fi trebuit sa-l supravegheze si sa aiba grija de cresterea minorului, nu a luat masurile necesare impiedicarii savarsirii faptei.

Bună ziua, am o întrebare și anume ,dacă copilul meu a săvârșit o infracțiune în minorat și acum este major ,suntem noi părinții obligați sai achitam acum prejudiciul și cheltuielile de judecată? Va mulțumesc!!
Daca o firma de construcții refuză să presteze un serviciu pt mine,contra cost normal,pe motiv de culoare politică, îl pot reclama pe patron la ANPC?