avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1684 soluții astăzi
Forum Activitate crimit

Activitate crimit

Cui mă pot adresa dacă primarul nu-mi permite să asist la ședințele consiliului.
Eu știu că ședințele consiliului sunt publice și poate asista oricine.
Nu înseamnă că mi se încalcă un drept?
Cât de obligatorie este publicarea datei ședințelor consiliului local?
Ce se întâmplă dacă primarul nu a făcut publice majoritatea informațiilor considerate publice, și asta de ani de zile?
Cui trebuie să se adreseze locuitorii comunei pentru a schimba situația.
Primarul a devenit un mic dictator, nu vrea să publice mai nimic, site-urile sunt "in construcție" de ani de zile.
Am o firma de contabilitate si am facut servicii contabile pentru o firma, servicii pentru care am emis facturi. Beneficiarul mi-a achitat o parte din facturi, apoi mi-a spus ca nu are posibilitatea sa-mi achite restul, dar a fost de acord sa-mi plateasca datoria in doua transe, dandu-mi in scris o promisiune ca va achita datoria in doua transe. Mi-a achitat o parte din datorie in ziua urmatoare, restul insa nu la achitat nici pana azi (adica aproape 3 ani). Mentionez ca persoana cu care am vorbit nu era beneficiarul real, dar se ocupa de aceasta firma.
Intrebarea mea este: pot sa fac plangere pentru inselaciune?
Multumesc anticipat celor care imi vor da ajutor.
Am contestat in instanță titlul executoriu emis de fisc. Am achitat cauțiunea cerută in cont la CEC, plata făcută din contul unei firmei. La explicații am trecut cauțiune, am specificat nr dosar executare, beneficiar judecătoria.
Mi se solicita acum sa depun la dosar si recipisa de consemnare a cautiunii.
Nu stiu ce trebuie să mai fac, eu am transmis electronic OP-ul.
Ce altceva trebuie sa mai depun la dosar.
Se poate ataca in instanta un testament daca Incheierea de autentificare este gresit intocmita? (Dupa parerea mea...)
Mai precis, aceasta incheiere arata astfel:

R O M Â N I A
BIROUL NOTARIAL .........
Sediu: ............

ÎNCHEIERE DE AUTENTIFICARE NR.....[1]

Zz/ll/anul

În faţa mea, .............., notar public, la sediul biroului, s-a prezentat.......... domiciliat în .........., CNP ........., identificat cu ..................in nume propriu

care după ce a citit testamentul, a declarat că i-a inteles continutul, ca cele cuprinse in act reprezinta vointa lui, a consimtit la autentificarea prezentului inscris si a semnat unicul axemplar in prezenta martorilor propusi de aceasta (corect era de acesta, fiind vorba de un barbat):

1. .......... domiciliat în .........., CNP ........., identificat cu ..................

2. .......... domiciliat în .........., CNP ........., identificat cu ..................

care dupa ce i-a fost citit testamentul, a declarat ca i-a inteles continutul, ca cele cuprinse in act reprezinta vointa ei, a consimtit la autentificarea prezentului inscris si a semnat unicul exemplar in prezenta martorilor propusi de aceasta

În temeiul art. 12 lit. b) din Legea notarilor publici si a activitatii notariale nr 36/1995, republicata, cu modificarile ulterioare, SE DECLARA AUTENTIC PREZENTUL INSCRIS.

SE DECLARĂ AUTENTIC PREZENTUL ÎNSCRIS.
-----
Ca sa fiu explicit: testatorul este un barbat, beneficiarul testamentului este o femeie. Testatorul, din cate am inteles eu, ar fi trebuit sa-i dicteze notarului testamentul. Din cuprinsul incheierii, rezulta ca notarul a intocmit testamentul iar testatorul l-a citit, ...in prezenta martorilor propusi de ACEASTA, adica de beneficiara testamentului.
Apoi sunt scrise datele de identificare ale martorilor, si, fara nicio legatura (parerea mea), scrie de la capatul randului
"care dupa ce i-a fost citit testamentul, a declarat ca i-a inteles continutul, ... "(textul de mai sus).
Intrebarea mea este: aceasta "Incheiere de autentificare " corespunde cerintelor legii? Mie mi se pare ca nu.
Eu inteleg ca testatorul a citit testamentul intocmit de notar si l-a semnat in fata martorilor propusi de beneficiara testamentului, beneficiara despre care nu se dau niciun fel de date de identificare (in Incheierea de notificare),
Nu trebuia sa se scrie despre cine este vorba?
Se poate ataca testamentul in justitie pentru anulare in aceste conditii?


Dacă testamentul cotine erori de redactare dar si neadevaruri poate fi anulat? Beneficiarul testamentului nu este ruda cu defunctul dar acesta lasa mostenire "nepoatei mele " S.P. pe care o "desmeneaza" în loc de "desemneaza". Sunt acestea motive de anulare a testamentului? Faptul ca defunctul a făcut închisoare 18 ani pentru crimă se poate considera ca nu era în deplinătatea facultăților mintale când a semnat testamentul?
Defunctul încă nu era în posesia vreunui bun, succesiunea nu a fost făcută după moartea tatălui său. Pe actul de proprietate sunt 2 mostenitori: tatăl defunctului si nepoata acestuia. Defunctul a lăsat prin testament ceva neprecizat, ceea ce se va găsi în patrimoniul sau la data decesului. Ori la data decesului nu avea nimic pe numele său. Cum se procedeaza in acest caz si cat revine posesorului de testament. Trebuie sa fi fost ruda cu defunctul?
Sotia are titlu de proprietate impreuna cu unchiul din partea mamei sale (fratele mamei). Unchiul decedeaza si lasa in urma un fiu. Acesta decedeaza cu putin timp in urma, fara a avea copii. Nu s-a dezbatut nicio taxa de succesiune pana acum. Sotia introduce taxa de succesiune considerand ca este mostenitorul intregii mase succesorale. Notarul primeste actele si programeaza mostenitorul sa vina sa semneze actele dupa 30 zile. Insa, la cateva zile, notarul comunica faptul ca fiul decedat a lasat un testament inainte de a deceda unei persoane. Intreband pe notar cum se procedeaza in aceasta situatie, a spus ca persoana cu testamentul va participa la succesiune cu drepturi egale cu mostenitorul.
Intrebarea este; acest testament este valabil? Ce drepturi confera posesorului testamentului?
Am primit amendă judiciară 5000 lei pentru nedepunerea la timp a unei expertize contabile. Am făcut cerere de reexaminare amenda judiciară tardiv si am adus argumente ca am fost bolnav. Instanța nu a ținut cont de aceste argumente si a respins cererea de reexaminare. Ce cai de atac există?
Am fost amendat de 3 ori la rand pentru nedepunerea la timp a unei expertize contabile. Prima amenda am contestat-o si mi-a fost anulata. Pe celelalte 2 nu le-am contestat am aflat tarziu avand probleme cu sănătatea. Toate erau de câte 5000. Acum au fost date la fisc deci 10000 lei. Mai pot face acum cerere de anulare? Sau mai pot face ceva? Prima amenda a fost anulată pe baza dovezilor depuse ca am fost bolnav, internat si operat de mai multe ori. Cui mai pot sa ma adresez?