avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 645 soluții astăzi
Forum Activitate Alexia Popescu

Activitate Alexia Popescu

Intrebarea adresata consilierilor juridici ce inseamna avizare juridica? La unele firme sunt departamente gen avizare juridica, reprezentare in instanta etc.
Cand se organizeaza anul acesta concursul la colegiul consilierilor juridici Bucuresti pentru stagiari? Pe site apare doar cererea de inscriere impreuna cu documentele ce trebuie incarcate. Poate nu ma uit unde trebuie. Cine ma poate lamuri va rog frumos.
Buna ziua
As avea nevoie de un raspuns de la un specialist in domeniul securitatii sociale. Am urmat o facultate dar acum ma aflu in prelungire cu doua semestre. Pot beneficia in continuare de pensie de urmas?
Am citit articolele referitoare la pensia de urmas este foarte general.
Voiam sa ma asigur ca sa nu am vreo surpriza de la cei de la Casa de Pensii (spre exemplu imi zic ca se acorda dar nu imi vine luna urmaoare sau ma dau in judecata mai tarziu ca sa restitui banii)
Va multumesc!
Am urmatoarea problema. Am terminat facultatea, dar am ramas cu restanta si am solicitat prelungire. Pot beneficia si pe perioada prelungirii de pensie de urmas? Secretariatul mi-a spus ca imi poate elibera adeverinta, dar imi este frica sa nu imi acorde Casa de Pensii.
Copiii pensionari de urmas pot beneficia de pensie de urmas pe perioada prelungirii de studii?
Daca am facut prima facultate in regim de taxa (toti anii) a doua facultate o pot face la buget daca am medie de buget?
Copiii care primesc pensie de urmas pot cumula pensia cu salarii. Adica se pot angaja fara ca pensia sa le si suspende?
Dezmostenire prin testament in caz de mor.

Dapix a scris:

Despre ce dezmoștenire vorbiți, că nu există legea dezmoștenirii în România`? Cum intenționați să-l dezmoșteniți`?

Cum se calculeaza impartirea pe linii daca la mostenirea defunctului vine un singur parinte care are un copil care este frate consagvin cu defunctul si un frate bun. Pentru a calcula cota fratelui bun se face impartirea pe linia materna chiar daca aceasta nu mai este in viata.
Am un frate consagvin iar acesta are un copil. Daca il dezmostenesc total masa succesorala e luata de mama sau ar avea drepul si copilul fratelui consagvin. Daca da in ce cote?