avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 934 soluții astăzi
Forum Activitate Magda95

Activitate Magda95

Răspuns la discuția Pensie alimentară
Și această hotărâre primită acasă este acea înștiințare? De atunci de când am primit-o calculez 30 de zile? Sau de când s-a dat sentința?

CIOBOTARU LOREDANA - CABINET INDIVIDUAL DE AVOCATURA a scris:

Buna ziua ! Conform dispozitiilor legal (1) Termenul de apel este de 30 de zile de la comunicarea hotărârii, dacă legea nu dispune altfel., astfel incat dumneavostra trebuie sa calculati 30 de zile de la momentul in care va fost comunicata hotararea. deasemena , trebuie sa aveti in vedere acelasi termen si pentru partea adversa .
Pentru a fi in situatia prvazuta de dispozitiile art . 378 Cod penal , este necesara neplata , cu rea-credinta , timp de 3 luni.
Aveti posibilitatea sa va adresati unui executor judecatoresc sa solicite incuviintarea executarii silite in baza sentintei si sa executati sumele astfel cum au fost dipuse de instanta prin hotararea judecatoreasca .

Bună ziua! Dacă am primit hotărârea de divorț( care nu știu dacă este definitivă sau nu, procesul terminându-se acum 2 luni și abia am primit acasă hotărârea) când pot face plângere că nu am primit nici un ban de la fostul soț, deși s-a stabilit o pensie alimentară și are restanță un an și 4 luni( pensia alimentară fiind decisă în decizie să fie dată de la data depunerii dosarului)?
Bună ziua! Procesul de divorț s-a finalizat pe 30 decembrie anul trecut, hotărârea am primit-o abia săptămâna trecută și am câștigat. Problema este că nu mii dau seama dacă e definitivă sau nu și dacă fostul soț poate să mai facă contestație sau nu. Și aș mai avea o întrebare... Din ce știu eu, dacă face contestație, procesul se va ține la reședința de județ și ce vreau eu să știu este dacă mă pot prezenta fără avocat, deoarece nu am posibilitatea financiară să îmi mai angajez o dată avocatul.
Bună seara! M-ar interesa să știu dacă pot vinde obiecte personalizate de altă firmă prin firma mea. Am o firmă de organizare evenimente și anumite lucruri nu le pit face eu încă, cum ar fi tricourile personalizate și voiam să știu dacă cineva îmi cere, iar eu mă ocup de comandă, drumuri etc îl pot vinde? Trebuie să dau chitanță eu sau dau chitanța de la firma de unde am procurat? Cum îmi pot asigura și deplasările mele, căutarea etc?
Bună seara! Am deschis o firmă ii și îmi voi ține contabilitatea singură momentan din diverse motive. M-am informat în mare parte, dar aș vrea să mă asigur că știu tot. Înafară de registrul jurnal, registrul inventar, facturi, state de plată, ce altceva ar mai trebui să fac?
Bună seara! Tocmai ce am deschis o firmă ii și aș dori să îmi țin contabilitatea singură din diverse motive. Întrebarea mea este: ce program de facturi și contabilitate online este mai rentabil, ușor de folosit și legal din toate punctele de vedere?
Bună seara! Aș dori să știu cum se calculează impozitul la casă dacă am și sediul unei firme acolo. Camera unde am sediu este locuibilă și nu primesc clienți, ci doar fac activitate de birou și fac ornamente hand-made. Firma este ii de organizare evenimente și vom lucra în deplasare
Bună ziua! Un prieten dorește să deschidă o firmă ii de organizare evenimente și vom lucra amundoi cot la cot și aș dori să știu dacă se poate face un contract, înafară de contract de angajare, de asociat sau parteneriat ori orice altceva ce poate asigura contribuția adusă firmei
Răspuns la discuția Costuri deschidere ii sau pfa

Este absolut necesar să îmi iau un avocat ca să pot deschide firma?
Cabinet Individual Avocatura CAZACU IOANA a scris:

Taxele s-au redus, insa trebuie sa platiti onorariul avocatului care se va ocupa de acte. Sunati un avocat.

Bună seara! Cât m-ar costa deschiderea unei firme ii sau pfa?