avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 596 soluții astăzi
Forum Activitate Nicoleta Silvia Hulpus

Activitate Nicoleta Silvia Hulpus

Sigur că se poate cu 5%.
Aţi încheiat un antecontract sau promisiune de vânzare-cumpărare? nu aţi inclus şi o clauză în care să specificaţi ce se întâmplă dacă vânzătorul refuză nejustificat să vă mai vândă? (să vă dea înapoi dublul avansului, sau ceva de genul...apropo, la avans cum v-a facturat?) ce preţ s-a stabilit în "rezervarea" aceea? contează foarte mult ce au semnat până acum, ca să vă putem sfătui pe mai departe...
şi mare atenţie, că declaraţia de 5% TVA, este o declaraţie separată care se va da înaintea oricărui antecontract! (deci înainte şi de avans. au achitat deja un avans?)
Se pot întâmpla multe, depinde ce vă interesează? sunteţi reprezentantul firmei? vreţi să recuperaţi bani?
la multe firme care au agenţi ce încasează se întâmplă "pierderi" din acestea, care mie mi se par puţin cusute cu aţă albă. ia pierdut de pe toată luna? nu trebuia să-i depună zilnic undeva? e bine să anunţaţi şi poliţia, dar nu cred că-i veţi recupera aşa...
cred că mai degrabă veţi ajunge să-i recuperaţi de la el pe răspundere patrimonială a salariatului...sigur, în funcţie de speţa dv.

art. 270 Codul muncii:
„(1) Salariaţii răspund patrimonial, în temeiul normelor şi principiilor răspunderii civile contractuale, pentru pagubele materiale produse angajatorului din vina şi în legătură cu munca lor.
(2) Salariaţii nu răspund de pagubele provocate de forţa majoră sau de alte cauze neprevăzute şi care nu puteau fi înlăturate şi nici de pagubele care se încadrează în riscul normal al serviciului.
(3) În situaţia în care angajatorul constată că salariatul său a provocat o pagubă din vina şi în legătură cu munca sa va putea solicita salariatului printr-o notă de constatare şi evaluare a pagubei, recuperarea contravalorii acesteia, prin acordul părţilor, într-un termen care nu va putea fi mai mic de 30 de zile de la data comunicării.
(4) Contravaloarea pagubei recuperate prin acordul părţilor, conform alin. (3), nu poate fi mai mare decât echivalentul a 5 salarii minime brute pe economie.
"Cât" timp aţi vrut să scrieţi (nu ştiu ce înseamnă "kit")? Dacă da, atunci:
în mod normal şi legal totodată, termenul de soluționare a cererilor pentru eliberarea unui act de identitate este de până la 30 de zile de la data înregistrării cererii la Direcția Județeană de Evidență a Persoanelor. În situații deosebite, termenul poate fi prelungit cu cel mult 15 zile de către șeful Direcției Județene de Evidență a Persoanelor.
Din experienţă personală, mie mi l-a eliberat în exact 10 zile lucrătoare.
Nu cred că vă dă cineva "un rezultat", vă sfătuiesc să sunaţi şi să întrebaţi, poate e gata şi nu aţi mers să-l ridicaţi.
Toate bune!
Teoretic, da (cu privire la partile sociale). Depinde de optiunea creditorului, daca se va indestula sau nu din conturi.
Patrimoniul personal insa, este destul de greu de atins de creditori, doar in ideea in care vor solicita atragerea raspunderii personale a administratorului, dar pentru asta trebuie indeplinite anumite conditii...(BO-uri banuiesc ca nu ati avalizat in nume propriu)
Răspuns la discuția Iesire din coproprietate
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Sigur ca se poate, nu e obligatoriu sa va prezentati personal daca oricum veti fi reprezentat de avocat.
Răspuns la discuția Iesire din coproprietate
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Buna ziua,
Puteti cere in instanta iesirea din indiviziune. Si de asemenea puteti opta pentru ca dv. sa ramaneti cu intreg apartamentul si sa-i platiti o sulta (o contravaloare in lei a partii care i s-ar fi cuvenit surorii, la pretul pietei).
Valoarea apartamentului se face pe baza unei evaluari a unui expert. N-as putea sa va spun cat va dura, nu toate procesele sunt la fel. Da, se poate judeca in lipsa ei daca nu se prezinta si nici nu-si trimite avocat s-o reprezinte.
Decizia carui avocat? al dv.? sigur ca poate sa refuze...dar nu poate refuza o hotarare a judecatorului in acest sens.
Răspuns la discuția Infiintare Asociatie
Buna ziua,
Nu, documentatia se va depune la institutiile de pe langa sediu, adica din PH.
Toate cele bune!
Răspuns la discuția proiect de gaz
La Asociaţia de Proprietari aţi întrebat? cel puţin la blocurile noi, proiectul este pe bloc şi este predat de constructor Asociaţiei, odată cu cartea tehnică a imobilului, nu are fiecare proprietar proiectul său individual (reglementările lor nu cer acest lucru).
E drept de anul acesta am observat că solicită proiectul de gaz la verificări, dar se poate obţine de la Asociaţie.
Pentru motive temeinice, il puteti inlocui. Nu aveti alt martor pe care sa-l propuneti in loc? Sau sa cereti o amanare pana revine martorul in tara?
Nu poate in scris, trebuie sa se prezinte personal in instanta.
Nu. Comodatul este cu folosinta gratuita, deci nu incasati nimic si nu aveti impozit de achitat.