avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 597 soluții astăzi
Forum Activitate LEGALN

Activitate LEGALN

Asociaţia este subiectul de drept constituit de trei sau mai multe persoane care, pe baza unei înţelegeri, pun în comun şi fără drept de restituire contribuţia materială, cunoştinţele sau aportul lor în muncă pentru realizarea unor activităţi în interes general, comunitar sau, după caz, în interesul lor, personal nepatrimonial.
Asociaţia dobândeşte personalitate juridică prin înscrierea în Registrul asociaţiilor şi fundaţiilor aflat la grefa judecătoriei în a cărei circumscripţie teritorială îşi are sediul.
Aveti nevoie de un Statut care poate fi atestat si de un avocat, o rezervare denumire la MJ si un capital.
Va pot oferi si alte amanunte inclusiv ajutor la infiintare
Răspuns la discuția en gross
Trebuie sa existe in obiectul de activitate, cod CAEN. punctul de lucru sa fie inregistrat la RC si autorizatiile necesare functie de profilul de activitate.
Răspuns la discuția nesemnarea minutei
Inseamna ca dosarul se va intoarce la instanta de fond iar in mod normal se pun din nou concluzii adica nu se vor administra din nou probe, acestea fiind castigate cauzei.
Cu privire la cheltuielile de judecata ele sunt lasate la aprecierea instantei.
Răspuns la discuția acordul partilor
Nu este irevocabila.Dar se poate incheia un alt CIM
In primul rand ca normal ar fi ca salariatul dvs sa depuna o cerere in vederea executarii hotararrii.
Este indicat insa faceti si o adresa prin care sa-i comunicati ca trebuie sa revina la locul de munca in caz contrar se poate dispune desfacerea disciplinara a CIM pentru absente nemotivate.
Si ar mai fi cateva amanunte
Conform noii reglementari, contractele de vanzare-cumparare incheiate in temeiul Legii nr. 112/1995 sunt acte autentice si constituie titlu de proprietate opozabil de la data incheierii acestora.
Chiriasii care au cumparat cu buna-credinta imobilele in care locuiau in temeiul Legii nr. 112/1995, iar contractele de vanzare cumparare eferente au fost desfiintate, vor avea dreptul de a li se asigura cu prioritate o locuinta din fondul de imobile disponibil aflat in proprietatea sau in administrarea Regiei Autonome Administratia Patrimoniului Protocolului de Stat.
De asemenea, chiriasii vor avea dreptul sa cumpere imobilele care le vor fi asigurate, pretul platit anterior catre stat in baza Legii nr. 112/1995 pentru achizitionarea imobilulelor in care locuiau putand constitui avans la noul imobil.
Pot fi introduse cereri sau actiuni in justitie avand ca obiect restituirea pretului de piata al imobilelor, privind contractele de vanzare-cumparare incheiate cu respectarea prevederilor Legii nr. 112/1995, care au fost desfiintate prin hotarari judecatoresti definitive si irevocabile.



Instanta de revizuire poate suspenda la cerere executarea cu obligatia de plata a unei cautiuni.
Contestatia la executare presupune o executare inceputa.
Daca inscrisurile aratate instantei de revizuire dar si toate aspectele sustin cererea se poate obtine castig de cauza.
Răspuns la discuția accident cu victima
Nu trebuie sa va grabiti sa ajungeti la o intelegere.Parerea mea este ca ar trebui sa cantariti bine toate sansele.Fara o cat de mica experienta, chiar si la negociere, se poate sa aveti surprize mari.De aceea am considerat ca aveti nevoie de un avocat bun.
Eu nu inteleg cum pot unii sa creada ca astfel de lucruri poti sa le faci asa ca din intamplare.Mai ramane sa ne facem singuri operatii, sa ne tratam la dinti in oglinda etc.
Cred ca un avocat bun poate aduce mai multe avantaje decat pot unii sa-si imagineze.Nu vreau sa fiu intelesa gresit dar din toata experienta mea pot sa spun ca sansele de castig ale unui caz sunt foarte mari daca se intervine de la inceput. Am avut situatii in care desi pe fond aveau dreptate nu se mai putea face nimic pentru ca au fost pierdute termene, cai de atac etc.
Cu alte cuvinte asa cum avem nevoie de un doctor bun avem nevoie si de un avocat bun, de incredere.
Cand o sa intelegem toate acestea, inseamna ca am patruns in lumea civilizata.
Răspuns la discuția accident cu victima
Te inteleg foarte bine pentru ca am trecut prin ceva similar.Trebuie sa stai linistita pentru ca o sa se tin cont de faptul ca acel individ nu avea ce cauta acolo prin urmare stare de pericol a fost creata de victima dar sa nu uiti ca este foarte importanta expertiza si un avocat bun .
daca nu este stipulat expres ca pentru subinchiriere ai nevoie de acordul proprietarului nu ar trebui sa ai probleme