avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 256 soluții astăzi
Forum Activitate moni22

Activitate moni22

Multumesc pentru raspuns. In cazul celor 2 credite ce pot sa fac? Pana incep procedurile de succesiune cum se vor plati? Deocamdata ar fi pe card dar procesul de suucesiune se poate prelungi si eu raman cu ratele neplatite? Daca copilul implineste 14 ani, detine buletin mai este nevoie de numirea unui curator care sa-l reprezinte in procesul de succesiune?

raluk0207 a scris:

Nu puteti. Nici sa inchideti contul, nici sa scoateti banii si nici sa ii transferati, fara dezbaterea succesiunii si prezentarea certificatului de mostenitor

Buna ziua, mi-a decedat sotul si as vrea sa stiu cum pot rezolva cu banca, avea doua credite in desfasurare si rata se platea direct de pe card. As dori sa inchid acel cont, oricum cand duc certificat de deces se va inchide automat. El mai avea bani pe card, si as dori ca creditele sa le pot transfera, sa se plateasca de pe cardul meu ( am la aceeasi banca).Nu vreau sa dezbat succesiunea deocamdata deoarece am un copil de 12 ani si jumatate si am inteles ca este mai complicat.

raluk0207 a scris:

Eu accept succesiunea, intrebarea mea este ce inseamna asta?

Inseamna ca aveti pretenii la succesiune, ca va insusiti calitatea de mostenitor si ca veti mosteni cota parte prevazuta de lege, in calitate de fiica a defunctei.

Tata ramane singur proprietar?

Nu, tata va ramane coproprietar impreuna cu dvs si sora/surorile (in functie de cum opteaza si ele)

Asta inseamna ca poate sa vanda apartamentul fara acordul copiiilor?

Tata poate vinde singur doar cota sa parte.
Intregul apartament nu poate fi vandut decat cu acordul tuturor mostenitorilor acceptanti.

Dar daca se decide sa treaca un copil ce se intampla cu partea de succesiune a celorlalte 2 surori?

Cine sa "treaca"? Si cum sa "treaca"? Ca "a trece" poate avea n sensuri?

Buna ziua, multumesc pentru raspunsuri. Daca tata vrea sa treaca apartamentul pe una dintre fiice, noi trebuie sa semnam ca suntem de acord, implicit renuntam la mostenire? La decesul tatalui se mai dezbate succesiune? Daca acceptam succesiune, impozitul pe apartament se imparte la 4?
Buna ziua, am de discutat o succesiune, pentru un apartament detinut de parinti, mama a decedat. Eu am trei surori si eu trebuie sa trimit o procura pentru a imputernici pe una dintre surori deoarece nu pot ajunge. Eu accept succesiunea, intrebarea mea este ce inseamna asta? Tata ramane singur proprietar? Asta inseamna ca poate sa vanda apartamentul fara acordul copiiilor? Dar daca se decide sa treaca un copil ce se intampla cu partea de succesiune a celorlalte 2 surori? Impozitul cum se va plati? Va multumesc.
Buna ziua, stau in chirie cu contract inregistrat la Fisc, as vrea sa intreb daca pot sa-mi fac buletinul cu adresa din contract? Va multumesc.
Buna ziua, am o cunostinta care se indreapta spre divort. Ca familie, detin un apartament, luat prin legea aplicata cadrelor MAI. In afara de acest credit mai au un credit, ipotecar, in desfasurare. Impreuna au 2 copii. Intrebarea mea ar fi ce se intampla in caz de divort cu apartamentul si creditele luate de la banca. Apartamentul este ocupat de sotie si cei 2 copii, sotul (cadru MAI) locuind la alta locatie.
Buna seara, as vrea sa aflu niste detalii despre ce se intampla cu un apartament dupa decesul unui proprietar. Parintii mei au un apartament, anul trecut mama a decedat. Anul acesta cand tata a fost sa plateasca impozitul a zis ca trebuie sa plateasca partea lui si a sotiei. Ce este de facut pentru a figura doar tata, la impozit. Specific ca noi suntem 3 surori si au trecut mai mult de 6 luni de la decesul mamei. Va multumesc anticipat.
Buna ziua, am avut apartamentul dat in chirie, cu contract inregistrat la Fisc. Am reziliat contractul deoarece erau probleme cu plata chiriei si a utilitatilor. Dupa plecarea chiriasilor am inceput sa primesc in posta diferite instiintari, de la procuratura, tribunal, politie, pe numele fostilor chiriasi, cu adresa apartamentului. Intrebarea mea este ce as putea face, unde sa ma adresez sau ce hartii sa depun sa nu mai primesc aceste plicuri, chiriasi neavand buletin facut pe adresa mea. Eu o vad ca si cum adresa mea ar fi a tuturor, eu vreau sa primesc doar ce este pe numele meu in posta. Am incercat la tribunal si au zis ca nu ma pot ajuta ca adresa aceea au declarat-o. Astept un raspuns, va multumesc.
Buna ziua, mama mea are card unde i se vireaza pensia. Intrebarea mea ar fi cum ar trebui procedat ca pensia sa ii vina prin posta. As vrea sa precizez ca mama este nedeplasabila din cauza unor probleme medicale permanente.
Buna seara, ce document ar trebui facut, la notar, pentru a avea drept de semnatura in locul unei persoane nedeplasabile, gen banca, dosar de handicap, primarie. Se poate ca notarul sa se deplaseze la domicilul persoanei nedeplasabile.