4. cu privire la transferul de proprietate cu privire la bunul mamei, se poate incheia contract de vanzare-cumparare, contract de vanzare-cumparare cu clauza de intretinere, contract de v-c cu drept de uzufruct viager si clauza de intretinere.
Multumesc pt raspunsuri.
Referitor la contractul de v-c, cum poate fi făcut dacá legea prevede ca trebuie virata o suma corecta de bani din contul cumparatorului in contul vanzatorului? Altfel, contractul e lovit de nulitate si chiar atacabil (de catre frate).
Am citit aceasta informatie de curànd pe un forum dedicat notarilor.
Poate cineva sa ma lamureasca?
Buna ziua,
Vā rog sā mă lămuriţi in situaţia de mai jos:
In urma cu vreo 8 ani i-am dat mamei bani cu care a cumparat un apartament pe numele ei. Dupa un timp l-a vândut (fáră sa-mi spuna) si a cumparat o garsoniera tot pe numele ei iar diferenta de bani i-a dat-o fratelui meu. Apoi a vândut si garsoniera (dupa moartea tatalui ! ) si i-a dat banii fratelui meu, care i-a cheltuit (in prezent mai are o treime din suma).
Tatal a decedat in urma cu 5 ani. La succesiune, noi fratii am renuntat in favoarea mamei.
(Eu am un copil, iar mama copilului spune ca nu a fost legal pt ca dc renunti la mostenire, vine sa mosteneasca descendentul meu, adica copilul, si nu ascendentul adica mama! Si mai spune ca garsoniera ar fi trebuit sa intre in masa succesorala !) Dar nu a contestat oficial.
Acum mama mea doreste sa-mi dea numai mie apartamentul in care locuieste ea, sa mi-l dea din timpul vietii.
Cum se poate face asta, fara ca actul respectiv sa poata fi atacabil?
Mai pot eu sa recuperez ceva din primul apartament , stiind ca fratele mai are cam o treime din suma cu care s-a vândut ?
Adica e mai bine să ai un tată infractor decât sã nu ai deloc.
Am trait sa o aud si pe asta.
Av. Gabriel Klein Kiritescu a scris:
Buna ziua,
NU aveti ce face.
Inca ceva.
E de preferat ca acel copil SA AIBA TATA!
E cumplit cand, la scoala, ceilalti il fac florar sau altele asemenea.
Copiii sunt tare rai intre ei asa caaaaaaaaaaaaaaaaaa!
Exista un site/cont pe fqcebook:copiii niciodata uitati ai Romaniei
Au rezolvat multe cazuri asemanatoare.
irina966 a scris:
Am aflat dupa 20 de ani ca sora mea, despre care mi s-a spus doar ca a murit la nastere, a fost abandonata de mama in spital.
Stiu doar spitalul la care a fost nascuta, anul si faptul ca ar fi fost adoptata.
Ce trebuie sa fac, carei institutii sa ma adresez pentru a o putea gasi?
Va multumesc!
E foarte simplu. Dispăreţi. In alt colţ al ţării, alta localitate. Schimbaţi nr de tel, adresa. Fiti discreta cu neamurile.
Din fericire cât timp sunteti insarcinata nimeni pe lumea asta nu are niciun drept asupra fatului . Femeia poate sa si avorteze daca asa vrea ea.
Judecatile cu ce-o fi si cum o fi nu-si au rostul.
Sanatate si curaj !
Florina2020 a scris:
Buna ziua!
Mai pe scurt... Nu doresc sa trec tatăl pe certificatul de nastere al copilului, din diverse motive (lipsa de interes, amenințări, etc)
De precizat faptul că nu o sa privez copilul in a-si vedea si a-si cunoaște tatăl. Nu am nevoie de pensie alimentară și de nimic de la el, decât de custodie exclusivă ( pe care tatăl nu o va da de buna voie sub nicio forma)
Tatăl, probabil, va încerca să își dovedească paternitatea si probabil ma va da în judecată pt custodie comună.
Ma intereseaza sa stiu daca am vreun câștig de cauză și daca hotărârea mea de a nu il trece pe certificatul copilului va mai lungi procesul si daca tatăl( odată ce va fi trecut pr certificat) va câștiga drepturi depline asupra copilului.
Cum pot face sa nu depind de tatăl copilului?
Mentiune: nu suntem căsătoriți. Doar relație de concubinaj o perioadă ft scurta de timp
Dumnezeule Mare, acum trebuie impartit copilul si cu bunicii prin instanta, judecata, tribunale ??!! Dar de ce nu si cu matusile, unchii, cumnatii, verii , nepotii de frate, de tata decedat ?! Au si ei dreptul sa faca parte din viata minorului ? Ca doar sunt inruditi ! Sa ceara si ei drept de vizita, cu siguranta il vor obtine !
In ce lume traim ?!
In logica asta, va veni o vreme cand odata ce a facut un copil, femeia se trezeste legata cu o zgarda invizibila de tot neamul pana la a 7 a spita !
Sau deja vremea aia a sosit ?!
In ultimul timp, asistam la o propaganda din ce in ce mai agresiva, potrivit careia, odata ce copilul s-a nascut, un domn numit tata capata niste drepturi asupra acestei mici fiinte.
Dar obligatiile unde sunt ?
Obligatiile nu sunt egale cu ale mamei?
Dar pentru timpul in care tatal a fost inexistent, nu si-a crescut, nu si-a intretinut copilul, cine il va trage la raspundere?
Normal, logic, ar trebui sa raspunda in fata legii pt ca si-a abandonat copilul !
Intrebare: exista vreun text de lege in care tatal (disparut sau prezent dar care refuza sa participe la cresterea copilului) sa fie tras la raspundere ?
"Mai aveți si varianta de a strânge probe asupra alienarii copilului si sa cereți domiciliul la dumneavoastră. In ultimele luni sunt câțiva tați care si-au câștigat copii in instanta. E un inceput timid dar este."
Cu alte cuvinte, incercati sa va lasati copilul orfan de mama ! mai ales fiind fetita, ce sa zic, foarte "benefic" !
Ideea este ca trebuie sa afle de la dvs , si nu de la gura lumii.
Spre 3 - 4 ani copiii incep sa puna o sumedenie de intrebari; cel mai bine e sa i se raspunda natural, firesc.
Trebuie sa afle ca un copil adoptat = ADORAT, este un copil DORIT 1000%, spre deosebire de ceilalti, care mai apar si din intâmplare...(adoptia trebuie pusa in valoare--> esti un copil deosebit )
Sunt o multime de personalitati publice care au adoptat copii si se afiseaza cu ei cu multa mândrie , vorbind deschis despre originile lor.
Femeia care l-a purtat in pântece si l-a adus pe lume, a facut o fapta buna, si vi l-a incredintat dvs, ca sa ii fiti MAMA . Pentru ca mama e cea care te creste, care iti vegheaza noptile, te-a invatat sa mananci, sa faci primii pasi, te calauzeste si te poarta in suflet pana la moarte si dincolo de ea pt ca dragostea mamei este neconditionata.
(Nu trebuie blamata femeia care i-a dat viata; datorita ei dvs ati devenit Mama, iar copilul a devenit fiul dvs. Nu puteti cunoaste motivatiile ei, dar daca copilul doreste sa le afle, poate le va afla. cand va deveni adult. E de apreciat ca a ales sa il aduca pe lume intr-o maternitate, si nu sa-i suprime viata din pântece, )