avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 748 soluții astăzi
Forum Activitate Lavinia Oana

Activitate Lavinia Oana

O hotarare de admitere a cererii de uzucapiune ar reprezenta titlul dumneavoastra asupra terenului. Asta daca sunt indeplinite conditiile pentru uzucapiune si daca se poate dovedi posesia.
Parerea mea este ca puteti face asta, fara niciun fel de probleme. In documente sunteti coproprietar, deci aveti dreptul sa faceti acte de administrare.
In functie de felul titlului de proprietate, se poate solicita un duplicat la notar, autoritate, etc.
Răspuns la discuția Stergerea uzufruct
Buna ziua,
Uzufructul se stinge prin declaratia de renuntare expresa a mamei. Daca mama dumneavoastra face aceasta declaratie la un notar din strainatate sau la Ambasada (in functie de situatie), mentiunea de uzufruct se poate sterge din cartea funciara fara probleme. Apoi puteti vinde imobilul.
Nu va pot desface contractul de munca pe motiv ca nu v-ati prezentat la serviciu pe perioada cand ati fost in somaj tehnic sau daca o vor face, este cu siguranta nelegal. Vor invoca probabil alte motive de desfacere a contractului, insa si acelea pot fi conbatute, daca nu sunt reale.
In principiu nu i se poate desface contractul de munca, fiind o situatie de forta majora lipsa de la locul de munca. Totul depinde insa de dispozitiile contractuale, de regulamentul intern si de CCM eventual.
In functie de dispozitiile contractuale, avansul se poate solicita in instanta, daca acestia refuza sa il plateasca de buna voie.
Răspuns la discuția DESPRE CALEA DE ATAC NUMITA APEL
Buna ziua,
atat precizarile, cat si plata taxei de timbru se pot face peste termenul de apel. Aveti grija insa ca daca va pune instanta in vedere (ori v-a pus) sa achitati taxa de timbru in 10 zile, aceste termen nu se poate depasi. In caz contrar, apelul va fi respins ca netimbrat.
Răspuns la discuția Conditii speciale de munca..
Sa mai cereti o data adeverinta cu conditii speciale, justificand, din lege, incadrarea meseriei dumneavoastra. Sunt obligati sa va elibereze, daca, intr-adevar meseria se incadreaza in conditii speciale. In caz contrar, pot fi obligati de instanta de judecata sa elibereze aceasta adeverinta.
Răspuns la discuția Avariere imobil
Puteti actiona in instanta si obliga societatea de asigurari sa va despagubeasca, daca se va dovedi legatura de cauzalitate dintre avarie si distrugerea casei dumneavoastra.