Foarte interesanta aceasta speta si modul cum avocatii vad situatia.
Coproprietarul nu plateste nimic 13 ani si are impresia ca i s-a facut o nedreptate si cere ajutorul cum sa nu plateasca ceea ce ar fi trebuit sa plateasca legal.
Presupun ca se doreste 50% din proprietate dar mai putin obligatiile legale de plata.
Este un caz complex în care doar un expert poate sa demonstreze exact ce s-a întâmplat. Așteptați sa va dea în judecata și sa demonstreze unde este problema.
Dacă nu aveți repartitoare plata se face în funcție de suprafață (CPI). Aceeași situație se regăsește și la blocurile vechi, plata se face la CPI care include și părțile comune (uscătorie, administrație, subsol tehnic, verticale).
Bunul a venit la pachet cu tot cu datoriile generate de neplata de ani de zile pe care trebuie sa le plătiți. Se poate discuta cu Președintele pentru a anula penalitățile și a se plăti doar întreținerea.
Termoenergetica livrează agent termic sub parametrii și etajele superioare sunt afectare , 9-10 nu au caldura. Va recomand sa dați în judecata CMTEB și PMB. Credeți că vecinul face aerisiri ca are prea cald în casa?
Probabil ca s-au speriat și au plătit un instalator care a rezolvat cauza problemelor.
În astfel de situații se poate apela cu succes la avocat pentru a deschide proces și a soma proprietarul ca să își rezolve problema tehnica și sa plătească cheltuielile de judecata. Instalațiile blocurilor se invechesc și necesita reparatii/înlocuiri pe care mulți proprietari nu sunt dispuși sa le facă deoarece nu sunt afectați direct.
Căutați firme care se ocupa de reabilitarea teraselor pentru a avea costul reparațiilor și a grăbi procesul. Pe țimp de iarna nu se pot efectua reparații de anvergura la terasa blocului.