avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 662 soluții astăzi
Forum Activitate Pandora12

Activitate Pandora12

Buna seara am si eu o Intrebare de ordin succesoral in urma decesului sotului am ramas sa i platesc o sulta compensatorie copilului din prima casnicie care s a ajuns pina la executare silita as dori sa stiu daca platesc fara sa intervina executorul adica doar sa i platesc onorariu nu si celelalte obligati daca nu intervine eu aduc banii de buna voie fara sa se intervina, si alte taxe care sint scrise in somatie cum ar fi taxa avocatului in momentului executari silite etc vreau sa stiu ce taxe trebuie platite daca nu se inervine executarea ii aduc banii de buna voie as vrea sa stiu care sint obligatiile de plata atit timp nu se intervina prin executare multumesc
Buna ziua am si eu de ordin civil intr un procès de partaj succesoral in urma decesului sotului a trebuit sa ma judec cu copilul din prima a sotului decedat in urma procesului am ramas sa i dau o sulta compensatorie ,am luat legatura cu ei dupa proces ca sa i dau banii urma sa ma intalnesc cu ei sa semnez un act dar nu au mai raspuns dupa mai bine de un de zile m am trezit cu somatie de executare silita vreau sa stiu daca este légal daca se perceapa dobinda fara a fi instintata doar m am trezit somata de executor
Buna ziua am o Intrebare de ordin civil intr un procès de succesiune in urma decesului a sotului a trebuit sa fac proces de partaj cu fiul lui din prima casnie iar in urma procesului de partaj a ramas ca trebuie sa i dau o sulta compensatorie de la proces si pina acum a trecut ceva timp eu propunindu i inca de la inceput restituirea banilor esalonat discutind prin avocatii sa i dau banii el a acceptat dar timp de 1an nu a mai spus nimic am asteptat urmind sa primesc acasa executatea silita as dori sa stiu daca este légal sa se perceapa dobinda la sulta atit timp cit eu nu am fost informati de intentile de executat silita si plus ça nu am fost de réa credinta avind in vedere ca este un procès succesoral si stiu ca nu se percepe dobinda eu nu am anuntata de de nimeni nici de av parti adverse nici de av de intentile lor atiit timp cit a exista o discuté amiabila in trecut cu partea adversa vreau sa stiu daca este normal sa se perceapa dobinda multumesc
Buna seara am si eu o Intrebare referitoare la modificarile aduse legi de evaziune fiscale si anume as vrea sa stiu daca de aplica si pt hotararile définitive care sint in curs adica sa fiu mai explicita am fost acuzata de evaziune fiscala pt ça am inchiriat un apartament dar nu eu sotul meu care intre timp a decedat iar fosta sotie a sotului meu care sint in proces civil pt partaj succesoral ma acuzat de evaziune fiscala si asa am si dosar penal de evaziune si o hotarire as vrea sa stiu daca dupa modificarile aduse noii legii de modifica ceva adica se sterge pt ça este vb de un prejudiciu in jur de 2000de lei cu tot penalitati prejudiciu accesori si altele si mi a doi ani cu suspendare din care a trecut 1an si ceva as vrea sa stiu daca se modifica ceva s au se sterge tot ce este trecut in cazier daca fac recurs in anulare multumesc
Buna seara am si eu o Intrebare Are voie politia sa te opreasca noapte spre dimineata la 2 h pt depasire de viteza ,de fapt eram parcat intru un grill ca sa mi i au mincare si cind am plecat din parcare m au urmarit si au stat in spatele meu nu erau cu masina de pol era o masina civil si au stat in spatele meu pina m au facut sa accelerez si veneau din sens opus Intrebare este daca are voie sa opreasca la ce ora politia daca este légal sa te urm sa stea in spatele tau si sa te forteze sa accelerezi
Buna ziua am si eu o Intrebare referitor la instanta de cite ori are voie sa faca adrese catre o institue din afara Paris pt a primi un raspuns reamintesc ca a facut vreo 5 adrese fara a primi raspuns si sint la apel iar la prima judecata mi a dat cistig de cauza este vb de passivul succesoral care a f suportat de mine de cind a inceput apelul s au facut numai adrese si nimic altceva nu este normal pt ça a trecut mai bine de un an zile de cind se fac acesta adrese nu pot Asteapta ani de zile sa primeasca un raspuns si acela nu se stie daca il primeste pt ça nu are nici o legatura iar partea adversa nu a contribuit cu nimic adica nu are nimic depus in acest sens la dosar nu a facut dovada contributiei iar acum ton pasul pe loc cu acest adrese as vrea sa stiu ce pot face pt ça nu pot ani de zile si sa stiu cum pot réaction à multumesc

AV. GABRIELA GERBER a scris:

nu exista un astfel de termen prevazut legal, ba mai mult dvs aveti dreptul sa fiti judecat intr un termen rezonabil.

Solicitati instantei expres sa constate imposibilitatea de a obtine acele informatii, mai ales daca nu sunt neaparat necesare solutionarii dosarului (desi banuiesc ca e punctul dvs de vecede de vreme ce instanta insista cred ca le apreciaza ca utile solutionarii).

In plus aveti la dispozitie si contestatia la durata solutionarii dosarului in baza art 522 Cpc daca sunt indeplinite conditiile (in functie de actele procesuale desfasurate pana la acest moment concret in dosar).

Art. 522.
(1) Oricare dintre părți, precum și procurorul care participă la judecată pot face contestație prin care, invocând încălcarea dreptului la soluționarea procesului într-un termen optim și previzibil, să solicite luarea măsurilor legale pentru ca această situație să fie înlăturată.

(2) Contestația menționată la alin. (1) se poate face în următoarele cazuri:

1. când legea stabilește un termen de finalizare a unei proceduri, de pronunțare ori de motivare a unei hotărâri, însă acest termen s-a împlinit fără rezultat;

2. când instanța a stabilit un termen în care un participant la proces trebuia să îndeplinească un act de procedură, iar acest termen s-a împlinit, însă instanța nu a luat, față de cel care nu și-a îndeplinit obligația, măsurile prevăzute de lege;
Jurisprudență, Reviste (1)

3. când o persoană ori o autoritate care nu are calitatea de parte a fost obligată să comunice instanței, într-un anumit termen, un înscris sau date ori alte informații rezultate din evidențele ei și care erau necesare soluționării procesului, iar acest termen s-a împlinit, însă instanța nu a luat, față de cel care nu și-a îndeplinit obligația, măsurile prevăzute de lege;

4. când instanța și-a nesocotit obligația de a soluționa cauza într-un termen optim și previzibil prin neluarea măsurilor stabilite de lege sau prin neîndeplinirea din oficiu, atunci când legea o impune, a unui act de procedură necesar soluționării cauzei, deși timpul scurs de la ultimul său act de procedură ar fi fost suficient pentru luarea măsurii sau îndeplinirea actului.

Buna ziua as dori sa stiu concret ce as putea sa fac in cazul meu intru cit instanta de cind a inceput procesul la apel s au dat termene numai pt adresa catre o Institute din afara si nu au primit raspuns iar prima instanta mi a acceptat este vorba de passivul succesoral este vorba ca de mai bine de 1an de cind se fac adrese as dori sa stiu cum sa procedez in cazul meu pt ça nu este normal sa astept anii de zile acel raspuns si nu se stie daca vine ,si nu este normal ca apelul sa dureze mai mult ca la prima instanta acesta ar fi intrebare ce trebuie sa fac si cum pot avansa lucrurile in proces pt a merge mai departe care ar fi procédurile nu pot Asteapta ani de zile avem raspuns cum vrea partea adverse multumesc
Buna ziua am si eu o Intrebare as dori sa stiu de cite ori are voie instanta sa faca adresa catre o institutie din afara pt a primi raspuns reamintesc ca a facut vreo 5 adrese fara succes nu sa primit raspuns si a trecut mai bine de 1an de zile deasemenea doresc sa stiu cum pot opri pt ça se treneaza dosarul nu se pot astepta vreo5 ani 10 ani sa se primeasca un raspuns as dori sa stiu ce modalitate exista pt a merge mai departe cu dosarul intru cit nu este un raspuns care ar impiedica dosarul deasemenea in prima instanta mi a dat cistig de cauza iar partea adverse a facut recurs si se Asteapta raspunsul de mai bine de 1an de zile tara succes multumesc si astept raspuns
Discuție Civil partaj
Buna ziua as dori sa stiu daca o instanta procedeaza corect cind face adresa in accelasi loc cu acelasi motiv si fara sa primeasca raspuns de 2 s au mai bine pe acelasi motiv vreau sa stiu daca procedeaza corect multumesc
Răspuns la discuția Evaziune fiscala
Faptele au fost savirsite in 2019 si este vorba de prejudiciu minor provenir din inchiriere unui apartament de sotul meu care intre timp a decedat si cei care sint in partaj successoral mi au facut plingere penala si as dori sa stiu actualizata legii cu cazierul de nepedepsire a legii multumesc