avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 557 soluții astăzi
Forum Activitate ContSters58837

Activitate ContSters58837

Am mai auzit despre aceste practici, pare incredibil, dar din pacate este adevarat, cred ca ar trebui sa il actionati in instanta pentru modul in care va trateaza, mai trebuie precizat ca in cazul in care angajatorul nu se achita de obligatiile asumate prin contractul individual de munca sau cel colectiv, puteti sa nu respectati perioada de preaviz, in acest caz angajatorul nu se poate prevala de acest drept al sau de a solicita aceasta perioada, conf art 79, alin. 8 din Codul Muncii.
Pentru a putea opera in carnetele de munca va trebui sa va adresati ITM in vedeera obtinerii unui atestat, ce va da dreptul sa operati in carnetele de munca. Atestatul se poate obtine in urma unui concurs sustinut in cadrul ITM, iar inscrierea la acest concurs nu necesita neaparat studii superioare, este nevoie insa ca firma sa va trimita la aceste cursuri.
Adresati-va unui birou notarial, acesta va sfatuieste si redacteaza actul, totodata, daca actul este intocmit notarial este executoriu de drept la expirarea perioadei pentru care a fost incheiat.
Răspuns la discuția O intrebare!!!
Intrucat nu cunoasteti domiciliul sorei dumneavoastra va recomand sa va adresati instantei, este mai sigur ca certificatul de mostenitor nu va fi atacat, sau daca il va ataca sora dvs nu va avea vreo sansa de a dobandi revocarea acestuia.
Contract de vanzare-cumparare, donatia are cauze de revocare, una ar fi aceea ca tatal tau mai face un copil peste ceva timp dupa ce iti doneaza tie bunul .
Răspuns la discuția titlu executor
Prevederea la care faci referire nu confera contractului caracter executoriu, aceasta are cel mult un rol de a atrage atentia partilor cu privire la respectarea clauzelor acestui contract, atat si nimic mai mult, pentru a putea obtine executarea cotractului respectiv este necesara obtinerea unei hotarari judecatoresti.
Răspuns la discuția factura nerecunoscuta
Este cunoscuta aceasta procedura a unor societati care dupa ce primesc anumite prestatii, solicita ca emiterea facturii sa fie facuta prin posta, dupa care refuza primirea acesteia, in acest caz, refuzul de primire a facturii echivaleaza cu o nerecunoastere a acesteia, caz in care va trebui sa faceti dovada prestatiei dvs. prin orice mijloc de proba, fiind insa mai greu. Recomandabil este sa faceti un contract, ce ar putea face dovada eventual a existentei raporturilor comerciale dintre societati.
Răspuns la discuția intrebare??
Din cate stiu, in cadrul acestor declaratii sunt precizate atat tara in care se calatoreste, cat si perioada calatoriei, iar cel care il insoteste pe minor va trebui sa aiba asupra sa cazierul judiciar
Legea nu interzice sa fie salariat la doua societati comerciale, ci prevede incompatibilitati, cum ar fi consilier juridic la o societate si alta functie la alta.
Răspuns la discuția DESPRE CONCEDIERE
Desigur ca trebuia sa primeasca preaviz, care este de 20 de zile lucratoare conform Codului Muncii, deasemenea la incetarea contractului de munca trebuie sa ii plateasca perioada de concediu de odihna neefectuata. Amenintarea verbala ca nu mai lucrezi aici nu este valabila decat la nivel psihologic, legal trebuia sa ii dea o instiintare cum ca postul acestuia va fi restructurat, urmand procedura concedierii individuale.