avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 526 soluții astăzi
Forum Activitate Cristinel Horeanu

Activitate Cristinel Horeanu

Răspuns la discuția In perioada de proba sau nu?
Buna ziua ,aveți un contract nedeterminat cu perioada de proba 90 zile ,veți fi platit conform cim semnat de dumneavoastră . Demisia o puteți înainta oricând și veți fi remunerat pentru timpul lucrat.

Buna ziua ,Din ce motiv nu mai vrut d-nul procuror sa aprobe prelungirea dovezii?

Potrivit art. 111, alin. 6 din O.U.G. nr. 195/2002[1] privind circulația pe drumurile publice, la cererea titularului permisului de conducere reținut în condițiile alin. (1) lit. b) ,și în cazul săvârșirii infracțiunilor prev. de art. 334, art. 335 alin. (2), art. 336,337, art. 338 alin. (1) și la art. 339 alin. (2), (3) și (4) din Codul penal, sau ale alin. (4),permisul de conducere al conducătorului de autovehicul, tractor agricol sau forestier ori tramvai, implicat într-un accident de circulație din care a rezultat uciderea sau vătămarea corporală a unei persoane, se reține de către poliția rutieră dacă acesta a încălcat o regulă de circulație, eliberându-se dovada înlocuitoare fără drept de circulație, în situația în care regula de circulație încălcată este una dintre cele prevăzute la art. 102 alin. (3) lit. a) și c), sau dovada înlocuitoare cu drept de circulație pentru o perioadă de 15 zile, în celelalte cazuri , procurorul care efectuează urmărirea penală sau exercită supravegherea cercetării penale ori, în faza de judecată, instanța de judecată învestită cu soluționarea cauzei poate dispune prelungirea dreptului de circulație, cu câte cel mult 30 de zile, până la dispunerea neînceperii urmăririi penale, sau încetării urmăririi penale sau, după caz, până la rămânerea definitivă a hotărârii judecătorești. Modul de soluționare a cererii de prelungire a dreptului de circulație se comunică și șefului poliției rutiere pe raza căreia s-a comis fapta.
Cererea pentru certificatul de grefă se poate face oricând între momentul pronunţării hotărârii şi acela al redactării hotărârii, când persoana interesată poate obţine direct copie de pe hotărâre.
Discutați cu un avocat cunoscut sau de pe site pentru a va îndruma.

Flori1609 a scris:

Buna seara! In data de 17-11-2019 am fost implicat intr un accident rutier minor (avand o victima) politistul mi a spus ca imi ia permisul de conducere si imi da o dovada pe care o prelungesc in fiecare luna..prima luna am prelungit dovada iar acum domnul procuror nu vrea sa imi mai aprobe cererea pentru prelungirea dovezii..mentionez ca victima a ajuns la spital dupa care la o ora a plecat pe picioarele ei neavand nimic grav..in acest caz mi au deschis un dosar penal pentru vatamare corporala din culpa (victima nu a depus plangere)intrebarea este: pot face un certificat de grefa pentru a recupera permisul sau macar sa mi prelungeasa dovada? Sunt angajat sofer si sunt singurul meu intretinator..multumesc mult

Buna ziua,
Mamele care in cele 12 luni anterioare nasterii au frecventat fara intrerupere cursurile la zi ale unei institutii de invatamant preuniversitar acreditate au dreptul la indemnizatia de crestere a copilului. Se accepta intreruperile din motive medicale.
Daca o mama eleva, studenta sau proaspata absolventa realizeaza venituri pe o perioada de cateva luni in interiorul celor 12 luni, baza de calcul pentru stabilirea cuantumului indemnizatiei pentru cresterea copilului este reprezentata de suma totala a veniturilor realizate in aceste luni impartita la 12,dar nu mai mica de 1250 lei,și nici peste 8500lei.

Alexandrubi a scris:

Bună ziua!

Urmează sa fim tineri părinți undeva la finele lunii octombrie. Soția mea atunci pana la momentul nașterii va avea doar 10 luni de munca, în cazul în care în aceste timp ea este și eleva in forma de învățământ la zi la o postliceala acreditata, se ia în calcul ca și perioada?
Sau exista o indemnizatie ca este eleva? Va mulțumesc frumos!

Răspuns la discuția Stimulent de inserție
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Dacă tatăl nu solicită acest drept, concediul şi indemnizaţia pentru creşterea copilului se reduc cu o lună.
Potrivit legii, cel puţin o lună din perioada totală a concediului de creştere a copilului este alocată uneia dintre persoanele care nu a solicitat acest drept.
În situaţia în care persoana respectivă nu solicită dreptul la concediul care îi revine, celălalt părinte nu poate beneficia de dreptul la concediu în locul acesteia. În acest caz, persoana care se află în concediu pentru creşterea copilului se ȋntoarce cu o lună mai devreme la serviciu.
Răspuns la discuția Stimulent de inserție
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Buna ziua .Nu este obligatoriu .

[ link extern ]
marian_coanda a scris:
Buna ziua, găsești aici răspuns la întrebare.
Buna ziua,

Acum 7 ani am cumparat prin prima casa un apartament si acum as vrea sa-l vand.
Este o procedura birocratica complicata?
Trebuie sa achit inainte sa-l pot vinde?

multumesc!

Răspuns la discuția Plata diurna
Buna ziua ,Puteți solicita plata diurnei,unii angajatori oferă la o săptămână ,sfârșitul lunii ,discutați cu angajatorul aceste aspecte dacă nu ați stabilit o data anume pentru plata diurnei .

Morozan Maria a scris:

Am studiat ROI si nu se precizeaza data platii diurnii .Deci o pot solicita la sfarsitul lunii ?

Buna seara ,
Nu exista o prescriere a orelor suplimentare. Este obligatia angajatorului de a tine evidenta orelor de munca prestate de catre fiecare salariat.
Orele de munca suplimentara trebuie recompensate cu echivalentul de ore libere platite in urmatoarele 60 de zile .
In cazul in care compensarea cu ore libere nu este posibila in termenul prevazut, salariatul trebuie sa primeasca, in luna urmatoare, un spor la salariu corespunzator cu durata muncii suplimentare. Acest spor se stabileste prin negociere, in cadrul contractului colectiv de munca sau al celui individual.
costel01 a scris:

Buna.seara.
V-as ruga sa-mi spuneti daca orele suplimentare neplătite salariaților dintr-o firmă pot fi prescrise după un anume timp?au trecut 5 ani si noi încă asteptam sa ne fie plătite drepturile
Va multumesc anticipat

1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Buna ziua,
Prin OUG nr. 82/2017 s-a stabilit că indemnizaţia minimă pentru creşterea copilului nu va mai fi raportată la salariului minim brut pe țară garantat în plată, ci la indicatorul social de referinţă (ISR). Măsura este în vigoare de la 1 ianuarie 2018.
Chiar dacă ea se calculează ca procent din media veniturilor nete, nu poate fi sub 1.250 de lei și nici peste 8.500 de lei ,indiferent cât de mari ar fi veniturile părintelui care intră în CCC.
Monika007 a scris:

Buna ziua, am o intrebare!De la 1 ianuarie s-a mărit salariul minim pe economie, se mărește și indemnizația de creștere copil?

Răspuns la discuția Plata diurna
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Buna ziua , Data exacta ar trebui sa fie trecută în regulamentul de ordine interioara al societății la care sunteți angajat. Discutați cu angajatorul .

Morozan Maria a scris:

Lucrez din 13 ianuarie ca sofer in Germania pentru un angajator roman . In contract nu se precizeaza data la care se face plata , se precizeaza doar ca diurna este de 60 E / zi .In ce data a lunii pot incasa diurna ?