avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 431 soluții astăzi
Forum Activitate ContSters59982

Activitate ContSters59982

Răspuns la discuția acceptarea expresa a succesiunii
Art. 689 C.Civ . ``Acceptarea succesiunii poate fi expresa sau tacita . Este expresa cand se insuseste titlul sau calitatea de erede intr-un act autentic sau privat ; este tecita cand eredele face un act , pe care n-ar putea sa-l faca decat in calitatea sa de erede si care lasa a se presupune neaparat intentia sa de acceptare ``
- deci nu se specifica nicaieri ca acceptarea succesiunii trebuie facuta pentru validitate prin act autentic . Acceptarea succesiunii este valabil facuta si prin act sub semnatura privata .
Adresati-va scris cerand sa vi se comunice un raspuns avand in vedere ca ati dedus un dosar la data de si pana in prezent nu ati primit nici un raspuns . Sa va asigurati ca aveti dovada de depunere a acestei solicitari ( o copie a acestei solicitari sa ramana la dv. dupa ce i se va aplica data , semnatura si stampila celor ce v-o primesc din partea institutiei . Daca nu vi se da dovada de primire - o puteti depune prin posta cu confirmare de primire ) .
Termenul de contestatie curge de la data primirii raspunsului la aceasta noua solicitare . In cazul in care nu se primeste raspuns in termen de 30 de zile de la inregistrarea acestei noi solicitari , puteti sesiza instanta de contencios .
Răspuns la discuția Angajat tinut de proba
Intindere perioada de proba - in cazul contractelor individuale incheiate pe durata nedeterminata :
- cel mult 30 de zile calendaristice pt. functiile de executie
- cel mult 90 de zile pt. functiile de conducere
- cel mult 5 zile lucratoare pt. muncitorii necalificati
- cel mult 6 luni pt. absolventii institutiilor de invatamant - la debutul lor in profesie
Vi s-a retinut art. 41 ( 2) savarsirea infractiunilor in forma continuata . Acest lucru inseamna ca la pedeapsa ce se va stabili pentru fiecare infractiune se poate adauga un spor de pana la 5 ani daca vi se vor stabili pedepse cu inchisoarea .
De asemenea vi s-a retinut art. 33 lit. a) - savarsirea infractiunilor in concurs real - ceea ce inseamna ca se vor stabili pedepse pentru fiecare infractiune in parte ( care pot include si un spor asa cum am aratat deoarece au fost comise in forma continuata ) . Apoi se va aplica pedeapsa cea mai grea dintre ele la care de asemenea se poate aplica un spor de pana la 5 ani ( daca vi se vor stabili numai pedepse cu inchisoarea ) .
Ar fi ideal sa mergeti la parchet asistata de un avocat - pt. a se face inca din aceasta faza tot ceea ce este necesar pentru a obtine o pedeapsa cat mai mica . Daca pedeapsa aplicata va fi de cel mult 3 ani - se poate dispune suspendarea conditionata a executarii pedepsei .
Daca pedeapsa aplicata va fi de cel mult 4 ani se poate dispune suspendarea executarii pedepsei sub supraveghere .
Oricum dosarul va ajunge in instanta - si instanta va va stabili pedeapsa .
Răspuns la discuția Trimiterea in judecata
Art. 51 Cod Penal - Eroarea de fapt - `` Nu constituie infractiune fapta prevazuta de legea penala , cand faptuitorul , in momentul savarsirii acesteia , nu cunostea existenta unei stari , situatii sau imprejurari de care depinde caracterul penal al faptei ``
Răspuns la discuția divort fara incredintare minor
Nu pot sa va spun decat ca stiu un caz in care tatal solicitase incredintarea , mama nu o solicitase , iar instanta a incredintat minorul mamei ( justificarea este probabil urmarirea interesului superior al minorului )
Răspuns la discuția Pot fi audiati alti martori?
Puteti merge si direct cu dansii .Cand se ia dosarul invedereati instantei faptul ca martorii solicitati au plecat din tara si cereti inlocuirea acestora cu cei doi aratand instantei ca i-ati si adus , tocmai pentru a nu impiedica cursul normal al procesului . Dupa ce vi-i incuviinteaza , in conditiile in care si martorii reclamantei sunt prezenti , pot fi audiati in acea sedinta .
Răspuns la discuția Contract fantoma cu RDS-RCS
Adresati-va in scris RCS-RDS , solicitand sa se intrerupa emiterea de facturi catre dv. avand in vedere ca aceste facturi nu sunt trimise in baza unui contract semnat de dv. Mentionati ca ati aflat de preluarea de catre RCS-RDS a firmei cu care dv. aveati contract , dar ca in urma acestei preluari , noua firma nu a semnat un contract cu dv. - in acest context emiterea unor facturi neavand la baza acordul dv, nu are o baza legala .
In plus mentionati in mod expres ca nu doriti incheierea unui contract cu noul furnizor de servicii si ca in cazul in care nu sisteaza emiterea de facturi pe numele dv. intelegeti sa va adresati instantei de judecata .
Asigurti-va si o dovada de primire a acestei notificari ( fie confirmare de primire prin posta , fie semnatura de primire ) .
Răspuns la discuția Notificare plata
Care sunt modalitatile de reziliere trecute in contract ?
Nu consider ca este un caz dificil avand in vedere ca probatoriul exista si se bazeaza pe acte ce sunt intregistrate la Casa de Pensii . S- a solicitat de catre persoana in cauza la un moment dat ( anterior depunerii ultimei adeverinte ) pensie de urmas . S-a depus un dosar la Casa de Pensii . Acel dosar a fost verificat de catre angajatii ce aveau aceste atributii conform organigramei si a intrat in plata . In momentul in care dosarul respectiv nu mai indeplinea conditiile legale pentru a se face plata - functionarul ce se ocupa de acel dosar trebuia sa sesizeze Casa de Pensii pentru a se inceta plata pensiei ( doar este platit de acea institutie pentru a-si indeplini obligatiile de serviciu ) . Sau dv. apreciati ca o institutie publica nu trebuie sa aiba nici un angajat care sa verifice conditiile de legalitate pentru acordarea drepturilor banesti prevazute de lege ?? S-au acordat bani dupa verificarea eronata a actelor - nu eu ca si cetatean raspund , ci cel ce e platit pt . a emite acte in conformitate cu legea . Daca respectivul nu acopera prejudiciul , este doar pentru ca persoana careia i s-au cerut banii, datorita erorii functionarului - nu -si exercita drepturile ( nu cere in instanta acei bani ) .