avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 790 soluții astăzi
Forum Activitate rain4est

Activitate rain4est

E perfect calculat. La cei 6.11 adaugati tva, taxa municipala si canalizarea si veti obtine acelasi pret .
OK
Desigur ca trebuie sa semneze si presedintele si cenzorul , trebuie doar sa rasfoiti legea 196/2018 , la atributii presedinte si cenzor si gasiti ce va trebuie in 3 minute

BogdanGri a scris:

Buna ziua

Depinde de marimea asociatiei si de oras.

In Bucuresti de exemplu serviciile de cenzorat sunt 150-200 lei/luna/bloc.

Buna ziua
Intr-adevar, pretul difera in functie de nr de apartamente , dar pretul expus de dvs reprezinta costul pt o asociatie de maxim 20-25 de apartamente . Pt o asociatie de aprox 100 de ap, pretul poate ajunge la 500 - 600 de lei.
Iti inteleg revolta, fiind in aceeasi situatie , insa ar trebui sa intelegem ca nu e cineva rau la Radet care nu vrea sa ne dea apa calda ca asa " vrea muschii lui " , ci pt ca se efectueaza reparatii majore la distributia apei calde, care ne vor fi de folos in iarna . Parerea mea e ca mai bine facem un efort vara pe temperaturi mari decat sa venim zgribuliti iarna si sa nu avem apa calda pt un dus. Sezonul rece care a trecut, in zona in care stau cel putin, nu prea am simtit lipsa apei calde fata de alte ierni . In alta ordine de idei, daca nu lucreaza vara la inlocuirea tevilor vechi, cand s-o faca ? Nu le tin partea, ca nu am de ce, dar de-a lungul timpului am incercat sa ma informez
Da, exact asa se va intampla, cu executor judecatoresc, pe care il va plati tot el sau ei . Nu stiu la ce va ajuta procedura in sine , cine si cati jandarmi aduce , samd. Important este sa va faceti treaba .
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Raspunsul e simplu si ar fi trebuit sa stiti asta deja, din moment ce spuneti ca stiti cum cere legea . Asociatia de care vorbiti, a intrat in legalitate printr-o hotarare judecatoreasca data de o instanta. Daca dvs considerati ca este vreo ilegalitate, va trebui sa va adresati aceleiasi instante care a validat-o . Alta solutie nu exista
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Senzorul wire era mai ieftin cu 100 sau 110 lei , mai exact senzorul era relativ ieftin dar costurile cu strapungerea peretilor/palierelor pt a instala firul electric era mare plus complet inestetic . De asta spuneam ca ar fi o alegere proasta .
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util


Liliana Gradinaru a scris:

Rain4est, ati avut o singura oferta de la un singur OE sau ati avut mai multe, toate cu senzori wireless? Pentru ca sunt OE care fac si oferta pe senzori cu fir, insa depinde de situatia din teren. In opinia mea, la 120 de apartamente, este mai dificil, insa cred ca macar teoretic cineva v-o putea face.
Sunt curioasa care a fost diferenta de pret intre wireless si wire intr-un caz concret.

Am avut 6 oferte, din care 2 aveau si oferta pt wire . Diferentele de pret au fost uimitor de mari ( nu cred ca am voie sa spun ), culmea, pt aceleasi echipamente !! Firme mari, angajati multi = pret mare . Diferenta de la wireless la wire era de aprox 100 lei, dar ar fi fost o nebunie sa montezi asa ceva , apoi tehnic era cam imposibil .

1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Pe foarte scurt .... locuiesc intr-un bloc cu 120 ap si care nu a avut gaze 8 luni ! De ce ? Ne-am pus de-a curmezisul montarii de senzori wireless pe motiv de scump. Ne-am judecat 3 luni cu OE , am pierdut procesul , am montat frumos senzorii , am ramas cu 2 proprietari care s-au contrat si ei pe model Batman ( nu intra nimeni la mine in casa, fac ce vreau pe proprietatea mea, nu ma obliga nimeni sa fac ceva impotriva vointei mele ... samd ) , ne-am judecat si cu ei 3 luni , am castigat, au fost executati silit , au montat si ei fortat, acum le cerem despagubiri ... avem gaze .
Ideea este ca ANRE evita sa spuna cu subiect si predicat si nici in lege nu scrie in mod expres ca trebuie sa montezi wireless, toti te trimit sa citesti legislatia in domeniu ... Ord 89/2018 si Ord 2/2023 , unde iti prinzi "urechile" , dar daca te ajuta un instalator de gaze rabdator sa-ti explice si priceput, ajungi la concluzia ca nu se poate decat wireless sau cu fir individual, ceea ce o tampenie . Alte discutii, sunt inutile . Toti vom avea senzori wireless . Acolo unde nu- s-au montat inca , fiindca administratorii nu fac voit verificarea/revizia, e doar o chestiune de timp pana le inchide gazul furnizorul . Si inca ceva, vom face aceasta cheltuiala odata la 5 ani , deci trebuie sa punem deoparte cam 100 lei/an ! Ghinion, cum ar spune cineva .... stim noi cine