Stimate Domn, presupun că temeiul legal este indicat chiar de către CL în cuprinsul înscrisului primit. PRESUPUN că se face trimitere directă sau tangențială la dispozițiile art. 2 alin. (1) lit. a) din Legea nr. 554/2004, întrucât Asociația de proprietari nu este titulara unui drept care a fost afectat prin HCL
Dragă Cătălin, din câte am înțeles din situația descrisă nu ai primit niciun proces - verbal de sancționare și nu ai un martor care să ateste faptul că polițistul în cauză a folosit un limbaj care ți-a adus atingere onoarei și reputației. În cazul în care cele două există și vrei, ai putea contacta un avocat.
Contractele, în general, încetează prin ajungere la termen, reziliere, denunțare sau acordul părților. Atât timp cât ai zis în prima ta postare ca ai nevoie de o dovada a încetării acestui contract (și el nu a încetat prin ajungere la termen) o atitunine proactiva din partea ta este de preferat.
Răspunsul este tot în dispoziția legală citată. Urmează sa primiți 75% din salariul dumneavoastră, calculat pe zi, și nu mai mult de aproximativ 4000 lei. În ceea ce privește celeritate sume, nu cred ca urmează a fi acordat/luate în calcul.
Dacă doriți sa renunțați la cerere, formulati o cerere de renunțare la judecata (nu va exclude posibilitatea de obligate a dumneavoastră la plata cheltuieli de judecata... ).
Interesul tău pe termen lung este cel care trebuie sa cântărească cel mai mult în situația descrisa. Dacă vrei sa te lupți, sesizează ITM. Recomandarea mea este sa găsești o forma în care ai putea obține de la angajator un beneficiu pentru limitarea impusa.