avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 126 soluții astăzi
Forum Activitate GabrielFlorian11

Activitate GabrielFlorian11



CABINET AVOCAT NICULESCU IONUT a scris:

Puteti sa formulati o plângere penală la parchet sau poliție pt săvârșirea infracțiunii de înșelăciune constituindu-va parte civilă cu suma împrumutată.Pana la o eventuală trimitere în judecată e cale lunga dar pare singura soluție în problema dvs.

Nu am cum deoarece incidentul s a petrecut acum.mai bine de 5 luni
O persoană mi a cerut bani sa i dau căci susținea că are fiica bolnavă.
I am dat apoi am aflat ca i a băgat la pacanele. Îl pot da in judecata pentru Înșelăciune?
Dacă i am dat cuiva un bun de valoare si mi l a băgat la amanet,la vanzare,este abuz de încredere?
Eu nu l am dat sa mi l vanda.
Precizez ca scopul era sa l bage in amanet si apoi sa l scoată de acolo,nu sa mi l vanda ori el a luat banii si mi a pierdut bunul
Răspuns la discuția Abuz de incredere?


ICarmin a scris:

Buna ziua comunitate, in anul 2015 am dat ginerelui meu, in mana, 40.000 de lei, bani scosi de mine in prealabil din cont, pentru a achita o lucrare antamata de mine, negociata si discutata de mine cu patronul firmei care a executate lucrarea. Lucrarea fiind inlocuire acoperis vila in Bucuresti.

Am constatat ieri, deci in 2020, in urma depunerii unor acte in cadrul unui proces ce a intervenit intre mine si fiica mea, ca de fapt acesta, ginerele meu, a facut factura in 2015 pe acea suma pe numele lui, iar acum sustine ca el a facut plata de fapt, adica ca el a dat banii respectivi, desi nu este adevarat. In realitate, eu i-am inmanat acea suma si am rugat sa faca el plata, nefiind in bucuresti, in baza unei increderi ce la momentul respectiv exista intre noi.

In tot acest timp nu am stiut de acest fapt, acesta nu mi-a predat nicioadata factura respectiva si niciodata nu mi-am inchipuit ca ar fi facut-o pe numele lui. Acum isi asuma plata respectiva ca si cum ar fi facut-o el, ceea ce imi prejudiciaza interesele, intrucat ne judecam pe despagubiri in urma unei succesiuni pe acel imobil si acesta arata astfel, ca facand el investitia respectiva, a conservat valoarea imobilului si deci este indreptatit la mai multi bani. Desi plata a fost suportata de mine. Constituie fapta abuz de incredere si cum ma pot apara in fata acestei situatii?

Poti sa l suni si sa discuți cu el la telefon. Inregistrezi apelul telefonic cu o aplicatie apoi duci înregistrarea la poliție. Nu ai cum să dovedești altfel daca n ai martori
Răspuns la discuția Hartuire de la vecini


Ancaanca35 a scris:

După ce poliția mi a dat dreptate mie in legătură cu sesizarea făcută pt expresii jignitoare ale vecinului meu acesta nu încetează ,când dau sa cobor scările se ia de mine in continuare îmi sare in fata si țipa știind ca eu sunt mai sensibila mai ales după 2 luni in casa din cauza pandemiei.Va rog un sfat cu ce pot sa fac având in vedere ca fiind in șomaj tehnic nu mi permit o alta locuinta.Mulțumesc anticipat

Suni la 112 de fiecare dată când iti iese in cale si le spui ca este agresiv ,vin la el la usa si s ar putea sa se intimideze.
Răspuns la discuția Cercetare penala furt


Nicklaus a scris:

Buna ziua,
As dori sa stiu cand si in ce conditii suspectii precizati intr-o plangere pentru furt sunt chemati la audieri. Sora mea a despus o plangere pentru furt bunuri personale unde a precizati numele suspectului. A trecut o saptamana iar politistul care se ocupa de caz nu a chemat suspectul la declaratii. As dori sa stiu care este mai exact procedura in acest sens. Multumesc.


Dacă nu ai dovezi sau martori si e doar suspect, cam greu sa pățească ceva sau sa urgenteze pentru tine.
Răspuns la discuția Tentativa de omor


Mihai199 a scris:

Buna ziua
Fratele meu in varsta de 27 ani cu 3 copii minori fara antencedente penale este in arest preventiv de pe data de
11-04-2020 pentru ca a lovit pe cineva cu un briceag de 6 cm lama. De 4 ori in zona abdominala ,nu ia fost pusă viața in pericol si a necesitat 8-9 zile de îngrijiri medicale ,victima fratelui meu este in arest si el pentru tentativa de omor calificat
La parchet i sa acceptat scuza provocări.
Și mergem pe judecata simplificată
,are termen undeva pe 5/8 -05-2020 pentru prelungirea masuri de arest preventiv . Avocatul a zis ca o sa cerem arest la domiciliu ,o sa accepta judecători arest la domiciliu ?
Care e încadrarea care o riscă?
Luând în calcul scuza provocări si recunoasterea faptei ???

Menționăm că rudele inculpatului si rudele victimei au facut o împăcare notariala in care ne impacam pe cale civilă

Tot odata am 10 declarați de la prieteni fratelui meu in care spun că nu reprezintă un pericol social ,si am si de la preot o caracterizare



Încercați să vă impacati ca respectivul sa retragă plângerea. Nu stim daca vi se va accepta sau nu arestul la domiciliu ca nu noi decidem.
Răspuns la discuția Inselaciune


Iuliamrc a scris:

Buna ziua! Lucrez la un magazin de app doua săptămâni, ieri un bărbat cam de 40 ani a venit cu o bancnota de 500 și două de 200 lei daca i le pot schimba. Eu am inceput sa ii schimb prima data cea de 500 lei in bancnote de 100 lei. Când a văzut a spus că nu mai vrea, că de fapt el voia de 10 lei și de 5 lei.. i am înapoiat bancnota de 500 dar el nu mi a înapoiat bancnotele de 100 lei. Pe loc nu mi am dat seama, la închidere am realizat că am o sumă foarte mare de bani pe minus în casa. Astăzi vreau sa sun la poliție și să denunt persoana cu dovezile de la camere. Care credeți că sunt urmăririle?? Sincer nu vreau sa îmi oprească banii din salariul meu de 1750 lei...

Puteți să depuneti plângere scrisă la poliție și cand veti afla cine este persoana care v a înșelat,sa i cereti suma de bani si sa l iertati daca isi repara greșeală. Dacă Nu,cereti daune pentru ce v a făcut in instanta.
Răspuns la discuția Consum de droguri


Buzdugan39 a scris:

Buna ziua! Acum 6 ani de zile am cumparat Canabis de la un individ pe care l-au arestat si din numerele de telefon m-au gasit si pe mine ca consumator.
Am fost chemat la politie unde am declarat ca am cumparat de vreo 3 ori de la insul respectiv.
Acum am fost citat in tribunal pentru a ma judeca fiind inclus in art 4 al. 1 din Legea nr 143/2000, cu aplicarea art 35 al 1 din Codul Penal .
Ma intereseaza sa stiu daca este vreo solutie de a scapa de dosar penal sau cea mai buna solutie este amenda penala.

Va Multumesc!

Consumul este ilegal,stiai asta. Dacă nu ai fost chemat ca martor ci ca inculpat,vei primi dosar penal odată cu amendă sau executare,depinde de ce se hotărăște.
Răspuns la discuția Hartuire in mediu online


Nibas11 a scris:

Buna ziua.
In cazul in care am gasit un caz online de toxicitate si tendinte pedofile, care ai fi procedura de al putea denunta pe individ ca si anonim? Care este procedura si de ce dovezi as avea nevoie?
Multumesc anticipat.

Un pedofil nu poate fi sancționat pentru ca este pedofil. Trebuie să te hartuiasca sexual,sa încerce sau chiar sa te violeze,sa ti violeze intimitatea sau sa dețină ori sa publice filme porno cu minori.