avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 984 soluții astăzi
Forum Activitate Ella_P

Activitate Ella_P

Răspuns la discuția calcul cota parte indiviza
buna ziua.
Daca se poate sa imi spuneti ce anume intra la suprafata utila? si cind , cum e luata in calcul.

ma intereseaza in ce fel este vazut un balcon ce a fost inchis la care s-a desfintat usa (si geamurile ) , dar nu au fost adaugate elemente in plus la calorifer.
se va pune suprafata balconului la suprafata utila la calculul caldurii si a liftului?

multumesc.
Buna ziua,
Fostul sot a luat in 2007 un credit de nevoi personale la care eu sunt codebitor (8000 de euro)- banca nu da fara ca sotia sa nu semneze. Bunurile cumpartate din acesti bani sunt acum numai pe numele lui si reprezinta mai mult de jumatate din suma (4500). Mentionez ca nu am avut drept de ridicare a nici unei sume de pe acest cont . O alta suma (1600) a fost folosita pt mobila de bucatarie si dormitor.La sf anului 2008 am divortat si acum imi cere sa platesc ratele la banca deoarece plateste contributie de intretinere ( cea la zi+ parte restanta de 6 luni ). Aceasta contributie de intretinere la ora aceasta reprezinta 33% din venitul net.
In aceste conditii, o executare a imobilului este posibila? In contract nu este specificata girarea cu un imobil , ci numai bunurile mobile.
Poate Banca sa faca executie directa pe imobil ?
Daca se ajunge la executare , asiguratorul se indreapta si asupra mea?
Eu ca si codebitor in ce fel pot fi obligata sa platesc?
E obligata banca sa elimine toate modalitatile de recuperare fata de el si apoi sa se rasfinga asupra mea?

Multumesc
Răspuns la discuția dreptul de a fi tata
avocat_lascoschi@yahoo.com a scris:

*Cat priveste pensia de intretine mamele sunt interesate de bani si cum intr-o proprotie de-a dreptul zdrobitoare au incredintarea minorilor este normal ca ele, sa fie interesate de dreptul la...bani ( unele pt ele :">, altele pt copii)
...........................................
**Nico, faptul ca avocatii nu se ocupa si de drepturile tatilor atunci cand reprezinta drepturile si intereselor mamelor nu atrage nicio culpa din partea lor.In opinia mea, vina apartine tatilor care din lipsa de cultura juridica ignora anumite probleme care in viitor greu mai pot fi rezolvate.
Tatii aveau obligatia de a consulta avocat in vederea redactarii unei actiuni in justitie sau in vederea reprezentarii de catre un alt avocat.
Tatii nu ar trebui sa lase instantele sa se pronunte divortul pana nu se lamuresc toate problemele accesorii divortului.
Un modest drept la vizitare ar trebui vizat de ei inca din timpul procesului de divort.
Din acest motiv, Nico, nu esti nici tu si nici alti avocati vinovati de ignoranta( ignorare juris nocet) si nestiinta tatilor.Ei au un drept pe care nu inteleg sa il exercite la momentul oportun.Nu este vina avocatiilor ca tatii adesea nu inteleg sa isi exercite dreptul la aparare.

avocat Claudiu Lascoschi




* In primul rind vreau sa mentionez ca nu sunt antitata si replica vine ca un revers al medaliei.

Domnilor, ce ar fi ca primul act pe care sa-l faca un tata , sa fie plata regulata a pensei alimentare.
Cu ce v-ar mai da in judecata mama , daca tatal se achita de aceasta infima datorie.
Cite procese (in afara de cele ale VIP-urilor) sunt cu sume de mii de euro/dolari?
Nu am urmarit chiar toate discutiile, dar ce suma este necesara cresterii unui copil?
Nu spun ca nu sunt mame care folosesc sumele pt ele (si nu le stimez deloc) dar inainte de-a generaliza poate ca sugestia unui utilizator de mai sus..o statistica e un pic necesara. Ca un mic amanunt...orice mama se gindeste sa aduca un nou tata copilului....si atunci nu trebuie sa de-a si pe ea ceva bani? Pai cum sa-l atraga, ca doar tatal (daca asta e cazul) a plecat la una care arata bine ....si la ea nici vecinul nu se uita....si motivul general al despartirii mai nou ..."nu sunt fericit" ...mai sa fie ....ca ea tare fericita o fi fost...daca o fi intrebat-o cineva.

Domnilor Judecatori,Avocati
Daca procesele nu s-ar mai judeca pe banda rulanta, si la fiecare caz s-ar analiza toate datele, martorii, cu obiectivitate....poate ca decizia ar fi mai grea dar poate ca ar fi mai corecta....si de mai lunga durata ce-i drept.
Daca salile de judecata ar fi mai intime, o mai mare liniste in ele..poate ca alta ar fi discutia
Nici macar nu auzi ce spune judecatorul , ca sa nu mai spunem ca nu il pricepi . El de fapt discuta cu avocatii pe limba lor, iar avocatul iti transpune telegrafic ce vrea sa spuna....daca e ceva de priceput si in asta.....
Dar atunci nu am mai vedea atitea procese "amiabile" si multe alte puncte ar fi bine stabilite de la proces


**Va rog nu subestimati barbatii
Daca apeleaza la un avocat si platesc, avocatul are datoria si obligatia sa-l reprezinte.
Si cel mai bun exemplu il dau pe al meu:
La insistentele unor intrebari catre un martor legate de relatia mea cu copilul, judecatorul a intrebat clar. Domnule , nu vad relevanta intrebarilor. Daca doriti copilul intoarcem tot. Doriti sau nu copilul? Iar raspunsul lui incet si sters:NU

Curios cum mamele devin "destepte" doar in anumite cazuri , iar in altele sunt stupide ,cicalitoare , urite, obosite...etc...



D-na Romascanu , multumesc de info.


Am trait sa o aud si pe asta......
rochia nu a platit-o el....intre altele si nici eu costumul lui.
Deci unele lucruri sunt in calcul altele nu?
Dar ce ? ce eu nu am investit cadouri, amabilitate , efort, munca? sau faptul ca am avut salar mai mare nu conteaza?
sau in cunostinta de ce anume vorbiti? sau ca eu sunt inginera de ani de zile si el face faculta abia acu ...oare ce inseamna ?
Si inca ceva va rog sa va dati cu capul in alta parte. E un afront pe care nu il acept .

Iar scola nu este bun personal?...deci daca dumneavoastra divortati, cartille de specialitate unde merg?
daca vi le ia , uite asa de fun? ii propuneti un schimb pt ele?
Cum faceti un asa partaj? ca bani ati dat pe carti dar le si vreti....nu?

Cum se face o asa impartire?
Eu nu vb deo suma intrega, ci cota parte din ea...cred ca zic bine jumatate...

Intrebare blonda: deci ce se imparte ce la un divort?numai apartamentul si datoriile ?







Se pot revendica sumele investite pt studille superioare (3 ani pe perioada casniciei) dar fara a beneficia nici o zi de pe urma acestor studii (adica salar corespunzator- salarul a fost marit dar divortul a fost introdus imediat dupa obtinerea liciientei)


* cum pot sa urmaresc topicurile mele , sau cele care le-am pus pe uramarire....e cam greu sa regasesc topicurile si cautarea e foarte greoaie. Pt a evita off topicul se poate va rof mesaj privat.
Răspuns la discuția Divort - partaj
Sa intelegem , ca in fapt , bunurile se impart la jumatate din prima zi de casatorie? Ca acum e ceata la sol...Pe ce isi bazeaza un judecator decizia .... legi? sau pe practici...? sau in ce raport intre cele 2?

Răspuns la discuția partaj ; despagubire in rate
Multumesc, dar e ca la doctor....vreau mai multe pareri.

Am avocat, stiu cum si la ce ma poate ajuta...dar eu nu vad avantajul,atita vreme cit suma de despagubire se face la un pret de piata a apartamentului.....e clar ca nu-i pot da suma ceruta.(ce-i drept ca la noua situatie , trebuie sa vad ce sume se vehiculeaza, dar si ce pot imprumata la banca )
Si , din cite am inteles , inclusiv dechiderea de partaj la un alt procent decit cel de 50/50% nu te asigura ca la final este in foavoarea ta.
dar, oricum, multumesc pt orice indiciu care poate scapa si care poate il pot verifica daca se aplica sau nu la situatia me.
Răspuns la discuția partaj ; despagubire in rate
- da, am inteles ca nu pot sa impart legal la 3 . Eu doream ca impartirea la 3 sa se faca amiabil intre mine si sot , caz in care nu cred ca judecatorul avea ceva de obiectat.
- nu doresc ONG-ul sa ma ajute in proces, dar vreau, daca aceste legi se pot schimba, sa stiu ca ma pot implica si sa pot cere aceste schimbari.


Acum chiar luminati-ma, ce cistig ca mi se atribuie in natura bunul... chiar nu vad avantajul....
- nu trebuie sa-l despagubesc?
- nu se vinde apartamentul la valoarea pietei?
- la cum se vor da imprumuturile ....unde e avantajul/cistigul? (daca iei in considerare ca un calcul de imprumut se face lunind in considerare virsta, persoana singura /divortata/ cu intretinere copil,salar net lunar.)
- si daca trebuie sa vind apartamentul (sa il pot despagubii)...ce hazna am ca mi-a fost atribuit?ca fara el tot nu il pot vinde...



Răspuns la discuția schimbarea domiciliului
mary1970, eu cred ca asi aborda aproblema pe mai multe planuri
- ma intersesez asa ca tine sa vad legea ce spune
- asi apela la un pshiholog pt a-mi explica reactile ce le vad la copil si daca ele sunt de natura sa ma faca sa actionez mai departe.
- in functie de bani si de cele de mai sus , chiar asi cauta un detectiv particular.

Daca sunt dovezi, atunci actionez , iar daca nu...trebuie sa-i dai credit sotuliui...nu de multe ori atitudinea se poate schimba la un parinte (mama /tata, nu conteaza).


In ce priveste automatul utilizatorului ,
daca e sa analizezi la singe...ajungi sa te contrazici...de ce?

pai spui ...cine este properietar? Atomatul sau eu?
Proprietar este cel care detine ceva. Este ? Deci din start automatul e proprietar. Tu dai bani automatului pt a devenii proprietar.
....e decizia automatului daca te face proprietar sau nu... (chiar si cu banii dati) dar , ce sa vezi...el te face numai CO-PROPRIETAR

.... devi PRPRIETAR doar cind AUTOMATUL renunta la partea lui

acum intervine noul co-proprietar :
care ce face?
...i-a cutia , bea continutul...toata sau nu in functie de starea lui de moment.
daca o bea toata , s-a satisfacut si ce face ? arunca cutia la gunoiul de linga automat
daca nu o bea toata, o lasa linga automat , ca daca o sa-i mai fie sete revine el...si bea restul
(si daca ulterior atenteaza cineva la continutul cutiei ...sa vezi ce simt al proprietatii are)

...pe de alta parte , cutia poate fi goala,sau continutul stricat,
...va intreb ce faceti cu cutia si automatul? ...cutia o aruncati la gunoiul de linga automat, iar la automat , eventul in functie de temperament, ii dai si un picior......si cu autocompatimire si consolare iti spui...exista si alte automate...
Iar gunoiul ramine linga automat......

Mai este varianta co-proprietarului care sta linga automat si bea strop cu strop din cutie ...si sta atit de mult , atit de "lasciv" ca unele automate se muta la alta intersectie. el ramine in continuare si bea strop cu strop (nimic rau in asta).



Nu cred ca tatii nu sunt buni partinti, doar ca in anumite cazuri ei cedeaza cel mai repede .
Ca sa nu mai repet si ideea ca fug de asa responsabilitati sub pretextul ca copilul e mai atasat de mama...oare de ce?.




Răspuns la discuția Pensie alimentara !
- Se prea poate ca in fisa de lichidare sa scrie ca are datorii, dar cine intreaba la angajare de fisa de lichidare?
Si daca se pleaca cu demisie la zi sau pur si simplu e dat afara ca nu vine la lucru? ...ce fisa de lichidare se mai face?
Numai eu stiu un caz, la o cunostinta, care s-a trezit ca nu mai primeste pensie si desi lucrau la aceiasi institutie, nici macar nu a aflat ca a lichidat. Si nu a mai auzit de el cel putin 1 an de zile.....saracu..s-a dus un pic prin Italia cu noua achizitie...si acolo a primit ce merita...a fost lasat balta .....si unde crezi ca a batut la usa ?...nu mai dezvolt...
si cind s-a angajat crezi ca l-a intrebat careva de PA? nici urma

- faptul ca nu se vrea sa fie folosit un cont pt PA, nu este decit o alta portita de scapare a celor care vreau sa ocoleasca legea si sa se foloseasca de ea . Folosirea unui cont ar trebuii impus. Pt ca nu sunt deacord nici ca cel care ramine cu copilul sa foloseasca banii pt eu stiu ce timpenii de lucruri.
Ori , daca cel care are tutela copilului , este si el responsabilizat/ obligat (la o adica ) sa spuna pe ce cheltuie banii , poate ca asa nici cu specimene de parinti profitori de pe urma copilului nu vom mai avea parte .

- Nu va suparati , dar exact acest gen de ex. ma revolta.....
Cum poti , daca te numesti parinte sa ai o asa atitudine...ce? folosesti PA ca arma de atac si razbunare?
Ce stil e asta , am salar sau nu in functie de miscarea lunii?
Eu ca mama , daca tatal se achita onorabil fata de copil.....si anume din ce am realizat in casnicie , ii acorda o cota parte din apartament (cum am spus cu acte, nu pe vorbe), si daca vad ca lunar ii depune la banca/asigurare de viata/alta forma, o suma acceptabila, sau vad ca pot sa comunic cu tatal si parte imi da pt hrana, imbracaminte si parte ii depune cum am spus, credeti ca ma duc sa cer marirea PA? sau ma duc sa cer PA? , mai ales daca eu am un venit decent si pot sa il sustin?
Ati gasit pe acest forum pe cineva , un copil /adoloescent care sa se plinga ca o duce mai bine dupa divort decit inainte?
scopul vietii mele nu este sa il ranesc sau sa gasesc moduri de atitare a fostului. si nu asta trebuie sa fie scopul celui care ramine cu copilul sau celui care pleaca.
Scopul unic de pe urma unui divort nu trebuie sa fie decit siguranta copilului. El trebuie sa fie macar asigurat financiar, ca mai apoi sa nu ajunga sa ceara un drept al lui....si de la cine? de la stat , cel care considera ca la partaj copilul nu intra in discutie.
Hai ca e fun.


- Eu vreau sa cred ca judecatorii vor ajunge sa fie judecatori.
Adica sa judece fiecare caz in parte si poate cel mai frumos , sa vezi ca pot fi obiectivi iar grija fata de copil sa primeze.
In plus, la ora asta , legea divortului nici macar nu te pune pe ginduri. Ba chiar incurajaza divortul si inalta la grad de desteptaciune, parintele sarlatan.


- Pai sanse sunt mari sa nu ajunga la aceiasi scoala....Adica din moment ce vinzi un aparatament , credeti ca veti gasi in aceiasi zona locuinta? E clar ca ajung la cel putin 1 zona mai jos!. Si daca zona aia e plina de rufe la geam, muzica la max de toate felurile si natiile, iar copiii la 2 vorbe injura ....nu cred ca este locul pe care il visati pt copil.
Ma rog...aici stiu ca am pretentii si nu voi renunta la ele, dar nici nu vreau sa jignesc pe nimeni .
Are aceiasi prieteni? Poate da, poate nu. Nici odata nu voi subestima cruzimea copiilor.
Oare cum infrunta copilul o abordare de genul :
Pai daca nu ai bani...stai acasa.
Tu ce mai vrei? Nu vezi ca nu esti la nivelul nostru?
Bai ..l-am vazut pe tatal tau cu una buna....nu ne faci cunostiinta cu ea? (o varianta soft a abordarii)


Chiar ati urmarit reactia si pshihologia copilului in timpul divortului?
Eu am simtit-o pe pielea mea, de la un copil de 16 ani . E una dura si plina de durere.
Si pe linga faptul ca trebuie sa infrunti un proces, mai trebuie sa infrunti si sa iti gasesti rabdarea si nervii de-a sti cum sa ii vorbesti si cum sa-l abordezi pe copil.
Te judeca, te intelege, te uraste, te iubeste, te ignora,te adora. acum e cu tine , acum il vezi ca nu mai e, acum crezi ca s-a maturizat, ca peste 5 minute sa vezi ca e doar un copil. Are maturitatea de-a te judeca dar nu are inca maturitatea de-a intelege complexitatea unei relatii . Acum incepe sa iti dezvaluie sentimentele lui, ca apoi sa se inchida in el . Incerci, dar nu poti sa intelegi ce simte , ce il raneste, ce ii este contradictoriu in comportammentul tau /parintilor.
La toate astea mai pune , ca afla ca tatal(mama) , e deja cu una/unul, ....cit accepta sau nu,nu stii....dar te surprinde aluzia lui, ca tu nu ai voie sa ai pe nimeni...ca esti a lui....evident ca e gresit sa il incurajezi in asa ceva , dar nici direct sa o spui nu poti.

Poate mai sunt multe de zis dar e un forum unde prioritare sunt legile (actuale) si nu aspectele sociale pe care aceste legi le influenteaza mai mult sau mai putin pozitiv.
sunt o sustinatoare a interesului in avantajul copilului si numai a lui de pe urma unui divort.