avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 921 soluții astăzi
Forum Activitate Odeh79

Activitate Odeh79

Bună ziua,
Un funcționar public a primit o condamnare la inchisoare de 6luni ,cu suspendare, fiind totuși sub supraveghere 2 ani de zile si trebuiind sa exercite un nr de ore de munca in folosul comunitatii.Fapta săvârșită de acesta este conducerea fără permis și refuzul recoltarii probelor de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei.
În situația în care fapta a fost săvârșită în timpul liber iar munca în folosul comunității o executa în perioada de concediu,funcționarul în cauza își menține locul de munca sau trebuie încetat de drept raportul de munca.
Mulțumesc!
Buna seara! Va rog să mă lămuriți in următoarea speță: un beneficiar ( instituție publică) a depus un proiect pentru construirea unui grădinițe.La momentul respectiv s-a primit notificare de conformitate a proiectului cu legislația în vigoare de la DSP.Pana la solicitarea autorizării legislația sanitara s-a modificat și se solicita mai multe modificări ale obiectivului fara de care nu se emite autorizația DSP. Va rog să-mi spuneți dacă având în vedere că proiectul a fost avizat de DSP inițial trebuie modificat acum pe legislația actuală,chiar daca a fost întocmit exact după planul inițial.
Menționez că este vorba de finanțare din fonduri nerambursabile iar o modificare de proiect impune modificarea valorii acestuia și implicit acte adiționale cu AFIR care din câte știu nu permite modificarea valorii proiectelor după semnarea contractului de finanțare.Va mulțumesc!
Buna ziua!
Am deschis procedura de divorț în vara,primul termen fiind în septembrie.Motivul este violenta soțului meu împotriva copiilor majori dar elevi inca.
Întrucât nu am obținut ordin de restricție împotriva pârâtului, m-am mutat împreună cu copiii mei la o ruda.
Acum ,soțul meu a schimbat yala la locuința și îmi interzice accesul în locuința fara niciun motiv legal .Va rog să-mi spuneți dacă există vreo varianta ( până la definitivarea divorțului) prin care sa cer folosință casei doar eu cu cei 2 copii,având în vedere refuzul soțului de a ne permite accesul în locuința și în cazul în care există cam care este perioada de așteptare.
Precizez că avem 2 copii majori, școlari, soțul nu contribuie cu nimic la cheltuielile lor, motivând faptul că au părăsit casa de bunăvoie.

Mulțumesc mult!
Bună ziua! Va rog să mă ajutați în următoarea problema: verișoară mea și soțul ei au primit o casa in care locuia și pe care au renovat-o ,de la soacra ei( mama soțului) prin contract de vânzare cumpărare cu clauza de întreținere.Din nefericire ei au decedat amândoi și în urma lor a rămas un băiat de 18 ani.Imi puteți spune daca drepturile de proprietate ai părinților ii trec prin succesiune băiatului? Devine el proprietar al casei cu condiția să-și îngrijească in continuare bunica sau nu are niciun drept?Mulțumesc mult!
Buna zua! In anula 2017, in urma verificarii unui proiect european, Afir-ul ne-a cerut fondurile primite inapoi si Anaf-ul a infiintat porpire pe conturile societa'ii. Am deschis 2 actiuni>
-Am dat Afir-ul in judecata in ceea ce priveste restituirea fondurilor europene, proces castigat de noi in dec 2020 prinhotarare definitiva de la Inalta Curte.
- am cerut suspendarea executarii silite pana la solutionarea definitiva in instanta a procesului. In acest sens, am depus o cautiune la CEC iar executarea silita a fost suspendata.
Dupa primirea hotarrii jud. definitive de la Inalta Curte, am reluat actiunea cu ANAF-ul prin care ceream deporirea conturilor si ch de judecata.
Ulterior, Anaf-ul a deblocat trimis adresa de depoprire la banca si in iulie am primit Hotarare judecatoreasca pt plata ch de judecata si a taxei de timbru.
Intrebarea mea este cum pot ridica cautiunea depusa, dat fiind ca Anaf-ul a depoprit oricum conturile iar in Hotararea de acum nu se pomeneste nimic despre cautiune.
Multumesc!
Discuție Poprire salariu
Buna ziua,
Am primit o porire pe cont de la o banca pentru un debit restant.
In situatia in care mai am alte rate( CAR) pe care le platesc la timp mereu, pentru care am semnat contract de garantie reala mobiliara si pe care angajatorul le vireaza automat la data platii salariului, care poate fi cuantumul maxim al sumei retinute din salariu?
Se iau in calcul si rate prezente astfel incat sa ajung la maxim 1/2 din salariu retinut sau executorul imi opreste jumatate din salariu net?
Buna ziua! Mulțumesc mult pentru răspuns.Da,avem o d-na avocat care a depus și acum întâmpinarea.Problema era că nu știam dacă este in interesul nostru sa din reprezentanți și acolo de un avocat.D-na avocat cu care colaboram nu se deplasează din Suceava în București.
Buna ziua! In decembrie am primul termen.la un proces la Înalta Curte.Este vorba de un proces pe fonduri europene la care noi am câștigat dar s-a făcut acum recurs.Imi puteți spune daca pot cere amânarea judecății pentru motiv de angajare apărare? Și dacă da, din experiența dv cam când s-ar da următorul termen? Problema este că ar trebui sa angajăm un avocat din București și nu știu ce onorarii sunt...