Buna ziua.
Pentru a demola o debara din cărămida,a zidi un balcon cu BCA și de spart parapetul pana jos al unui geam de 86 cm pentru a face trecerea din Bucătărie in balcon,la un bloc din placi prefabricate mai trebuie proiect și autorizație după noua lege?
Am sunat la asistență contribuabili ANAF și au spus că veniturile din dobânzile titlurilor de stat nu se cumulează cu alte venituri (de ex.PFA )și nici nu se impozitează !?
O persoana fizica este salariata, cu contract de munca cu normă întreagă. In afara de veniturile din salariu, am obtinut (incasat) in anul 2023 din PFA suma de 15300 RON și din dobânzi bancare+titluri de stat suma brută de 3200 RON(nu a fost scăzut impozitul de 10% nu știu exact care sumă se ia în calcul,)un total de 18500 RON .
Întrebarea mea este dacă aceste venituri se cumulează și trebuie sa plătesc pe lângă impozitul de 10% și CASS de 1800 RON deoarece depășesc plafonul de 6-12 salarii minime pe economie(18000-3600RON ) ?
Mulțumesc !
Am un PFA cu domeniul de activitate taxi.Am prelungit o data autorizația taxi cu 5 ani din 2019 pana in 2024,între timp am schimbat mașina iar anul de fabricație a-l masinii este 2012.
Întrebarea mea este dacă acum in 2022 mașina face 10 ani ,pot prelungi autorizația taxi cu încă 5 ani adică pana in 2027 cu toate ca autorizația mea este valabilă pana in 2024?
Mulțumesc!
Buna ziua.IDe ce pe o autorizatie taxi eliberata de primarie este trecut doar numele meu si nu ''PFA numele meu'',eu avand un pfa cu domeniul de activitate transporturi persoane in regim taxi?La SRL este trecuta societatea pe autorizatia taxi.