avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1060 soluții astăzi
Forum Activitate VoicuDeea

Activitate VoicuDeea

Mulțumesc!
Bună ziua,
Lucrez și eu de 3 luni într-o firma mică cu angajați putini. La semnarea contractului de prelungire angajatorul mi-a zis că dacă am de gând să fac un copil să am în vedere că nu îmi va putea plăti prenatalul și postnatalul deoarece firma este mica și nu își recuperează banii din partea statului. Aveți idee cum este legea în această privința?
Buna ziua,Va rog sa ma ajutați cu o situație. Sora mea a avut o problema medicală in timpul serviciului. O durere de masea. Fiind singura la locul de munca a cerut ajutor colegilor si ulterior sefilor. Nu i s-a raspuns de catre nimeni si a luat decizia sa plece cu 2 ore inainte de inchieierea programului. Astăzi a fost chemata la sediul firmei si fara sa ceara cineva o explicație au pus-o sa semneze o cerere de demisie. Ea nu a știut si a semnat. Se mai poate rezolva ceva? Ea in noaptea respectiva a fost de urgenta si i s-a scos măseaua. Mulțumesc.
Buna ziua,
In cazul in care in timpului concediului de maternitate se prind zile libere de la stat acestea nu sunt platite? Mulțumesc.
Buna ziua,
In cazul in care tatal beneficiaza de stimulent de insertie pentru un copil pana la varsta de 2 ani si se va naste al doilea copil cand acesta va avea varsta de 1 an si 7 luni mai poate cere pentru al doilea copil indemnizatia de crestere? Cum se procedeaza?
Mulțumesc.
Buna ziua,
Daca inchei un contract cu casa de asigurari contributia se poate calcula si pentru prenatal, postanal si indemnizatie crestere copil? Multunesc.
Bună ziua,
În cazul în care întru în concediu de risc maternal și pe urma direct în prenatal, angajatorul îmi mai plătește concediu de odihna pe care ar fi trebuit sa îl iau?
Mulțumesc.
Nu a fost neapărat o înțelegere, însă lucram doar 3 persoane acum, când ar trebui 4 și când i-am zis angajatorului sa îmi facă programul de 8 ore mi-a "scos ochii" ca în contractul meu scrie ca programul de 8 ore ar putea fi prelungit și ca să respect ceea ce am semnat. Acum, cei de la medicina muncii mi-au răspuns și îmi recomanda sa îmi iau concediu de risc maternal și cu privire la program recomanda pauze de 10 min din 2 în 2 ore însă nimic de câte ore trebuie sa muncesc pe zi. Eu as vrea sa știu dacă angajatorul are dreptul sa ma oblige sa lucrez mai mult de 8 ore pe zi?
Bună ziua,
Am 8 săptămâni de sarcina și este posibil sa fie o sarcina toxică. Lucrez într-un spațiu comercial unde programul meu se desfășoară în ture de 12 ore câteodată având și 3 zile la rand de munca. Am anunțat angajatorul despre sarcina mea și am cerut ca programul meu sa fie făcut în asa fel încât sa am doar 8 ore pe zi. Am cerut medicului o recomandare pentru reducerea programului însă mi-a zis ca îmi poate da doar după 10 săptămâni deorecere sarcina este prea mica și mi-a dat o scrisoare prin care recomanda efortul fizic și ortostatismul. Am făcut și o cerere pentru angajator în acest sens. Acum, angajatorul nu ma lasă să vin la munca la 8 ore pana nu accepta cei de la medicina muncii, însă eu nu mai pot sta atâtea ore deoarece este un mediu numai cu mâncare și vomit non-stop aproape ca nu mănânc nimic în atâtea ore. În contractul meu scrie ca programul de 8 ore poate fi prelungit și angajatorul îmi spune ca trebuie sa îmi respect programul pana se acorda reducerea programului. Pe data de 15 am programare la ginecolog și a rămas sa vorbim de o eventuala sarcina cu risc dacă este toxica. Acum, eu pana atunci dacă ma duc la 8 ore angajatorul îmi poate face ceva? Mulțumesc.
Bună ziua, mulțumesc pentru răspuns.
Ar trebui sa întru în prenatal cam de pe 8 martie.


Cornel Vasile a scris:

Aveti dreptul la prenatal și postnatal.

Care este data cand veti intra in prenatal ?