avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 633 soluții astăzi
Forum Activitate car-men

Activitate car-men

1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Si eu ma intreb cat este de corect sa facem asta. Pana acum nu am facut nicio modificare la contract pe perioada determinata (salariu, functie, locul muncii...)
Ce facem daca salariatul nu mai vrea sa revina (in cazul in care nu trecem perioada, ci doar data de la care incepe)? Ne rugam de el?
Ma gandesc... nu ar fi mai corect sa fac o decizie la care sa atasez o anexa cu acordul lor?
Răspuns la discuția Zile libere legale
Nu.
Buna ziua,

Ce fac in situatia in care un salariat s-a angajat la jumatatea lunii aprilie, au fost doua zile libere (vinerea mare si Paste) si a avut 64 ore lucrate.
Programul de salarii nu calculeaza salariul decat la zilele lucratoare. salariatul si-a calculat si cele doua zile si spune ca ar fi trebuit sa primeasca mai multi bani. Nu ii pot pune mai multe zile lucratoare deoarece se vede data angajarii. V-ati mai intalnit cu vreo situatie asemanatoare?
Multumesc!
Buna ziua! Am un concediu medical cod 06 (urgenta medico-chirurgicala) si cod diagnostic 513 (infectii acute ale cailor respiratorii inferioare) si as vrea sa stiu daca este corect trecut la urgenta medico-chirurgicala. Stie cineva? Codul pentru urgenta medico-chirurgicala trecut pe certificatul medical este 153 (am gasit sindrom febril), dar in Ciel salarii nu il pot trece pentru ca trebuie sa trec doar 2 cifre, nu exista cod de 3 cifre. Multumesc!
Buna ziua! Am o colega din Republica Moldova, cu cetatenie romana, care ar vrea sa isi ia mama coasigurat, aceasta luand pensie in Moldova. Stiti daca asa ceva se poate?
Buna ziua! Dacă am doua contracte, unul cu 8 ore si unul cu 2 ore, trebuie neaparat sa trec funcție de baza la cel cu 8 ore? Multumesc!
Buna ziua,
Vad ca legea este de partea salariatei care s-a intors din CCC, dar ce facem in situatia in care aceasta intarzie zilnic cel putin o jumatate de ora, uneori chiar si o ora? Poate fi data afara sau trebuie sa asteptam sa treaca cele 6 luni?
Momentan i s-a dat un avertisment, insa nu am rezolvat nimic...
Răspuns la discuția Majorare brut
Sa dam prime astfel incat sa acoperim acea diferenta la salariul net. Am vazut ca se poate declansa un conflict colectiv de munca in cazul in care angajatorul nu este de acord cu marirea salariului brut...

Va multumesc mult pentru raspuns!
Discuție Majorare brut
Buna seara,
Pot avea probleme, risc sa iau amenda in cazul in care nu maresc salariul brut incepand cu 1 ianuarie. Este corect si daca dau prima, astfel incat sa se acopere diferenta la salariul net?
MUltumesc frumos!
Discuție Proces salariat
BUna ziua,
Daca am un proces cu un salariat trebuie sa informez ITM-ul? Exista vreo lege in sensul acesta?
Multumesc!