avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 666 soluții astăzi
Forum Activitate Cabinet de avocat "Elena Viorica Mavhima"

Activitate Cabinet de avocat "Elena Viorica Mavhima"

Daca terenul care excede suprafata de sub casa este parte din curtea comuna, este nevoie de iesire din indiviziune, pe cale judecatoreasca. Numai dupa aceea puteti ingradi, darama baracile, etc.
Este nevoie de instituirea curatelei de catre instanta de judecata. Aveti nevoie de avocat.
Pentru scandal adresati-va politiei. In privinta legalitatii edificarii constructiei, solicitati un extras de carte funciara pentru a verifica daca noua constructie a vecinei este sau nu intabulata. Adresati o cerere Primariei prin care cereti sa va comunice daca a fost emisa autorizatie de construire pentru imobilul vecin. Daca edificarea noii constructii nu a fost autorizata, inaintati o reclamatie la Primarie- Disciplina in Constructii (care apartine de Politia locala) si la Inspectoratul de Stat in Constructii.
Formulati o actiune in instanta prin care solicitati sa se constate nulitatea mentiunii din actul de identitate privind stabilirea domiciliului persoanei in cauza la adresa dvs.
Este suficient daca le inmanati o copie dupa cadastru si extrasul de carte funciara. Nu este nevoie si de contractul de vanzare cumparare.
Puteti face reclamatie la Politia locala din cadrul Primariei - Serviciul Disciplina in Constructii si la Inspectoratul de Stat in Constructii.
Răspuns la discuția recuperare prejudiciu
Puteti formula o actiune in pretentii, insa va trebui sa achitati taxa de timbru, calculata la valoare. Pentru a castiga trebuie sa aveti inscrisuri doveditoare (chitante, facturi, etc.).
Răspuns la discuția Cert de urbanism nefavorabil...
Incepand cu anul 2018, legalitatea emiterii certificatului de urbanism poate fi examinata in baza legii contenciosului administrativ de catre instanta de judecata. Actionati in instanta Primarul localitatii (nu Primaria) solicitand anularea certificatului nefavorabil si obligarea la emiterea unui nou certificat, care sa permita edificarea mansardei. Nu uitati sa formulati plangere prealabila.
Răspuns la discuția Taxe succesiune
Cheltuielile de judecata - mai putin onorariile de avocat-se impart intre mostenitori proportional cu cota parte ce revine fiecaruia din mostenire. Onorariile avocatiale se compenseaza.
Puteti formula plangere in termen de 15 zile de la comunicare la judecatoria in circumscriptia careia se afla localitatea in care a fost savarsita presupusa fapta contraventionala. Faceti dovada cala data intocmirii procesului verbal va aflati in alta localitate. Cereti judecarea cauzei in lipsa, daca va este dificil sa va deplasati la proces. Plangerea se poate trimite prin posta, termenul de 15 zile fiind calculat pe baza stampilei de trimitere, si nu in functie de data inregistrarii dosarului la instanta.