avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1775 soluții astăzi
Forum Activitate GeorgeCH

Activitate GeorgeCH

Daca momentan sunt angajat la o firma dar am si pfa si imi pierd locul de munca la acea firma pot beneficia de ajutor de somaj ?
Buna ziua, am un PFA nou infiintat si as dori sa stiu daca fac plati pentru achizitii de materiale birou pentru PFA din banii personali(deoarece inca nu am incasari) trebuie sa fac dispozitie de incasare sau nu este necesar la PFA. Daca trebuie unde pot gasi un model cu dispozitia de incasare/plata ?
Buna ziua, am un pfa abia infiintat si normal ca in cont nu am nici un ban si am facut plati pentru stampila, capsator, dosare, foi din banii personali dar cu factura pe PFA. Cum inregistrez in Saga PS aceste plati ?
Buna ziua, pentru a putea deduce cheltuieli facute pentru produse de birotica necasare pentru PFA este de ajuns bon cu cui pe el sau este necesara Factura fiscala de la comerciantul de la care s-a facut achizitia ?
Daca in calitate de PFA folosesc calculatorul si imprimanta personala trebuie sa fac contract de comodat pentru ele, iar daca nu fac contract de comodat pot deduce tusul pentru imprimanta daca il cumpar pe PFA ?
Răspuns la discuția PFA factura catre PF
Dacă prețul serviciului este fix și trecut în contract mai trebuie întocmit acel raport de activitate ?

george-neagu a scris:

Nu. Scrieti clar pe factura ca incasarea se va face prin contul pfa. Si in plus sa aveti si cotractul de prestari servicii si raportul de activitate in baza caruia intocmiti factura, semnate si de catre client.

Ca si PFA cu codul 6201 daca fac un site pentru o persoana fizica iar plata se face prin transfer bancar trebuie sa ii emit si altceva in afara de factura ?
Buna ziua, vreau sa imi infiintez un PFA pentru Web Design si doresc sa stiu ce cod Caen as putea folosi daca nu am o diploma care sa ateste pregatirea. La locul actual de munca sunt inregistrat ca si Operator Introducere Date dar am realizat si activitate de web design pentru aceasta firma. As putea sa folosesc o adeverinta de la angajator ?
Buna ziua, momentan sunt angajat la o firma si urmeaza sa imi infiintez si un PFA. As dori sa stiu daca pe langa cele 8 ore din programul de lucru la angajator pot face si freelancing pentru acelasi angajator si sa ii emit o factura de prestari servicii sau nu este legal asa ceva.