Media Intră în comunitate
avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 766 soluții astăzi

Conferință avocatnet.ro: Noile reguli de TVA aplicabile în comerțul online - Probleme și soluții. Lectori: Viboal FindEx. Joi, 21 Octombrie, ora 11:00. Rezervă loc și participă → 

Forum Activitate cristian niculae

Activitate cristian niculae

Mulțumesc frumos pentru sfaturi. Voi aștepta antecontractul de la notar și apoi voi lua o decizie.


Madalina Pascu a scris:

Buna ziua, strict referitor la cele expuse de dvs., riscul principal este acela de a nu se obtine titlul de proprietate si in consecinta de a fi nevoiti sa rezolutionati antecontractul de buna-voie sau prin instanta pentru a va recupera un eventual avans. Desigur in functie de clauzele antecontractului, va puteti supune si la alte riscuri, de aceea recomandabil este sa nu semnati pana nu va consultati cu un avocat.

Ziua buna. Intenționez sa cumpăr un teren. Vânzătorul are o hotărâre judecătorească de punere în posesie și un proces verbal de reconstituire, obținute în 2010. Nu are cadastru și intabulare. Pana astăzi, nu a obținut titlu de proprietate.
Vrea sa facem precontract, motivând ca actele urmează sa iasă de la OCPI in maxim jumătate de an. În acest moment, dosarul este blocat în primăria comunei.
Care sunt riscurile la care ma supun, mergând înainte cu precontractul?
Multumesc frumos.
Seara buna.
Am o situatie deosebita: sunt partener intr-o societate comerciala, detin 10% din ea. La momentul la care am devenit partener, propunerea a venit din partea actionarului majoritar.
Pentru societate, prestam si servicii in baza unui contract de prestari servicii.
Colaborarea s-a terminat, nu in termeni decenti. Actionarul majoritar nu vrea sa plateasca ultima factura motivand ca trebuie sa ii semnez niste hartii care sa dovedeasca ca am primit dividende si altele pentru iesirea din firma. Acestea din urma nu stie cand le va face. Are documentele de identitate expirate si nu stie cand ajunce la politie sa le actualizeze.
Teoretic, nu am o problema cu iesirea din firma, nu am nicun interes sa prelungesc situatia actuala. Insa nu stiu daca e tocmai OK sa semenz niste un stat cu dividende, iar altcineva sa incaseze banii. O parte din dividend mi-a varsat-o in cont, pentru cealalta vrea semnatura, ca si cum i-as primi.
Sa accept fara retineri sau voi avea vreo problema?
Cu stima,
Răspuns la discuția Expertiza tehnica auto
Multumesc frumos. Abia acum am citit mesajul dumneavoastra. Pana la urma, nici in ziua de azi nu s-a terminat procesul. Am ajuns la Curtea de apel. Concluziile raportului si cercetarilor au dus la acceptarea vinovatiei de catre cealalata parte.
Răspuns la discuția Expertiza tehnica auto
Multumesc frumos pentru raspuns. Doamna care a incalcat legea si m-a accidentat a facut un supliment de intrbari la raportul de expertiza tehnica.
Expertul a raspuns punctual insa la o intrebare a dansei care suna asa "sa se precizeze daca motociclistul putea genera o stare de pericol, avand in vedere ca circula pe aceeasi banda de deplasare cu alte masini, fara sa treaca pe contrasens in momentul in care s-a produs accidentul. Domnia sa a raspuns ca nu puteam genera starea de pericol, nefiind vorba de depasire. Acestea au fost si concluziile cercetarilor politistilor si concluziile expertului exprimate in raport. Dupa cest raspuns vine cu o completare pe care nu a cerut-o nimeni. Spune ca daca eram pe contrasens as fi generat o stare de pericol pentru ca nu aveam voie sa depasesc coloana, conorm legii. Repet, am circulat pe aceeasi banda fara sa depasesc axul drumului, cercetarile politistilor au determinat asta, expertul a determinat asta, doamna care m-a accidentat a indicat locul impactului pe banda pe care ma deplasam. Nu stiu daca e inregula sa ofere pareri personale, altele decat cele care sunt cerute la obiective.
Am facut un document prin care am cerut sa nu se ia in calcul acea afirmatie pana cand doamna care m-a accidentat nu intreaba acest lucru. Pentru ca nu o opreste nimeni sa intrebe.

Gandindu-ma mai mult, imi dau seama ca daca eram pe contrasens, distanta intre motocicleta si masina care m-a lovit era mai mare iar accidentul ar fi putut sa nu aibe loc sau sa aibe alte urmari. Dar e cu totul alta poveste... Din nefericire pentru mine, lucrurile s-au intamplat asa cum s-au intamplat.

POPA GHEORGHE a scris:

In mesajul anterior am intrebat in ce conditii a facut suplimentarea de raspuns. Unde ? Cui i-a facut precizarea ? A scris sau a spus verbal ?

Răspuns la discuția Expertiza tehnica auto
Nici eu nu inteleg de ce a intrat in alt subiect. El a raspuns ca in ipoteza in care circulam pe aceeasi banda nu puteam genera starea de pericol. Pana aici a raspuns la obiectiv.
Apoi vine cu o suplimentare a raspunsului si spune ca in ipoteza in care eram pe contrasens, puteam genera o stare de pericol pentru ca as fi incalcat legea. Nu a intrebat nimeni ce s-ar fi intamplat daca eram pe contrasens, in China sau in spatiu, daca intelegeti ce spun.
Răspuns la discuția Expertiza tehnica auto
Multumesc frumos. Nu a concluzionat. A exprimat o opinie, printr-o ipoteza. Insa acea opinie nu a fost ceruta la obiective.
Răspuns la discuția Expertiza tehnica auto
Multumesc frumos. Eu stiam ca un expert nu trebuie sa extinda cercetarea prin exprimarea unor opinii personale, si trebuie sa raspunda, punctual, la intrebarile puse de instanta sau organele de cercetare. El nu a fost intrebat ce s-ar fi intamplat daca depaseam axul drumului. A raspuns din prorpie initiativa.
Buna ziua,
Am fost subiectul unui accident, s-a facut o expertiza, expertul a tras niste concluzii, Partea vinovata a pus alte intrebari, iar expertul a raspuns punctual, exceptand una, unde a dat un raspuns suplimentar fara sa fie intrebat despre el.
A fost intrebat daca eu as fi putut genera o stare de pericol in ipoteza in care circulam pe aceeasi banda de circulatie, fara sa depases sensul de mers (aceasta este si concluzia cercetarilor politistilor si concluzia lui din primul raport si din declaratiile mele si ale celei care a comis accidentul - doamna a indicat locul accidentului acolo unde am spus si eu ca a fost). El a raspuns ca in ipoteza in care circulam pe aceeasi banda (acum o face ipoteza) , nu puteam genera starea de pericol. Apoi vine cu o suplimentare a raspunsului si spune ca in ipoteza in care eram pe contrasens, puteam genera o stare de pericol pentru ca as fi incalcat legea.
Ma gandesc daca este necesar sa fac alte obiectiuni si am nevoie de un sfat. Mentionez ca dosarul este inc ercetare de doi ani si inca nu a ajuns in instanta.
Multumesc frumos,
Cristian Niculae
Răspuns la discuția Fotocopiere dosare judiciare
Va multumesc foarte mult!