avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 817 soluții astăzi
Forum Activitate cristian niculae

Activitate cristian niculae

Buna ziua,

Ma poate cineva ajuta sa aflu ce documente din contabilitatea unei Asociatii de locatari pot fi stocate electronic, daca sunt semante electronic? As vrea sa limitez traficul de hartii intre Administrator, Presedinte si Cenzor. Teoretic, pe un fisier se poate pune o singura semnatura electronica. Ma gandesc sa livrez catre Cenzor documentele semnate electronic, iar acesta sa le verifice in calculator si sa faca raport pe baza lor.

Multumesc frumos,
Cristian Niculae
Buna seara.
Exista vreun termen in care Prefectura sa trimita catre OCPI dosarul pentru emiterea titlului de proprietate, dupa ce acest lucru a fost aprobat de Consiliul Judetean?
Speta este urmatoarea: dupa ani in care au cerut si studiat zeci de documente, in sfarsit au decis ca este dreptul meu sa primesc parcela de pamant in cauza. Dosarul a primit toate aprobarile care tin de Prefectura si Consiliul judetean, iar acum informatia este ca acesta trebuie sa ajunga la OCPI, care emite titlul de proprietate. OCPI asteapta de aproape o luna.
Multumesc frumos,
Cristian Niculae
Ziua buna,
Am urmatoarea situatie:
- sentinta civila de punere in posesie teren (pierdut la colectivizare)
- proces verbal de punere in posesie emis de primarie pe o parcela de teren din care jumatate este in intravilan si jumatate in extravilan
- plan parcelar depus la OCPI
- parcela este in fondul de rezerva dupa spusele primariei
- parcela nu este in fondul de rezerva, dupa spusele OCPI.
Daca nu e in fond, se pot face cereri de modificare a legii 165.
Am tot citit azi prin legile pe care le-am gasit a avea legatura cu situatia retrocedarilor, dar nu mi-am dat seama daca se poate obtine si titlul de proprietae pentru acea parcela, in conditiile in care 100% o parte este intravilanul localitatii si o parte in extravilan. Oare se poate cere modificarea legii 165 pe teren extravilan?
Daca renunt la partea de intravilan, trebuie iar plan parcelar si toate cele?

Multumesc frumos,
Mie mi se pare dubios ca omul isi ia concediu, dar nu poate suplini concediul in alte zile ale lui. La nostru isi aduce nevasta in loc, si ii da aleia salariu si isi ia si el concediu. Cum naiba, pleaca in concediu singur, fara sotie?
Mulțumesc frumos pentru sfaturi. Voi aștepta antecontractul de la notar și apoi voi lua o decizie.


Madalina Pascu a scris:

Buna ziua, strict referitor la cele expuse de dvs., riscul principal este acela de a nu se obtine titlul de proprietate si in consecinta de a fi nevoiti sa rezolutionati antecontractul de buna-voie sau prin instanta pentru a va recupera un eventual avans. Desigur in functie de clauzele antecontractului, va puteti supune si la alte riscuri, de aceea recomandabil este sa nu semnati pana nu va consultati cu un avocat.

Ziua buna. Intenționez sa cumpăr un teren. Vânzătorul are o hotărâre judecătorească de punere în posesie și un proces verbal de reconstituire, obținute în 2010. Nu are cadastru și intabulare. Pana astăzi, nu a obținut titlu de proprietate.
Vrea sa facem precontract, motivând ca actele urmează sa iasă de la OCPI in maxim jumătate de an. În acest moment, dosarul este blocat în primăria comunei.
Care sunt riscurile la care ma supun, mergând înainte cu precontractul?
Multumesc frumos.
Seara buna.
Am o situatie deosebita: sunt partener intr-o societate comerciala, detin 10% din ea. La momentul la care am devenit partener, propunerea a venit din partea actionarului majoritar.
Pentru societate, prestam si servicii in baza unui contract de prestari servicii.
Colaborarea s-a terminat, nu in termeni decenti. Actionarul majoritar nu vrea sa plateasca ultima factura motivand ca trebuie sa ii semnez niste hartii care sa dovedeasca ca am primit dividende si altele pentru iesirea din firma. Acestea din urma nu stie cand le va face. Are documentele de identitate expirate si nu stie cand ajunce la politie sa le actualizeze.
Teoretic, nu am o problema cu iesirea din firma, nu am nicun interes sa prelungesc situatia actuala. Insa nu stiu daca e tocmai OK sa semenz niste un stat cu dividende, iar altcineva sa incaseze banii. O parte din dividend mi-a varsat-o in cont, pentru cealalta vrea semnatura, ca si cum i-as primi.
Sa accept fara retineri sau voi avea vreo problema?
Cu stima,
Răspuns la discuția Expertiza tehnica auto
Multumesc frumos. Abia acum am citit mesajul dumneavoastra. Pana la urma, nici in ziua de azi nu s-a terminat procesul. Am ajuns la Curtea de apel. Concluziile raportului si cercetarilor au dus la acceptarea vinovatiei de catre cealalata parte.
Răspuns la discuția Expertiza tehnica auto
Multumesc frumos pentru raspuns. Doamna care a incalcat legea si m-a accidentat a facut un supliment de intrbari la raportul de expertiza tehnica.
Expertul a raspuns punctual insa la o intrebare a dansei care suna asa "sa se precizeze daca motociclistul putea genera o stare de pericol, avand in vedere ca circula pe aceeasi banda de deplasare cu alte masini, fara sa treaca pe contrasens in momentul in care s-a produs accidentul. Domnia sa a raspuns ca nu puteam genera starea de pericol, nefiind vorba de depasire. Acestea au fost si concluziile cercetarilor politistilor si concluziile expertului exprimate in raport. Dupa cest raspuns vine cu o completare pe care nu a cerut-o nimeni. Spune ca daca eram pe contrasens as fi generat o stare de pericol pentru ca nu aveam voie sa depasesc coloana, conorm legii. Repet, am circulat pe aceeasi banda fara sa depasesc axul drumului, cercetarile politistilor au determinat asta, expertul a determinat asta, doamna care m-a accidentat a indicat locul impactului pe banda pe care ma deplasam. Nu stiu daca e inregula sa ofere pareri personale, altele decat cele care sunt cerute la obiective.
Am facut un document prin care am cerut sa nu se ia in calcul acea afirmatie pana cand doamna care m-a accidentat nu intreaba acest lucru. Pentru ca nu o opreste nimeni sa intrebe.

Gandindu-ma mai mult, imi dau seama ca daca eram pe contrasens, distanta intre motocicleta si masina care m-a lovit era mai mare iar accidentul ar fi putut sa nu aibe loc sau sa aibe alte urmari. Dar e cu totul alta poveste... Din nefericire pentru mine, lucrurile s-au intamplat asa cum s-au intamplat.

POPA GHEORGHE a scris:

In mesajul anterior am intrebat in ce conditii a facut suplimentarea de raspuns. Unde ? Cui i-a facut precizarea ? A scris sau a spus verbal ?

Răspuns la discuția Expertiza tehnica auto
Nici eu nu inteleg de ce a intrat in alt subiect. El a raspuns ca in ipoteza in care circulam pe aceeasi banda nu puteam genera starea de pericol. Pana aici a raspuns la obiectiv.
Apoi vine cu o suplimentare a raspunsului si spune ca in ipoteza in care eram pe contrasens, puteam genera o stare de pericol pentru ca as fi incalcat legea. Nu a intrebat nimeni ce s-ar fi intamplat daca eram pe contrasens, in China sau in spatiu, daca intelegeti ce spun.