avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 863 soluții astăzi
Forum Activitate Laura1907

Activitate Laura1907

Sunt nascuta in 1968 iar bunicul meu iar bunicul meu luptat si a murit in al 2 lea razboi mondial. Am dreptul la pensie de veteran de razboi de pe urma lui? Daca da, imi puteti spune care sunt conditiile si procedura pentru a beneficia de acesta pensie?
Mulțumesc
Buna ziua, am un ordin de protectie judecatoresc pe 6 luni pentru fostul sot dar acesta continua sa il incalce si ma urmareste. As dori sa obtin o bratara , dispozitivul electronic pentru supraveghere, am inteles de la politie ca pot cere modificare masurilor impuse de ordinul de restrictie si sa solicit acest dispozitiv. Exista aceasta posibilitate? Ar putea fi aprobat ?
Obtinere permis sedere cetatean indian dupa divort.
As dori sa stiu care sunt sansele ca un cetatean indian, căsătorit de 3 ani cu cetatean roman, de care urmeaza sa divorteze, sa obtina permis sedere independent, in conditiile in care are job stabil de 2 ani, dar si un dosar penal. (casatorie fara copii). Achizitionarea unei locuinte pe numele ar influenta?

Mulțumesc
Am inteles ca s-a respins cel mai probabil pentru ca nu m- am prezentat personal, desi intelesem ca nu este neaparat nevoie ..
Buna ziua, multumesc pt raspuns. Dar procedura in sine pentru apel ce presupune ? sa ma fac o alta cerere, ma prezint direct la curte cu numarul cererii / inregistrarii initiale ?

Multumesc
Apel ordin restrictie.
Am facut cerere pentru un ordin de restrictie pentru sotul de care divortez si a devenit agresiv, dar s a respins. As dori sa fac apel si sa ma prezint la curte pentru a se vedea urmele de agresiune, care ar fi procedura si costurile? Se aloca avocat din oficiu si pentru apel? Multumesc
Buna ziua!

Va contactez in legatura cu inregistrarea casatoriei si a divortului in Romania.

Sunt cetatean roman cu domiciliul in Bucuresti, m am casatorit in 2018 in Cipru cu cetatean israelian. Pe durata casatoriei am locuit impreuna in Israel, iar in 2019 am divortat tot in Israel (hotarare judecatoreasca emisa de statul Israel, tribunal Tel Aviv). In 2021 am vrut sa ma intorc sa locuiesc in Israel, am intocmit dosar, insa acesta a fost respins, nu mi s a acordat viza pe motivul ca in Romania eu nu am inregistrat casatoria si divortul. Ulterior am decis sa incep aceasta procedura de inregistrare a celor doua. Am fost la oficiul stare civila Tg-Jiu (locul nasterii) am vorbit acolo, am depus toate documentele care mi s au cerut, insa dupa 6 luni am fost contactata cu raspunsul ca nu se poate inregistra divortul pt ca trebuie recunoscuta hotararea judecatoreasca din Israel de catre tribunalul Bucuresti, care trebuie sa imi emita o noua hotarare judecatoreasca. In ce priveste casatoria, mi s a zis ca s a facut mentiunea de casatorie pe marginea certificatului de nastere si ca asta este tot ce se poate face momentan.

Am apelat ulterior la un avocat pt recunoasterea hotararii de divort de catre tribunalul Bucuresti, insa dupa 9 luni de asteptare mi se spune ca nu se poate recunoaste divortul pt ca nu estre transcrisa casatoria. Am reapelat oficiul stare civila Tg-Jiu, de unde mi s a spus ca singura procedura care se poate face este cea de mentiune de casatorie pe marginea certificatului de nastere, ceea ce s a si facut.

Puteti sa imi spuneti va rog, daca se poate rezolva aceasta problema si cum? ...intrucat eu inca figurez casatorita in conditiile in care sunt divortata de aproape 4 ani.

Va multumesc!
Buna ziua,

As dori sa stiu daca exista vreo procedura prin care pot intenta divort de sotul meu, cetatean Non Eu, si automat sa i se anuleze permisul de sedere. Avem probleme, ma urmareste, suna, ameninta. Stiu ca plangerea la politie ar rezolva oarecum problema dar pentru a fi sigura de o varianta definitiva ar fi ideal daca el nu ar mai putea intra in tara.

Mulțumesc
Buna ziua, in urma unui incident mama mea a ajuns la un spital de stat cu ruptura ligamente umar (disjunctie acromio-claviculara) . In urma diagnosticului a fost imobilizata in bandaj cu recomadarea de a se schimba la 7 zile, timp de 3 saptamani, operatia nefiind necesara. Dupa primele 7 zile am mers la Sanador pentru schimbarea bandajului iar dr ortoped a cerut o noua radiografie si operatie imediata. Date fiind doua recomandari complet diferite pentru acelasi diagnostic, am comparat radiografia din seara incidentului, efectuata la Elias, cu radiografia de la Sanador efectuata dupa scoaterea badajului, iar din a 2 a radiografie reiese ca ruptura se agravase si distanta dintre oase este vizibil mai mare dupa cele 7 zile in care bratul/umarul a fost imobilizat de personalul spitalului. Tind sa cred ca bandajul a fost pus gresit, pentru ca avea dureri mai mari decat in momentul incidentului. Ulterior mama s-a operat la privat. Este acesta un caz de malpraxis? Multumesc
Buna ziua,

As dori sa stiu de ce se cere informatia asupra statusului marital al mostenitorului intr -o procedura de taxa de succesiune. In cazul meu, ca mosternitor dupa decesul tatalui mi s-au cerut certificatul de casatorie, desi nu mi- am schimbat numele si avem si convetie matrimoniala de separare de bunuri.

Multumesc