Bună ziua,
Rog să îmi precizați dacă în 2023 , pentru plata CASS, din activități extrasalariale ( drepturi de autor + dobanzi la depozite bancare)
plafonul de 6 salarii minime brute este 18450lei
adică:
( 9 luni×3000=27000 +
3 luni×3300=9900 = 36900 ) : 2 = 18450
Va mulțumesc,
Bună ziua,
Rog sa îmi precizați dacă , subvențiile plătite in conturi bancare,,din fonduri europene,în urma participării la cursuri de calificare, în cadrul proiectelor ,pentru persoane defavorizate ,pot fi supuse popririlor existente pe contul bancar.
Vă mulțumesc.
Bună ziua,
Rog sa îmi precizați,începând cu ianuarie 2023, venitul din pensii neimpozabil este de 3000 lei ( pentru pensiile ce depasesc 4000 lei )?
Vă mulțumesc,
Bună ziua,
Rog sa îmi precizați dacă o persoana fizica, poate lucra în baza unui contract de antrepriza cu un SRL, ca și Formator. Persoana fizica are ca profesie de baza - economist și în prezent este în pensie anticipata partiala.
Vă mulțumesc
Bună ziua, rog frumos sa îmi precizați dacă la pensie anticipata partial se poate lucra în baza unui contract de colaborare, fără a avea PFA sau SRL. Vă mulțumesc
Bună ziua, pot lucra în mediul privat la pensie anticipata partiala ? Menționez ca sunt născută la 1 6.03.1964, facultate la zi sia am 35 de ani stagiu de contributivitate la casa de pensii. Va mulțumesc
Bună ziua, rog sa îmi precizați dacă la solicitare pensie anticipata ,casa de pensii trebuie sa îmi retina cartea de munca în original.Daca da, ,în cazul în care ,nu doresc darea în plata a pensiei anticipate, pot solicita restituirea originalului cărții de munca? Va mulțumesc
Buna seara,
Am posibilitaea sa depun cerere de pensionare anticipata partial.
Acum sunt in somaj.
Rog sa imi precizati cand se sisteaza indemnizatia de somaj: la data cererii de pensionare sau la data primirii deciziei de pensionare ?
Deasemenea cand trebuie sa instiintez AJOFM , la data cererii sau la data deciziei ?
Va multumesc,