avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 746 soluții astăzi
Forum Activitate emilia2005

Activitate emilia2005

Discuție Act aditional
Care este termenul legal de a anunta , prin act aditional, modificarea pretului unor servicii contractuale. Azi am fost informata ca de la 1 iulie creste pretul serviciilor firmei de administratie, ceea ce ma pune in fata faptului implinit pt ca luni e 1 si la mijloc e weekendul. Multumesc!
Buna ziua! Unde exista stipulat faptul ca solicitarea catre primarie, privind reabilitarea blocurilor se reinnoieste anual? Normal mi s-ar parea sa se faca doar in cazul in care prima a fost respinsa. Daca aveti si trimitere la lege, cu atat mai bine. Multumesc anticipat pentru raspuns.
Discuție Recuperare bani
Bună ziua, as dori un răspuns în legătură cu situația în care doresc sa îmi recuperez banii plătiți pentru un eveniment(banchet copil)care nu se mai poate organiza din cauza pandemiei. Nu sunt de acord cu oferta de album foto oferita ca și compensație, pe de o parte din cauza prețului mult prea mare pt asa ceva, pe de alta parte din cauza imposibilității de a participa la ședința foto în data stabilita. Care este demersul legal? Va mulțumesc!
Bua ziua,

am o nelamurire,sotul meu a cedat partea lui din succesiunea dupa tatal lui surorii lui,printrun act notarial .Asta iseamna ca sotul meu nu mai are obligatia de a se prezeta la succesiune intrucat nu mai are niciun rol;cu toate acestea cumnatei mele i s-a spus ca intrucat sotul meu acum 5 ani a facut o acceptare de succesiune in acel termen de 6 luni,nu se poate face succesiunea fara el.Nu mai inteleg nimic,cedarea pt ce mai e?el a declarat ca renunta la tot in favoarea ei.ma puteti lamuri va rog?Conditioneaza acceptarea aceea prezenta la succesiune desi el nu mai are niciun drept legal?va multumesc anticipat
Discuție Procura sau nu?
Buna ziua,intentionam sa cumparam un apartament dar sotul meu pleaca din tara pt doua luni.Pot cumpara apartamentul fara el?am nevoie de procura?va multumesc!!!
Buna ziua,sunt interesata de achizitia unei locuinte pentru care proprietarul a primit o prima somatie de la executorul judecatoresc pentru o datorie de 10000ron la intretinere.As dori sa stiu daca precontractul se poate face anterior platii acestei datorii,intrucat eu nu pot da banii proprietarului pt plata acestei datorii apoi sa astept iesirea de sub executare.as dori sa stiu care este calea legala pt o asemenea achizitie.va multumesc(PS are cadastru iar intabularea va fi facuta abia dupa aceasta plata)
Răspuns la discuția indemnizatie crestere copil
nicolae_dana a scris:

sigur ca se ia, orice fel de venit impozabil se ia in consideratie

Eu cotizez la CAS de mai bine de un an si jumatate ca urmare a incetarii activitatii;am stat acasa cu fetita care a avut probleme de sanatate;acum astept al doilea copil si vreau sa stiu unde va trebui sa merg pentru a beneficia de indemnizatia minima de 600lei,pentru care eu cotizez
Răspuns la discuția impozit pe venit
kappauser a scris:

Impozitul se plateste in tara in care ai stat, ai locuit, ai domiciliat mai mult de 183 zile pe an.

Daca am un contract de munca pe o perioada de 9 luni cu posibilitate de extindere si rezidenta in tara in care imi desfasor activitatea platesc impozit in Romania.Ceea ce ati scris mai sus unde se regaseste,in ce lege?Merci pentru raspuns.
Buna ziua,as dori sa stiu in cazul in care lucrez in strainatate cum trebuie procedat pentru plata impozitelor in tara si anume:
1.daca eu am rezidenta acolo pe toata perioada contractului taxele vor fi platite acolo?dubla impunere exista in acest caz?In contract scrie ca ma supun legilor de acolo dar nu mi-e clar ce trebuie sa fac in tara
2.in contractul de munca este trecut salariul net,cum s-ar face calculul impozitarii stiind ca cel brut este cel impozitat
3.impozitarea se face pe toata perioada contractului,dar ce se intampla cu perioada de 20zile de concediu neplatit(75 zile lucratoare/20 libere fara plata)
Imi este foarte neclar si am nevoie de un sfat profesionist
va multumesc anticipat pentru raspuns
Buna ziua,
am si eu o intrebare si as vrea macar sa fiu orientata cat de cat asupra unui raspuns:intentionez sa achizitionez un apartament in Bucuresti zona Berceni confort1 cca 52mp etaj intermediar 4/8,bloc din'86 pe care eu il voi plati la 42000euro;am vazut ca in grila pe 2010 el ar fi evaluat la 58000 as dori sa stiu la ce suma se va face raportarea si cam cat m-ar costa cu aproximatie,adica ce procent din suma? Asta ma ajuta sa stiu exact de ce bani ar trebui sa mai dispun.Va multumesc anticipat pentru raspuns