avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 434 soluții astăzi
Forum Activitate Mariana Dumitrescu

Activitate Mariana Dumitrescu

da este corect cum spuneti insa ce vroiam sa transmit utilizatorului este faptul ca angajatorul a luat la cunostinta deja de abaterea savarsita si termenul de 30 zile deja a inceput sa curga
In situatia in care v-ati depus demisia contractul de munca inceteaza la expirarea termenului de preaviz. in situatia in care nu v-ati prezentat in termenul de preaviz angajatorul poate dispune o sanctiune disciplinara care poate fi desfacerea contractului individual de munca. Sanctiunea disciplinara va putea fi dispusa in termen de 30 zile de la data savarsirii abaterii disciplinare. Demisia insa isi produce efectele la expirarea termenului de preaviz astfel ca raporturile de munca ale dumneavoastra au incetat.
Răspuns la discuția sediu social tempoarar la avocat
trebuie sa incheiati un contract de asistenta juridica avand ca obiect stabilirea temporara a sediului.
Durata pentru care sediul societăţii în cauză este stabilit la sediul profesional al avocatului nu poate depăşi 1 an, iar dovada sediului se face cu contractul de asistenţă juridică.
Trebuie prezentata la ORC si copia contractului de inchiriere dintre Cabinet si proprietarul spatiului, precum si copie actului de proprietate.
La avocat nu prea aveti ce acte sa lasati ci doar trebuie sa va prezentati si sa semnati contractul. Eventual insa va trebuie o hotarare a asociatilor pentru semnarea unui astfel de contract si pentru aprobarea unei astfel de decizii, cope certificat de inmatriculare. Cu siguranta avocatul stie sa va spuna ce acte sunt necesare.
Succes


contractul de vanzare cumparare poate fi incheiat de ambele persoane, care vor deveni coproprietare asupra autoturismului. In talon si in cartea de identitate va fi mentionat insa doar numele unuia dintre dumneavoastra.
Răspuns la discuția DECLINARE COPETENTA
Nu trebuie sa introduceti o alta cerere. Dosarul va fi trimis de la Judecatorie la Tribunal. Veti primi citatie
Pentru salariatii angajati cu norma intreaga, durata normala a timpului de munca este de 8 ore pe zi si de 40 de ore pe saptamana.
In functie de specificul unitatii sau al muncii prestate, se poate opta si pentru o repartizare inegala a timpului de munca, cu respectarea duratei normale a timpului de munca de 40 de ore pe saptamana.

Durata maxima legala a timpului de munca nu poate depasi 48 de ore pe saptamana, inclusiv orele suplimentare, in conformitate cu art. 111 din Codul Muncii. Prin exceptie, durata timpului de munca, ce include si orele suplimentare, poate fi prelungita peste 48 de ore pe saptamâna, cu conditia ca media orelor de munca, calculata pe o perioada de referinta de 3 luni calendaristice, sa nu depaseasca 48 de ore pe saptamâna. Pentru anumite sectoare de activitate, unitati sau profesii stabilite prin contractul colectiv de munca unic la nivel national, se pot negocia, prin contractul colectiv de munca la nivel de ramura de activitate aplicabil, perioade de referinta mai mari de 3 luni, dar care sa nu depaseasca 12 luni.

Cu privire la orele suplimentare, Codul Muncii defineste munca suplimentara ca fiind munca prestata în afara duratei normale a timpului de munca saptamanal (40 de ore).
Conform art. 4 din Ordinul Ministrului Sanatatii, garzile sunt obligatorii in limita a 20 de ore, respectiv 40 de ore lunar (in functie de tipul unitatii medicale) si astfel sunt incluse in timpul programului normal de lucru (in limita mentionata), platit prin salariu. De aceea, se stipuleaza la art. 42 din Ordin ca "orele de garda nu sunt considerate ore suplimentare".

In situatia in care sunteti obligat sa depasiti acest plafon de catre unitatea angajatoare, aveti dreptul si posibilitatea sa sesizati problema dvs., in scris, Inspectoratului Teritorial al Muncii.
Răspuns la discuția tva vanzare teren
Daca terenul este construibil atunci se aplica TVA. Pentru orice alt tip de teren operatiunea este scutita de tva.
Art 141 C fiscal Următoarele operaţiuni sunt, de asemenea, scutite de taxă:
f) livrarea de construcţii/părţi de construcţii şi a terenurilor pe care sunt construite, precum şi a oricăror altor terenuri. Prin excepţie, scutirea nu se aplică pentru livrarea de construcţii noi, de părţi de construcţii noi sau de terenuri construibile. În sensul prezentului articol, se definesc următoarele:

1. teren construibil reprezintă orice teren amenajat sau neamenajat, pe care se pot executa construcţii, conform legislaţiei în vigoare;

Daca nu aeti titlu de proprietate va puteti adresa instantei de judecata pentru recunoasterea calitatii de proprietar prin efectul uzucapiunii, in fata instantei urmand sa faceti dovada unei posesii utile, publice si sub nume de proprietar. Tot in fata instanta vor fi audiati si martori.
Nu se poate divorta in Romania decat daca legea din Austria este mai restrictiva. Din cate cunosc eu nu sunt mai restrictivi astfel ca nu veti putea divorta decat in Austria.
Succes
ART. 20
Relatiile personale si patrimoniale dintre soti sint supuse legii nationale comune, iar in cazul in care au cetatenii deosebite, sint supuse legii domiciliului lor comun.
In lipsa de cetatenie comuna sau de domiciliu comun, relatiile personale sau patrimoniale dintre soti sint supuse legii statului pe teritoriul caruia au ori au avut resedinta comuna sau cu care intretin in comun cele mai strinse legaturi
ART. 22
Divortul este cirmuit de legea aplicabila potrivit art. 20.
Daca legea straina, astfel determinata, nu permite divortul ori il admite in conditii deosebit de restrictive, se aplica legea romana, in cazul in care unul dintre soti este, la data cererii de divort, cetatean roman

acestea sunt extrase din legea 105/1992. Fata de situatia expusa si interpretand textele legale rezulta ca divortul dumneavoastra ar fi reglementat de legea austriaca. Daca conditiile de divort sunt mai restrictive puteti divorta potrivit legislatiei din Romania.
In Austria se aplica legea speciala - Marriage Act 1938 care permite divortul prin acord.