avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 743 soluții astăzi
Forum Activitate Risquda

Activitate Risquda

Răspuns la discuția de la consilier juridic la avocat
Nu-i adevarat...:)
Buna seara. Pentru o perioada scurta de timp (pana la intrarea in vigoare a legii 145/1999) a existat O.U.G. nr.44/1998 care a modificat legea 114/1996. Aceasta ordonanta modifica art.5 din anexa 2 la legea 114/1996 astfel: "Asociaţia de proprietari dobândeşte personalitate juridică în momentul înregistrării acordului de asociere, a statutului şi a procesului-verbal al adunării constitutive la organul financiar local în a cărui rază teritorială se află situată clădirea.”" Gasiti textul ordonantei aici: [ link extern ] .
Nu puteti. Cf.art.35 alin 1 din Legea 230/2007 trebuie sa aveti ca obiect de activitate numai domeniul asociaţiilor de proprietari sau sa aveti ca activitate principală administrarea imobilelor pe bază de tarife sau contract.
Răspuns la discuția Admitere Barou 2011
Pai.. primaria imi raspunde cam asa : da, aveti dreptate...cf.art.cutare din legea 230/2007 presedintele trebuie sa faca sa dreaga, comitetul si comisia de cenzori tre sa faca sa dreaga. Eu am citit legea si stiu ce trebuie sa faca pres., comitetul si comisia de cenzori. Ce nu stiu este ce pot sa fac eu in situatia in care ei nu isi respecta mandatul...:) Va multumesc pt. raspunsuri.
Am reclamat faptul ca nu s-a organizat adunare generala de 6 ani si am cerut sa vad anumite documente precum: hotarari ale comitetului executiv luate de la ultima adunare generala si pana in prezent, bugetul de venituri si cheltuieli, statele de salarii si fisele de post ale personalului angajat, etc. Am solicitat aceste informatii in scris presedintelui asociatiei, comitetului executiv, comisiei de cenzori. Nu am primit nici un raspuns la solicitarea mea. In consecinta am depus reclamatie la primarie. Raspunsul de la primarie este ambiguu, iar eu reclam fapte concrete. De aceea as vrea sa stiu care sunt obligatiile primariei si cat de mult se poate implica in activitatea unei asociatii de proprietari.
Ce "putere" are primaria asupra asociatiilor de proprietari? Sunt in conflict cu asociatia de proprietari in care locuiesc si in acest sens am facut o reclamatie la primarie. In raspunsul pe care l-am primit mi se da dreptate, se citeaza niste art.din legea 230/2007 si cam atat. As vrea sa stiu ce pot face in continuare, cui sa ma adresez si care ar fi urmatorul pas inainte de a apela la justitie.
Răspuns la discuția act normativ repartizare apa
In orasul Galati exista HCL80/2002 modif.prin HCL31/2003 care este un regulament privind metodologia de contorizare in apartamente si procedurile de utilizare a acesteia in masurarea si decontarea serviciilor de alimentare cu apa rece, apa calda menajera si energie termica pt.incalzire. Asociatiile din Galati sunt obligate sa respecte aceste hotarari ale consiliului local.
Răspuns la discuția salariu studii superioare
Unde scrie 1200 lei net? La ce art din hotarare? Salariile se stabilesc la brut.
Răspuns la discuția Mai multe contracte de munca
Va multumesc pt.raspunsuri.