avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 916 soluții astăzi
Forum Activitate mikare

Activitate mikare

Buna ziua,

O persoana cu handicap (88 ani), nedeplasabila, care ar trebui sa deschida un proces la Judecatoria Balcesti, Judetul valcea, poate deschide procedul la Judecatoria Ramnicu Valcea, Judetul Valcea, invocand motive medicale...cum ca nu se poate deplasa in Comuna Balcesti. Mentionez faptul ca domiciliul il are in Localitatea Ramnicu Valcea (mutatie)
Buna ziua. Va rog sa imi spuneti si mie unde trebuie sa redirectionez cei 2 % (180 lei) din impozitul pe venit obtinuti in luna noiembrie anul acesta. Acestia ii "bag" in fondul de reparatii, fondul de rulment, etc. Daca banii au intrat in contul din banca in baza formularului 230 a lui Popescu, acesti bani intra in fondul de reparatii/rulment al lui Popescu sau se distribuie la fiecare .
Imi cer scuze pentru exprimarea simplista dar nu am gasit cum altfel sa explic in asa fel incat sa ma fac inteleasa.
Multumesc anticipat
Doresc sa infiez un copil copil nascut in Anglia de parinti romani. Copilul se afla in custodia bunicii paterne fara a cunoaste unde se afla parintii biologici ai micutului. Bunica nu poseda decat un certificat de nastere emis de statului britanic (in Romania copilul nu este luat in evidenta, deci nu are un certificat de nastere emis de statul roman). Am incercat sa-i obtin certificatul de nastere, dar nu se poate deoarece numai parintii pot face aceste demersuri. Intrebarea mea: cum pot obtine certificat de nastere pentru micut (am sustinere numai din partea bunicii fara a se cunoaste unde se afla parintii). Parintii nu s-au interesat de copil niciodata, nu au fost casatoriti. Cu tot respectul, nu-mi recomandati sa ma adresez Directiei de Protectie a Copilului sau Politiei, deoarece am facut asta si dumnealor sunt depasiti de situatie, spunand ca fara parinti nu se poate face nimic. Banuiesc si sper ca exista o cale legala in care aceasta situatie sa poata fi rezolvata. Multumesc anticipat.
Detin un teren care este strabatut de magistrala de gaz (proprietate TRANSGAZ).
As vrea sa stiu daca pot primi despagubire pe parcela de teren pe care nu pot construi sau cel putin o renta lunara.
Am cumparat un teren intravilan care este strabatut de magistrala de gaze.Toate actele pe care le detin (schita cadastrala, etc), nu prevad existenta acestei conducte pe teren, cu toate ca ea exista cu siguranta. Din cercetarile ulterioare am aflat ca aceasta conducta a fost montata cu mult timp in urma (aproximativ 40 ani) si inca este functionala (perioada de garantie am sa o aflu zilele acestea).
Din cele citite, stiu ca exista un precedent (I.C.C.J., secţia civilă şi de proprietate intelectuală, decizia nr.6584 din 24 noiembrie 2004), de despagubire pentru un astfel de teren.
Reamintesc:
- in actele mele (2010) si cele ale vecinilor (1988) nu este prevazuta aceasta conducta
- sunt privata de dreptul la proprietate (vehiul proprietar nu poate fi tras la raspundere deoarece nici in actele lui nu figureaza magistrala)
De ce anume cand intocmesti un act nou de vanzare -cumparare, aceasta conducta nu este stipulata in acte?
Nu vreau sa deviez traseul conductei, pentru ca asta ar insemna costuri mult prea mari.Vreau doar sa stiu ce se poate face pentru tragerea la raspundere (plata) a celor care utilizeaza dreptul meu de proprietate.
Multumesc anticipat pentru raspunsuri.
Multumesc. Cautam pe Google cu indicativul conciliere si nu gaseam absolut nimic. Cu termenul corect am gasit.:)
Cum se poate imparti o imparti o mostenire (pamanturi, case, paduri) fara a se ajunge la tribunal ?Bunica mea (80 ani) si cu fratii ei nu cad de acord cu impartirea acestor bunuri. A fost deschis un proces de catre unul din frati, care intre timp a decedat, asa incat dosarul a fost inchis. Am inteles ca exista birori de cociliere (nu sunt sigura daca termenul este corect). Daca exista astfel de birouri/ cabinete , iar actiunea mea se incadreaza in activitatea desfasurata de ei, as dori sa-mi specificati cateva din ele aflate in localitatea Ramnicu Valcea.
Multumesc anticipat
actiunea a fost introdusa in noiembrie, sentinta data in ianuarie
in noiembrie, decembrie a fost platita suma X
intrebarea mea este: Firma poate sa realizeze regularizarea?
cu alte cuvinte: firma poate sa nu mai plateasca pensia de intretinere, pentru ca pe perioada procesului a platit suma X?
1. proces de diminuare a pensiei de intretinere minor inceput in luna noiembrie
2. platit in luna noiembrie, decembrie suma X stabilita in 2007
3. in luna ianuarie pensia de intretinere redusa la suma Y.
3. in luna februarie nu se mai plateste pensia de intretinere pe principiul "trebuie sa-mi recuperez diferenta X-Y din lunile noiembrie, decembrie"
MENTIONEZ: se face poprire pe salariu
INTREBARE: Contabilul firmei la care lucreaza fostul sot are "datoria" de a face acest lucru (sa rezupereze diferenta Y-X nemaiplatind in luna februarie nici un fel de pensie)?
Multumesc anticipat tuturor
Răspuns la discuția retinere pensie de intretinere
stiu sigur ca inca mai lucreaza acolo.