avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 924 soluții astăzi
Forum Activitate florence_nann

Activitate florence_nann

Buna ziua, este pentru prima data cand trebuie sa fac un astfel de bilant si as dori sa cunosc detalii specifice de la contabili care au experienta in aceasta privinta.
Pe saitul ANAF inca nu a aparut programul pentru 2011, data depunerii este aceeasi ca si pentru societatile comerciale? va multumesc anticipat pentru bunavointa.














-
Multumesc foarte mult...
Societatea a avut pierdere pe 2009 drept urmare , pentru a restrange cheltuielile alege sa inchida contractul de munca al asociatului administrator. Va rog sa-mi spuneti ce procedura este in acest caz in relatia cu ITM, daca trebuie facute si alte demersuri la alte autoritati.
Va multumesc
Răspuns la discuția registru de casa
Registrul de casa se numeroteaza, se sigileaza, se semneaza si stampileaza la firma. Se complecteaza in dublu exemplar, la indigo.Originalul , impreuna cu documentele justificative care atesta incasarile si paltile zilei, se preda la contabilitate, ZILNIC.In cazul dvs.s-ar putea face colectarea sumelor incasate pe baza de monetar de predare primire de la filiale la centru, la casierie...lacare sa se anexeze si un borderou cu numele clientilor si cu numerele facturilor incasate...
Răspuns la discuția rectificativa decl 101
Declaratia rectificativa este declaratia 710 ,in 2006 era declaratia 100 nu 101 .Daca reglati obligatia de plata cu plata nu va mai avea de plata penalitati si nici dobanzi...Trebuie sa colaborati cu inspectoarea dvs. sa analizati impreuna fisa sintetica...
Răspuns la discuția ajutor de minimis
ordinul 413/2008 ajutoare minimis pt microintreprinderi
Răspuns la discuția CASS PT.CM DIN FAMBP
Incercati sa gasiti monografii contabile in www. 100%contabilitate.ro sau chiar in emonografii.ro, desi un program de salarii bun va da si nota contabila corecta, oricum , contul 4315 = fond accidente, 4313= contrib. sanatate angajat cu analiticul 4313.1 fnuass...nu este corecta nota contabila data de dvs...
Răspuns la discuția Marfa depreciata si expirata
Daca sunteti microintreprindere faptul ca vindeti sub pretul de achizitie este relevant doar ca rezultat financiar, adica pierdere, iar daca aveti marfuri expirate faceti un proces verbal de scoatere din gestiune si va trebui sa le predati vanzatorului (vezi Lexmark, care colecteaza consumabile ..)sa nu existe nici un dubiu...
Răspuns la discuția contabilitate

ART. 36 Declararea si retinerea impozitului pe dividende
Codul Fiscal 2008/TITLUL II Impozitul pe profit/CAP. VI Retinerea impozitului pe dividende

(1) O persoana juridica romana care plateste dividende catre o persoana juridica romana are obligatia sa retina, sa declare si sa plateasca impozitul pe dividende, retinut catre bugetul de stat, astfel cum se prevede in prezentul articol.
(2) Impozitul pe dividende se stabileste prin aplicarea unei cote de impozit de 10% asupra dividendului brut platit catre o persoana juridica romana.
(3) Impozitul pe dividende care trebuie retinut se declara si se plateste la bugetul de stat pana la data de 25 inclusiv a lunii urmatoare celei in care se plateste dividendul. In cazul in care dividendele distribuite nu au fost platite pana la sfarsitul anului in care s-au aprobat situatiile financiare anuale, impozitul pe dividende aferent se plateste pana la data de 31 decembrie a anului respectiv.
(4) Prevederile prezentului articol nu se aplica in cazul dividendelor platite de o persoana juridica romana unei alte persoane juridice romane, daca beneficiarul dividendelor detine minimum 15%, respectiv 10%, incepand cu anul 2009, din titlurile de participare ale acesteia la data platii dividendelor, pe o perioada de 2 ani impliniti pana la data platii acestora. Prevederile prezentului alineat se aplica dupa data aderarii Romaniei la Uniunea Europeana.
(5) Cota de impozit pe dividende prevazuta la alin. (2) se aplica si asupra sumelor distribuite fondurilor deschise de investitii.
Răspuns la discuția dobanda la credit
Actualizarea se face la intocmirea balantei de verificare , lunar sau dupa caz trimestrial....