avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1017 soluții astăzi
Forum Activitate Avocat Ana-Roxana Alexe

Activitate Avocat Ana-Roxana Alexe

Răspuns la discuția divort
Daca doriti va puteti prezenta,daca nu nu.Daca sotul dvs isi va motiva Divortul si va demonstra ca aceasta casnicie nu poate continua,atunci divortul se va pronunta si in lipsa dvs.
Răspuns la discuția pensia de intretinere
In primul rand nu sotia are dreptul la pensia de intretinere,ci copiii dvs,si va puteti intelege cu sotia sa platiti si o suma mai mare decat cea pe care ar putea instanta sa va oblige sa o platiti.Nu uitati ca acesti bani sunt pentru nevoile copiilor dvs.
Răspuns la discuția Tatal inchis
In primul rand interesul superior al copilului este sa fie crescut,educat si ingrijit de persoane care pot sa ii influenteze comportamentul,caracterul si gandirea intr-un mod pozitiv.In situatia dumneavoastra,instanta este pusa in fata urmatoarei decizii:fie sa incredinteze copilul spre crestere si educare catre dvs fie catre tata,tata care se afla in stare de arest.Din punctul meu de vedere nici nu prea exista cea de-a doua posibilitate.Dumneavoastra trebuie sa demonstrati ca sunteti apta pt a vi se incredinta minorul,ca aveti un venit,o locuinta si ca ii puteti oferi copilului tot ce ii trebuie.
Acum eu va intreb,de cat timp locuieste minorul cu bunicii paterni?in acest timp de cate ori l-ati vazut?De cate ori ati vb cu el?In ce relatii sunteti cu el?
Instanta in general,pusa in fata unei situatii ca a dvs incredinteaza minorul mamei,cu exceptia cazului in care incredintarea catre mama nu ar fi in interesul minorului.
Raspundeti-mi la intrebarile de mai sus si voi putea sa va dau mai multe detalii.


Cu stima,
Av.Alexe Ana-Roxana
Răspuns la discuția partaj intre soti
In primul rand trebuie sa faceti o lista cu bunurile comune pe care le veti partaja,fie ele imobile sau mobile.Trebuie apoi sa le evaluati dupa aprecierea dvs. si sa calculati cat reprezinta 3% din aceasta valoare.Apoi,in cazul in care aveti de impartit bunuri imobile ,cum ar fi de exemplu un apartament,se va face o expertiza,care costa in jur de 1000Ron.Iar in ceea ce priveste onorariul avocatului,cu siguranta veti ajunge la o intelegere.
Trebuie de asemenea sa va ganditi ce procent din bunurile comune doriti.
Răspuns la discuția schimbare nume
In momentul in care veti merge la ofiterul de stare civila pentru a stabili data cununiei civile,ofiterul va va intreba si cu privire la numele de familie pe care urmeaza sa il purtati atat dvs cat si sotul dvs. dupa incheierea casatoriei,iar in ziua in care are loc cununia civila vi se va elibera certificatul de casatorie in care veti figura cu numele de familie pe care alegeti sa il purtati.
Răspuns la discuția Custodie
Nu aveti nevoie de acordul sotiei.Trebuie doar sa aveti la dumneavoastra hotararea definitiva si irevocabila prin care vi s-a incredintat copilul.
examenul s-a dat in luna aprilie si a fost o singura speta la fiecare materie.Acum in noiembrie s-au dat cate 2 spete,cu exceptia org si exercitarii profesiei
Rezultatele cam p la sfarsitul saptamanii.a fost destul de greu,avand in vedere faptul ca in loc de o speta s-au dat doua spete si timpul a ramas acelasi.adica 2 ore.Singura proba la care am avut 0 sg speta a fost organizarea si exercitarea profesiei,in rest cate 2 spete la toate.Si macar daca ar fi fost spete usoare dar au fost,cel putin la procedura civila,extrem de complexe.
Răspuns la discuția dupa divort
Avand in vedere faptul ca nu a avut loc partajarea bunurilor comune,acea masina este bun comun al dvs si al sotului.El poate sa vanda masina si fara acordul dvs,in baza mandatului tacit presupus a exista intre soti.Doar cu privire la instrainarea terenurilor si a constructiilor este necesar si acordul celuilalt sot.Si eu va sfatuiesc sa introduceti o actiune de partaj.V-ar fi mult mai usor pe viitor si nu veti mai avea astfel de probleme.
Răspuns la discuția mostenire!!!!!
In conditiile in care parintii dumneavoastra sunt in viata nu puteti vorbi inca despre mostenire sau partea dvs din mostenire.In prezent toate bunurile pe care le au parintii dvs sunt ale lor si atat,astfel ei pot dispune in ce mod doresc cu privire la bunuri.Asa cum a spus si colega,cel mai bine ar fi sa va impacati cu parintii si sa fiti respectuos.