avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 355 soluții astăzi
Forum Activitate adrian@13

Activitate adrian@13

Bună dimineața! În mod legal au fost trimise la Parchet. De regulă, polițiștii nu se cercetează între ei tocmai pentru a nu exista suspiciuni de mușamalizare a dosarului . Competența de cercetare este a procurorilor. Uneori aceștia pot apela pentru unele acte procedurale la Compartimentul Control Intern al poliției. Legat de finalitatea dosarului, aceasta depinde de probele care vor putea fi administrate.
Bună dimineața! Dumneavoastră puteți aplica, dar există posibilitatea să vă respingă dosarul. Contează mult și pentru ce faptă ati fost condamnat, dacă a fost săvârșită cu intenție sau din culpă.
Chiar dacă vă reabilitati, la angajare în MAI, angajații care vor verifica dosarul vor afla de condamnare. Trebuie sa dați o declarație pe proprie răspundere ca nu sunteți sau nu ati fost cercetat sau condamnat.
Bună dimineața! Nu vă poate da nimeni un răspuns exact pentru că redactarea soluției depinde de factori ca : încărcătura de dosare pe care o are polițistul și procurorul, urgența unor dosare mai grave sau mai vechi, concedii sau zile libere etc. Puteți face o cerere la Parchet pentru urgentarea soluției.
Bună dimineața! Înregistrările nu trebuie sa fie făcute neapărat de dumneavoastră. Puteau fi făcute de o alta persoană care a participat la discuțiile respective. Important este ca probă sa fie legală. Dacă au fost obținute de exemplu prin montarea de aparatură de înregistrat intr-o încăpere și dumneavoastră nu ati participat la discuție, proba este nelegală fiind obținută printr-o infracțiune. Legat de probe, sfatul meu este sa le depuneți asa cum sunt ele fără să le mai organizați atât. Oricum, în dosar, vor fi organizate la final împreună cu probele administrate de organul de cercetarea penală. Când le depuneți cereți să se întocmească o dovadă că le-ati predat.
Bună dimineața! Depuneți probele asa cum le aveți. Dacă vor rezulta și alte fapte pe care nu le-ati menționat în plângerea inițială, se pot extinde cercetările. Atenție la înregistrările audio sau audio video, să fie făcute de o persoană care a participat la discuție.
Bună dimineața! Este recidivă pentru că prima condamnare era definitivă când l-au arestat pentru a fi încarcerat. Prietenul dumneavoastră va fi condamnat si se va retine și starea de recidivă. Nimeni nu poate specula cu privire la pedeapsa ce o va stabili judecătorul.
Nerespectarea semnalelor polițistului este o contravenție. Nu se impune conducerea la sediu încătușat pentru atâta lucru. Descrierea situației dumneavoastră nu este completă .ce s-a întâmplat la sediu? Dețineți permis de conducere? V-ati opus conducerii la sediu ?
Bună dimineața! Angajatorul trebuie sa declanșeze cercetarea disciplinară conform procedurii privind hartuirea morală la locul de muncă. În caz ca există elemente că fapta îmbracă formă penală, persoana vătămată poate depune plângere separat. În mod normal, cercetarea disciplinară și cea penală merg separat. În unele situații se poate suspenda cercetarea disciplinară până la soluționarea celei penale. În teorie s-ar putea reține amenințarea cu teza a doua ( producerea unei fapte pagubitoare), dar trebuie analizate mesajele și probele ( eventuali martori dacă au fost prezenti), prin raportare la condiția inducerii stării de temere.
Bună ziua ! Nu concubinul trebuie să aibă probe ci procurorul. Concubinul nu este tinut de vreo obligație de a deține probele înainte de a formula o plângere. Este suficient să descrie situația . De administrarea probelor se ocupă Ministerul Public prin unitatea de Parchet în mod direct sau cu sprijinul organelor de cercetare ale poliției. În situația descrisă de dumneavoastră, probele există și sunt destul de ușor de obținut ( nu intru în detalii privind modalitățile de obținere). Dacă se va ajunge acolo, în mod sigur veți avea nevoie de un avocat bun ca să vă valorificați cât mai bine drepturile procesuale