avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 716 soluții astăzi
Forum Activitate lucretiastoian

Activitate lucretiastoian

Buna ziua,
Locuiesc in mediu rural, o zona idilica cu vai si dealuri si am acces la proprietate de pe un drum comunal pietruit pe care merg aproximativ 400m de la un DJ in curs de reabilitare.
Cand am cumparat terenul de casa am ales un loc linistit, nu chiar aproape de sosea, pe o panta cu vedere superba, unde speram sa ajungem linistiti la varsta pensionarii. In urma cu 13 ani noi am tras apa si gazul in zona.
Din pacate in ultimii ani locul a fost ocupat de "dezvoltatori" care pregatesc documentatii asa incat sa construiasca "locuinte unifamiliare si cuplate" cu S (D)+P+E+M, intr-un cuvant blocuri...
Nu am o problema cu dezvoltarea zonei ci cu modul cum inteleg unii sa o faca.
Fiind drum pietruit stiu ca exista o lege (OG) care precizeaza clar greutatea maxima admisa pentru fiecare categorie de drum iar pentru cel pietruit nu depaseste 22tone.
Din pacate saptamana trecuta pe sub ferestrele noastre peste 40 de camioane cu benele pline de pamant si balastru (masa cel putin dubla fata de limita maxima admisa) au ridicat nori de praf. Am reclamat la primarie, la garda de mediu, la ISCTR, la politie, chiar nu mai stiu cum sa procedez ca transportatorii sa respecte legea.
Am cerut primariei fie sa le ofere contracost autorizatie de transport pentru depasirea masei maxime admise si din sumele obtinute sa ude strada sau sa gaseasca alte solutii pentru a nu ne inneca in praf sau sa puna indicatoare cu masa maxima admisa.
Ajutati-ma, va rog, cu un sfat cum sa procedez pentru a-mi continua viata linistita, tinand cont ca primaria este in curs de autorizare a 4 PUZ-uri in zona pentru cateva zeci de astfel de "locuinte".
Va multumesc pentru rabdarea de a fi citit "povestea" mea si orice sfat este bineprimit.
Pfa radiata inca taxata.
In 2005 am deschis un pfa la Iasi. In 2008 am facut cerere de inchidere, in 2010 a fost radiata din oficiu. Am primit recent instiintare de la anaf ca am de platit ceva pentru 2020 si inca ceva sume din 2016. E posibil sa fiu taxata chiar daca am fost radiata? Din 2014 am domiciliu fiscal in alta tara din Europa. Cum ar trebui sa procedez daca nu sunt in tara? Multumesc.
In ultimii ani am locuit si muncit in strainatate. Am revenit in tara in septembrie 2020. Desi am platit in fiecare an impozitele la primarie, cand am fost in noiembrie 2020 am constatat ca pe langa impozitele pe 2020 mai am de platit taxa pe salubritate pe 2019 si 2020 si penalizari de intarziere pentru anul 2019, conform unei hotarari a consiliului local din aprilie 2019. Aceasta hotarare/impunere se refera la persoane, nu spatii de locuit.
Inteleg sa platesc impozit pe casa, teren si masina care imi sta neutilizata in curte dar de ce sa platesc gunoi daca eu nu am produs gunoi? Eu am platit taxe pe salubritate in tara in care am locuit, de ce sa platesc si unde am o casa nelocuita? Multumesc mult pentru orice raspuns.
Buna ziua, de curand am completat o cerere de inscriere la concurs sa devin expert electoral. Formularul standard preciza conditiile in care pot fi instrainate parte din datele mele personale unor alte institutii. Eu am completat si semnat acest document si l-am trimis la ROAEP si la ambasada din statul unde am rezidenta pentru a fi expert electoral in acest stat. La cateva zile am fost contactata pe email de o persoana fizica, un fel de bagacios care se autointituleaza reprezentantul romanilor din aceasta comunitate care mi-a scris ca are adresa mea de email de la ambasada. Ca intre ambasada (unii angajati )si diversi interpusi se face trafic cu date personale se tot auzisera zvonuri. Cum ar trebui sa procedez eu acum ca cei vinovati sa plateasca? Eu am avut incredere in institutia statului. Cred ca angajatii ar trebui sa cunoasca si sa respecte legea. Multumesc anticipat.
Mama noastra a decedat in cursul anului trecut. La momentul decesului avea in viata un frate (au fost dar doi copii) si mama (bunica noastra). La sfarsitul anului trecut a decedat si bunica. Poate unchiul nostru sa vanda casa/ terenurile care le-au apartinut bunicilor daca nu a fost facuta succesiunea dupa bunicul decedat in urma cu mai mult de 10 ani? Cum ar trebui sa procedam ca aceste bunuri sa nu poata fi vandute?
Buna ziua,
Am un fiu care pe data de 25 noiembrie va implini 18 ani. Pot iesi ca si parinte cu el din tara pe data de 23 (adica mai are doua zile pana la majorat), fara procura semnata de tata? Ar trebui sa plecam cu avionul pe 23 si avem bilet de intoarcere pe 30 la Dublin unde este si tatal. Astept un raspuns cat mai rapid. Va multumesc anticipat pentru sprijin.
Am o intrebare: Am facut o casa pe un teren cumparat dar in vecinatatea mea exista o temelie din 1993 in care "gospodarii" din sat arunca gunoaiele.Nu am reusit sa aflu date despre proprietar, stiu doar ca era cetatean strain si ca din 2005 nu a mai fost vazut de nimeni si se crede ca a plecat in tara de origine (Siria). Eu nu as dori sa stau cu gunoiul langa mine, sa curat temelia si sa pastrez terenul fara balarii, eventual sa il ingradesc cumva pt ca sa nu mai intre cei care arunca gunoi. Ce mi se poate intampla daca fac asta fara acordul proprietarului (pana apare acesta)?
Atept raspuns cat mai repede, eventual pe email la lucretia.stoian@gmail.com.
Multumesc anticipat!
Discuție mostenire
Buna ziua,
Am mai multe intrebari, toate in jurul aceluiasi subiect.
Ce statut trebuie sa aiba un bun pentru a fi lasat mostenire?
Daca poate fi lasat mostenire, poate fi si vandut in timpul vietii?
In ce lege gasesc informatii?
Multumesc anticipat pentru orice raspuns util!
Buna ziua,

Apar si eu cu o problema: Am lasat cheia de la masina in buzunarul hainei, pe bancheta din spate, cu geamuri foliate, pt a urca bagaje, la primul nivel al unei cladiri, prin urcari succesive, in curtea interioara a unei cladiri. Dupa 20 min, cand am terminat de carat am observat ca din masina mi-a fost sustrasa haina cu tot cu cheie. Am fost la politie, ...autor necunoscut...
Am fost la omniasig si a inceput povestea:
De la data furtului cheii se suspenda polita pentru furt total. Pentru a reintregi polita, eu trebuie sa schimb, pe banii mei, toate incuietorile si sistemul de inchidere centralizata, sa duc la ei incuietorile si cele 2 chei, iar ei imi deconteaza doar o chei. In acest timp eu platesc rata 53 euro/luna, casco, aprox 2400euro sist de inchidere, basca haina de piele care nu e casetofon si nu face parte din inventarul masinii deci paguba fraierului, recte eu.
E corect asa?
Deci in acest moment eu nu am masina asigurata de furt pt ca platesc polita si nu mai am bani de schimbat toate incuietorile.