avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1438 soluții astăzi
Forum Activitate izabela harmony

Activitate izabela harmony

Răspuns la discuția Am nevoie de ajutor
1. Mergeti la Cartea Funciara si solicitati un extras CF pentru informare. Asta pentru linistea dvs.

2. Mergeti la Serviciul comunitar de evidenta a persoanelor si depuneti formular de retragere acord luare spatiu.
Si returnati factura nou emisa (cea cu scuze) redactand si o hartie intitulata refuz la plata. ( expediati cu confirmare de primire)
Simpla notificare nu intrerupe prescriptia. Dosar cererea de chemare in judecata. Termenul de precriptie este de 3 ani si curge de la data scadentei facturii. Verificati daca a trecut acest termen.
Buna ziua, am o societate comerciala, iar cu aceasta am semnat un contract de fidejusiune pentru o alta societate. Debitorul obligatiei a cesionat societatea, iar acum eu ca si persoana juridica am ramas fidejusor (practic pentru niste necunoscuti in care nu pot sa am incredere). Am vreo posibilitate sa anulez contractul de fidejusiune? Mentionez ca am solicitat fostului reprezentant al societatii inlocuirea societatii mele, dar m-a refuzat (nu are pe cine).
Va multumesc.
Răspuns la discuția intampinare in rejudecare
Ori redepuneti intampinarea, ori formulati o Nota de Sedinta prin care solicitati sa se ia act de intampinarea depusa la data de ... pentru termenul din data de ....
1. Dobanda legala este in medie de 0,02 % pe zi de intarziere;
2. Prescriptia opereaza dupa trecerea a 3 ani de la data cand se putea incepe executarea;
3. Nu, deoarece si asupra dreptului la actiune va opera prescriptia.
Va multumesc!
Răspuns la discuția bilet la ordin avalizat
Multumesc mult!
Răspuns la discuția penalitati la plata intretinerii
Legea 230/2007, Art.49 :

"(1) Asociaţia de proprietari poate stabili un sistem propriu de penalizări pentru orice sumă cu titlu de restanţă, afişată pe lista de plată.
Penalizările nu vor fi mai mari de 0,2 % pentru fiecare zi de întârziere şi se vor aplica numai după o perioadă de 30 de zile care depăşeşte termenul stabilit pentru plată, fără ca suma penalizărilor să poată depăşi suma la care s-a aplicat.
(2) Termenul de plată a cotelor de contribuţie la cheltuielile asociaţiei de proprietari, afişate pe lista lunară de plată, este de maximum 20 de zile calendaristice.
(3) Sumele rezultate din aplicarea penalităţilor de întârziere vor face obiectul fondului de penalităţi al asociaţiei de proprietari şi se vor utiliza numai pentru plata penalizărilor impuse asociaţiei de proprietari de către terţi şi pentru cheltuieli cu reparaţiile asupra proprietăţii comune sau alte cheltuieli de natură administrativă."

Sugestia mea este sa formulati o notificare catre Asociatie prin care sa va exprimati refuzul de a achita valoarea penalitatilor calculate de ei pentru faptul ca nu sunt legale. Totodata, trebuie sa achitati sumele restante asfel incat sa nu mai curga penalitatile.
Taxa de prima inmatriculare este descrisa intocmai in continutul facturii si am achitat-o cu OP.