avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1931 soluții astăzi
Forum Activitate ilie.gheorghe66

Activitate ilie.gheorghe66

Conform art. 7. alin. (1) din Legea nr. 554/2004, inainte de a va adresa instanţei de contencios administrativ competente, trebuie să solicite autorităţii publice emitente, în termen de 30 de zile de la data comunicării actului, revocarea, în tot sau în parte, a acestuia. Plângerea se poate adresa în egală măsură organului ierarhic superior, dacă acesta există.
Nu ne spuneti sub ce forma detineti acel ha de teren.
Răspuns la discuția comisie vot
Consider ca intrebarea dvs. se refera strict la presedintele si loctiitorul biroului electoral al unei sectii de votare.
In acest caz, cei doi nu au voie sa faca parte sau sa fie membrii ai unui partid politic. De altfel acestia dau si o declaratie pe proprie raspundere in acest sens sub sanctiunea art. 292 cod penal. In toate legile care reglementeaza procesul electoral ( 67/2004, 35/2008, 370/2004, etc) se mentioneaza ca acestia nu pot fi membrii de partid.
Răspuns la discuția contestare solutionare petitie
In conformitate cu disp. art. 1 din Legea nr. 554/2004, orice persoană care se consideră vătămată într-un drept al său ori într-un interes legitim, de către o autoritate publică, printr-un act administrativ sau prin nesoluţionarea în termenul legal a unei cereri, se poate adresa instanţei de contencios administrativ competente, pentru anularea actului, recunoaşterea dreptului pretins sau a interesului legitim şi repararea pagubei ce i-a fost cauzată. Interesul legitim poate fi atât privat, cât şi public.
Inainte de a sesiza instanta, conform art. 7 ali. 1 aveti obligatia să solicitati autorităţii publice emitente, în termen de 30 de zile de la data comunicării actului, revocarea, în tot sau în parte, a acestuia. Plângerea se poate adresa în egală măsură organului ierarhic superior, dacă acesta există.
Daca si raspunsul dat la plangerea prealabila va nemultumeste sau dacă nu il primiti în termenul prevăzut la art. 7 alin. (4) din lege, puteti sesiza instanţa de contencios administrativ competentă, pentru a solicita anularea, în tot sau în parte, a actului, repararea pagubei cauzate şi, eventual, reparaţii pentru daune morale.
Răspuns la discuția Domeniul public
Conform aceleasi legi, 213/1998, art. 10 al.2, trecerea din domeniul public in domeniul privat al UAT se poate face prin hotarare a consiliului local respectiv. In cuprinsul hotararii se va face mentiunea ca terenul respectiv se va pune la dispozitia comisiei locale de fond funciar in vederea punerii in executare a s.c.
Răspuns la discuția concurs pentru ocuparea unui post
Cine a organizat concursul ?
O institutie publica sau o firma privata?
Răspuns la discuția Impozitul pe casa
Conform codului fiscal, in termen de 30 de zile de la data perfectării contractului de vânzare cumpărare, un exemplar trebuia depus la ,, financiar ,, . Incepand cu data de 1 a lunii următoare încheierii contractului, garsoniera nu s-a mai aflat în proprietatea bunicii, ci a mamei dvs. Începând cu aceeaşi dată mama dvs., care nu se mai încadra în categoria persoanelor scutite de la plata impozitului, trebuia să-l plătească integral. Din această cauză se regăseşte ca restantă din 2001şi probabil la suma restanta s-au adăugat şi multe penalităţi pentru neplata la termen.
Răspuns la discuția contractual sau functionar
Kyandra a scris:

Prevederile din legea 188/1999 (transformarea postului) se refera strict la posturile de natura contractuala care indeplinesc prevederile art. 2 din aceeasi lege (ocupantii exercita atributii de putere publica - in principu, punerea in aplicare a legii). Postul de sofer NU se incadreaza in prevederile art. 2 al Legii 188/1999, ca urmare singura posibilitate de a fi numit pe o functie publica este sa sustineti un concurs in acest sens.
Subscriu 100% .

Dvs. puteti intra in corpul f.p. numai prin concurs.
Răspuns la discuția Transformarea posturilor
Transformarea postului din contractual in functie publica nu este conditionata in nici un caz de vechimea in specialitatea functiei. Aceasta este obligatorie numai in situatia promovarii sau pentru participarea la concursurile organizate in conditiile legii. In situatia dvs. transformarea postului se va face intr-o functie publica care sa tina cont si de de vechimea in specialitatea functiei. Deci nu puteti transforma un post de referent III in care persoana angajata are un an vechime intr-o functie publica de referent principal tr. sal. 1 . Cel mult tr. sal. 3 .
Răspuns la discuția fise post functionari publici
In mod normal fisa de post primeşte numărul de criteriu sub care funcţionarul public respectiv este înregistrat in registrul de evidenţă al tuturor f.p. . Înregistrarea în acesta din urmă se face în funcţie de data numirii. Deci.........