avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 626 soluții astăzi
Forum Activitate Daniela David

Activitate Daniela David

Nu trebuia sa fiti data in judecata intrucat contractul incheiat cu banca este titlu executoriu. Chiar daca nu aveti bunuri, se poate infiinta in cadrul executarii silite poprire asupra veniturilor dvs.
Cota maxima de retinere care poate fi ordonta de executor angajatorului dvs.este de 1/3 din venitul realizat.
Daca va reuseste o esalonare a datoriei mai "confortabila valoric" decat poprirea, va recomand sa faceti asta.
Răspuns la discuția Demisie
Stimate domn,
Demisia este un act unilateral care nu implica aprobarea angajatorului ci doar anuntarea lui despre decizia dvs.si evident implica respectarea termenului de previz pe care Codul Muncii il impune in acest caz.
In perioada preavizului aveti aceleasi drepturi si obligatii "ca salariat" fiind inclus evident si dreptul la concediu de odihna.
Legal, NU puteti impune angajatorului o conditie de genul celei mentionata dar cu acordul acestuia, va puteti efectua concediul de odihna (macar partial) in perioada preavizului, restul zilelor de concediu ramase neefectuate urmand a va fi platite la plecarea din societate.
In situatia in care acest fapt nu e posibil va trebui sa va respectati preavizul de 45 de zile, adica sa va prezentati la serviciu, zilele de concediu de odihna neefectuate urmand a va fi platite integral la plecare. Un eventual refuz privind plata CO neefectuat poate fi solutionat de instanta de judecata.

Răspuns la discuția angajare din somaj
Atentie!!!!!Salariul dvs. nu are legatura cu suma reprezentand 30% din valoarea somajului, care se acorda de stat pentru stimularea gasirii unui loc de munca.
Salariul pe care trebuie sa-l primiti este cel trecut in contractul de munca (net sau brut). La acesta suma se adauga acel 30% din indemnizatia de somaj, doar daca beneficiati de acest drept (sunteti in plata) si contractul de munca se incheie pe perioada nedeterminata.
Pentru suma care se retine ca si garantie trebuie sa aveti clauza in contract sau separat contract de garantie pentru ca acesti bani se depun intr-un cont de garantii si nu se ruleaza de catre patron..
Răspuns la discuția executare silita
Mai exact ce act vi s-a comunicat de la executor?Teoretic pentru suma datorata, creditorul dvs. poate cere executarea silita si daca aveti casa sau alte bunuri ele se pot valorifica, conform legii, pentru obtinerea sumei in cauza.
Eu va recomand sa mergeti la executor si sa incercati plata esalonata a datoriei.
Reveniti cu detalii .
Este creanta garantata si are ordine de prioritate.
Răspuns la discuția Solutionare conflict de munca
Hotararea data in materie de dr. muncii (drepturi salariale si anulare decizie de concediere) este EXECUTORIE de la fond. Asta inseamna ca angajatorul in cauza trebuie sa o puna in aplicare imediat chiar daca are de gand sa o atace cu recurs.
Faceti o adresa in acest sens si solicitati plata imediata a drepturilor salariale acordate de instanta si reintegrarea in functia detinuta anterior. La adresa anexati o copie legalizata a hotararii.
Daca dispozitia instantei nu este respectata, executare silita a angajatorului si chiar plangere penala pentru ca "neexecutarea unei hotarari judecatoresti" este infractiune.
Carnetul neridicat de titular ramane in societate.
Răspuns la discuția in cat timp se face o executare
Dupa intocmirea dosarului de executare, executorul judecatoresc trebuie sa solicite instantei de judecata incuviintarea, care, de la o juecatorie la alta variaza intre o saptamana si trei luni. Fara aceasta executorul nu poate intreprinde nicio forma de executare.
Dupa primirea incuviintarii, depinde de executor cat de repede se misca.
Un termen legal nu exista.
Toate clauzele sunt importate in contractul de credit
Acordati insa o mai mare atentie capitolului "tarife si comisioane" "asigurarea bunului" si "Obiectul garantiei" in care ar trebui sa regasiti si existenta clauzei conform careia la cererea dvs. banca va schimba obiectul garantiei dupa cum doriti.
Răspuns la discuția credit neachitat
Stimata d-ne, inteleg ca este vorba de doua credite, unul imobiliar si unul de nevoi personale fara garantie. Nu sunteti foarte explicita pe care din cele doua credite nu le mai puteti achita. In orice caz daca e vorba de cel imobiliar se pun in discutie toate formele de recuperare si evident se poate ajunge pana la valorificarea garantiei imobiliare constituia de dvs. si sotul dvs. la contractarea creditului.
Daca este vorba de creditul fara garantii al carui titular este sotul dvs. atunci el va fi cel urmarit de banca, poprirea salariului fiind prima masura la care de obicei se recurge. Cuantumul pana la care se poate institui retinerea este 33% si poate ajunge < total retineri > pana la 50% din venit.
Daca suma acestui credit este insa mare si banca apreciaza ca nu se indestuleaza corespunzator in urma instituirii popririi, sa stiti ca in cadrul executarii silite banca in calitate de creditor, poate cere partajarea bunurilor comune si dupa identificarea bunurilor sotului dvs. poate proceda si la vanzarea acestora.
In ceea ce priveste bunurile "pe firma" in care doar dvs. figurati, va pot spune ca acestea nu pot face obiectul executarii silite inceputa impotriva sotului dvs. insa acest aspect se shimba daca executarea se deruleaza si impotriva dvs.
Daca aveti neclaritati reveniti cu detalii.