avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1354 soluții astăzi
Forum Activitate Dania Costin

Activitate Dania Costin

Răspuns la discuția VA ROG AJUTATIMA!!!!!!!!!!!!!!!!
Pofte, mirosuri , stare de somnolenta si multe altele pot aparea odata cu autosugestia de a fi insarcinata. Daca nu dispar pe parcursul catorva zile atunci poate fi si o stare de stres.
Ciclul a intarziat cumva mai mult? Si testul a iesit negativ? Sa nu fie vorba de un chist.
Se poate merge si la un control.
Răspuns la discuția furt calificat?????
Bafta!Sa auzim de bine.
Răspuns la discuția furt calificat?????
Dupa cum spunea colega, odata ce contractul a fost semnat de ambele parti de comun acord , fara a fi citit si stipulat ceva, atunci este mai9 greu sa contestati acuma contractul. Insa nu imposibil.
Merita firma respectiva sa o dati in judecata macar pe civil, sa faca drumuri pe la politie.Firma care a luat comanda, cu care ati semnat contractul se face raspunzatoare atat pentru tamplarie cat si pentru geamuri.Deoarece ea trebuie sa verifice firma subcontractata a care face comanda pentru geamuri.
Faceti o plangere catre protectia consumatorului si firma respectiva cu numere de inregistrare.Firmei solicitati sa vina sa constate lucrarea si sa incercati sa va intelegi cu ei.Nu vor?
Daca nu v-am mai spus mergeti la un avocat sau jurist.
Răspuns la discuția concediere lider de sindicat
Orice hotarare de modificare de lider, de adeziune la un alt Sindicat se face doar prin hotararea membrilordin Sindicatul respectiv, prin discutii si supunere la vot ( ca o sedinta normala).Daca in cadrul sindicatului Constructorul nu sunt procesele verbale in urma sedintelor din care sa rezulte modifarile ( de lider si afiliere) inseamna ca totul sunt povesti.
Apoi se duc la judecatorie , unde se fac modificarile.
Daca nu au fost sedintele, daca membri nu au stiut nimica, daca la Judecatorie nu au fost facute modificarile, totul sunt povesti de neluat in seama.
Nu este legala, daca membri nu au fost macar instiintati ce se intampla cu situatia lor.
Trebuie tinuta o sedinta cu membri ramasi si luat hotarari.
Deci el nu este lider, si nu are nici un drept in plus fata de ceilalti angajati.
Răspuns la discuția Persoana gresita
s=a inteles. insa dumneavoastra nu spuneti prea multe.Persoana respectiva, vanzatoarea, a comis un prejudiciu persoanei care a dat Firma in judecata?
Ar fi bine pentru dumneavoastra daca in procesul verbal incheiat de organele de politie la fata locului , inainte de a semna , ati cerut sa fie stipulat ca semnati doar daca se stipuleaza si cauza care v-a determinat sa depasiti pe linie continua.
In rest urmati sfaturile colegei.
Bafta
Răspuns la discuția LAMURITI-MA SI PE MINE VA ROG
Dupa cum mai spunea un coleg, 7-8 ani mi se pare cam mult de cand v-au fost luate acele bijuterii.Ma bucur caci sunteti optimista.
Nu aveti de ce sa faceti griji.Daca in rest descrierea este exacta, un gram doua nu se pune.
Bafta
Deschideti din nou un proces prin care cereti recalcularea pensiei alimentare, cu stipularea de oprire a acesteia din salariu direct de catre unitatea unde tatal copilului lucreaza.Si sa se mai mentioneze pentru a nu mai tot redeschide alte procese de recalculare, retinerea pensiei alimentare raportat cu eventualele modificari salariale ale tatalui copilului.Atunci firma este obligata ca retinerea pensiei sa o faca raportat la salariu nu ca suma fiza.

Calcularea pensiei alimentare se face raportat la toate veniturile nete stabile.

Calcularea in procente se face conform art.94 din Codul familiei ( atasez artocolul):

Art. 94
Intretinerea este datorata potrivit cu nevoia celui care o cere si cu mijloacele celui ce urmeaza a o plati.
Instanta judecatoreasca va putea mari sau micsora obligatia de intretinere sau a hotari, incetarea ei, dupa cum se schimba mijloacele celui care da intretinerea sau nevoia celui ce o primeste.
Cand intretinerea este datorata de parinte sau de cel care infiaza, ea se stabileste pana la o patrime din castigul sau din munca pentru un copil, o treime pentru doi copii si o jumatate pentru trei sau mai multi copii.

Pentru suma pe care o aveti de recuparat pe anul 2008 trebuie sa va adresati unui executor judecatoresc.
Răspuns la discuția Persoana gresita
Chemarea in judecata ramane valabila, insa persoana care a dat in judecata ce doreste de fapt?
Are probleme directe de conflict cu firma ca tare, sau cu persoana X?Pe cine este suparat de fapt?Pe firma ca l-a prejudiciat de ceva, sau pe peresoana X care lucreaza la firma respectiva?
Dati mai multe lamuriri sau consultati fata in fata o persoana juridica abilitata cu care sa lamuriti situatia.
Răspuns la discuția e legal sa fiu platit 75%?

Faptul ca ati primit 75% din salar tine de conducerea combinatului , care a decis probabil ca nu a fost realizat planul pe luna Decembrie decat in procent de 75 %. Ce vreau sa va intreb este faptul , daca toti angajatii au primit in procent de 75%?
Referitor la cele 8 ore lucrate in perioada de preaviz, ele asa sunt prevazute in Codul Muncii, insa daca Contractul Colectiv de Munca prevede ca in perioada de preaviz si alte facilitati ( cum ar fi si efectuarea doar a 4 ore /zi) se pot efectua si 4 ore/zi.Intrebati liderul de sincat al combinatului.
Referitor la tratarea angajatilor cu contract nedeterminat diferit de cei cu contract detreminat atasez art.86 din Coodul Muncii.
86. - (1) Referitor la condiţiile de angajare şi de muncă, salariaţii cu contract individual
de muncă pe durată determinată nu vor fi trataţi mai puţin favorabil decât salariaţii permanenţi
comparabili, numai pe motivul duratei contractului individual de muncă, cu excepţia cazurilor în
care tratamentul diferit este justificat de motive obiective.

Daca mai aveti si alte neramuriri Codul Muncii va poate fi un ghid bun.