In primul rand nu puteti intenta revizuirea intrucat nu aveti nicio legitimare procesuala.
In ceea ce priveste bunurile partajabile, Dl. av. Gheorghe Alexandru are dreptate, intrucat bunurile dobandite in timpul casatoriei prin mostenire nu intra in masa partajabila la desfacerea casatoriei.
Iinstanta corect a procedat cand nu a tinut seama de cererea de interventie a lui Z.
Iar in cazul in care imobilul a fost construit de sot, este necesar sa intentati o noua actiune prin care solicitati nulitatea actului prin care defuncta a devenit proprietara.
Nu dvs. ati fost amendat ci societatea, avand in vedere ca dvs. aveti calitatea de administrator sunteti obligat sa platiti amenda din banii societatii,( intrucat aveti acest drept) respectiv pentru si in numele Sc.
In caz contrar societatea va fi chemata in judecata pentru plata amenzii, iar dvs. in calitate de administrator veti fi chemat sa reprezentati societatea.
Trb. sa contactati un avocat sa va explice din ce consta o actiune de desfacerea casatoriei si sa stabiliti onorariul.
Nu exista onorarii fixe la toate cererile de divort, ci acesta se apreciaza in fiecare caz in parte, avand in vedere complexitatea acesteia.
Trb. sa contactati un avocat sa va explice din ce consta o actiune de desfacerea casatoriei si sa stabiliti onorariul.
Nu exista onorarii fixe la toate cererile de divort, ci acesta se apreciaza in fiecare caz in parte, avand in vedere complexitatea acesteia.
Casa parintilor dvs. nu va intra in partaj intrucat nu constituie bun comun, este proprietatea exclusiva a parintilor pe care o veti mosteni la deschiderea succesiunii.
In ceea ce priveste casa+teren sotului dvs. aceasta va fi partajabil daca a fost cumparat in timpul casatoriei intra in partaj. La partaj se va tine cont de contributia efectiva a fiecarui sot cu privire la totalitatea bunurilor dobandite in timpul casatoriei.
art. care privesc probele sunt urmatoarele:
art. 6 lit. d) CEDO
Anexa la Regulament CEDO art. A1, art A2
Dupa cum am inteles bunica dvs, dupa decesul parintilor, a acceptat mostenirea iar ceilalti frati nu au fost interesati si nu si-au expirmat vointa cu privire la mostenire.
In anul 1989 la desfacerea casatoriei casa revenea bunicii dvs. Inainte de decesul bunicii, va lasat un testament prin care va lasa averea.
Astfel, in opinia mea, in ceea ce priveste fratii bunicii trebuie sa intentati o actiune de constatare in care solicitati instantei sa constate ca sigura mostenitoare care a acceptat succesiunea este bunica dvs., iar ceilalti frati nu si-au manifestat intentia de a accepta mostenirea, avand o atitudine pur pasiva.
In ceea ce priveste terenul, solicitati un extras de Cf si observati ca pe teren este proprietar Statul Roman si pe casa bunica dvs.
Pentru a radia dreptul Statului Roman este necesar sa solicitati de la Prefectura, ordinul prefectului prin care se radiaza dreptul si se intabuleaza adevaratul proprietar.
La dezbaterea succesorala sa invocati testamentul in favoarea dvs., adica sa-l prezentati notarului, sa-l ia in considerare.
Prietena dvs impreuna cu sotul vor avea un drept de superficie, respectiv va fi proprietar in ceea ce priveste casa, iar in ceea ce priveste terenul proprietatea parintilor, va avea un drept de folosinta.
Dreptul de superficie constituie o derogare de la regula inscrisa in art 496 C. civ potrivit careia orice constructie, plantatie sau lucru in pamant sau asupra pamantului, sunt prezumate a fi facute de catre proprietarul acelui pamant, cu cheltuiala sa, si ca sunt ale lui, pana ce face dovada contrara.
Acordul parintilor era necesara prin act notarial, intrucat potrivit disp. art. 12 al. 2 din Titlul X al legii 247/2005, conventia de constituire a dreptului de superficie trebuie incheiata in forma autentica, conditie ceruta ad validitatem.
Va rog sa vedeti pt. ce anume e dat acordul prin act notarial.
Daca nu aveti o conventie de constituire a drp. de superficie, poate fi ridicat in instanta imposibilitatea morala de preconstituire a unui inscris, stfel ca se va putea face dovada conventiei de superficie cu orice mijloc de proba, de exemplu, in speta, inscrisuri: chitante, facturi cum ati precizat dvs.
Fratele ei nu o poate da afara din casa, nu se pune problema.
In caz de deces a parintilor, dupa dezbaterea succesorala asupra, vor primi fiecare 1/2 din teren.
Iar fratele va fi olbigat sa respecte dreptul de superficie.
Dreptul de superficie este transmisibil prin orice act juridic, de asemenea el poate fi grevar cu alte dezmembraminte cum ar fi uzufructul sau abitatia, servitute, ca drept real imobiliar, poate fi grevat cu sarcini reale.
Dupa administrarea tuturor probelor , organul de urmarire penala va cheama la prezentarea materialului de urmarire penala si va aduce la cunostiinta toate probele administrate.
Dvs. veti propune si veti arata motivele din care rezulta necesitatea administrarii acestei probe.
Oricum, ajungeti in instanta, iar presedintele completului , dupa propunerea dvs., va dispune administrarea probei.
Dvs. trebuie sa propuneti proba, in rest obligatia de ridicare este in sarcina organului de cercetare penala, pe dvs. nu va intereseaza in ce format era salvat inregistrarea video.
Fratele dvs. a fost asistat de avocat din oficiu la propunerea de arestare preventiva?
In caz contrar puteti cere nulitatea arestarii preventive.
Arestarea preventiva se dispune cu indeplinirea conditiilor de procedura comuna in materie, durata arestarii minorului intre 16 si 18 ani, in cursul urmaririi penale este de cel mult 20 de zile, masura poate fi prelungita de fiecare data cu 20 de zile, astfel incat durata privarii de libertate sa se circumscrie intr-un termen rezonabil, su nu mai mult de 90 de zile.
Dvs. ca frate puteti solicita exclusiv instantei de judecata liberarea provizorie sub control judiciar motivand cererea Dvs. ca in ceea ce priveste inculpatul minor nu mai subzista masura luata, si nu mai exista date din care rezulta necesitatea de a-l impiedica pe inculpat sa savarseasca alte infractiuni. Fratele Dvs. va fi intrebat de instanta daca insuseste cererea facuta de dvs.
Solicitati instantei sa dispuna cele 5 obligatii prevazuta de 160^2 alin. 3 C. proc. pen. si aratati ca fratele dvs. a avut un comportament corespunzator in arest si ca masura nu mai subzista.
Avocat Cserey Barnabas