Cadrul legal referitor la vanzarea bunurilor imobile il gasiti in Codul de procedura civila incepand cu art.500.
PUTETI FACE O PLANGERE PENTRU NERESPECTAREA ORELOR DE VIZITA
Faceti contestatie la raportul de expertiza topo, alta solutie nu vad
Cererea de majorare a pensiei de intretinere se depune in dublu exemplar la judecatorie, 2 timbre judiciare de 0.15 lei, copie dupa sentinta prin care s-a stabilit pensia de intretinere, taxa de timbru de 6 lei.
Data post: Luni, 2 Februarie 2009, 15:25
De mentionat faptul ca cerere se va depune si semna de catre mama dvs, a tutorelui legal. Nu e obligatoriu un avocat, va reprezinta tutorele,.
La cerere sa anexati daca aveti posibilitatea o adeverinta de salar a tatalui dvs. cu majorarea salariului.
:offtopic: Interventie moderator
Daca aveti mai multe lucruri de spus, puteti folosi functia de editare a mesajului anterior. Postarea a mai multor mesaje consecutive in aceeasi discutie este considerata o incalcare a Regulamentului forumului.
Prezentati-va la notar, impreuna cu tatal dvs. pentru semnarea unei procuri. Ar fi bine sa incheiati si un contract de intretinere.
Conform Art. 36 din Codul familiei arata ca, la desfacerea casatoriei, bunurile comune se impart intre soti potrivit invoielii acestora. Daca sotii nu se invoiesc asupra impartirii bunurilor comune, va hotari instanta judecatoreasca. O solutie fericita ar fi ca sotii sa se puna de acord asupra modului de partajare a bunurilor dobandite in timpul casatoriei. Acest lucru se poate face fie in fata instantei, fie prin intocmirea unui act notarial.
Pronuntarea divortului, procedura tine de instanta.
Solicitati Primariei in cauza rectificarea titlului de proprietate si anexati dovada in temeiul careia doriti modificarea(probabil certificat de mostenitor sau ce acte aveti). Au termen 30 zile. In cazul in care nu va raspund , solicitati instantei.
Nu, odata ce a recunoscut si instanta s-a pronuntat pe acest capat de cerere, nu se mai poate razgandi................recursul il motivati exact pe cheltuieli.
.....................................j) cand persoana in cauza face dovada ca a fost recunoscuta de catre parinte ulterior inregistrarii nasterii, insa, intrucat nu a sesizat instanta pentru incuviintarea purtarii numelui de familie al acestuia in timpul vietii, nu exista alta posibilitate de dobandire a numelui parintelui decat pe cale administrativa;
Daca instanta nu a dispus, nu sunteti obligata. Astfel, daca instanta in dispozitiv mentiona ca sa se corecteze in actele de nastere acest fapt, da, erati obligata. Asa va recomand sa nu va stresati si sa lasati certificatul de nastere nemodificat.