avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 514 soluții astăzi
Forum Activitate Florentina Paven

Activitate Florentina Paven

Răspuns la discuția informatii divort
Da, odata cu divortul instanta va dispune si cu privire la custodie, mai exact cu modalitatea de exercitare a drepturilor parintesti si in ce priveste stabilirea domiciliului minorului, la unul dintre parinti. Custodia nu inseamna program de vizita, care poate fi cerut de parintele la care nu locuieste minorul . Nu exista un "numar minim de ore alocat tatalui", programul este stabilit in functie de mai multe elemente, luindu-se in considerare interesul minorului dar si dreptul parintelui de avea relatii cu copilul lui. Oricum , instanta va administra un probatoriu pentru a se lamuri ce este in insteresul copilului.
Răspuns la discuția divort cu catel
In nici un caz nu s-ar pune problema "incredintarii" animalului ,ci a "atribuirii" lui unuia din soti ( cu conditia sa fi fost achizitionat in timpul casatoriei), la fel cum s-ar pune problema in cazul unei turme de oi, sau a unei vaci sau altele, cu plata unei sulte, desigur...Deci va intra in masa bunurilor partajabile...Si cum nu poate fi partajat in natura...il va dobindi cel care va convinge judecatorul ca il merita...
Situatia prezentata este suficient de complicata. Ati fost convoati la conciliere pentru ca este o procedura obligatorie anterior deschiderii procesului. De actionat in judecata, va poate actiona, in ce masura se va putea dovedi ca aveti de plata acea suma sau alta este imposiil de spus. Parerea mea (de vreme ce nu ati avut un contract care sa prevada suma de plata a lucrarilor ) este sa apelati si dvs. la serviciile unui avocat cu care sa va prezentati la conciliere si daca nu se ajunge la nici un rezultat sa va reprezinte si in proces. Este o situatie in care pentru dovedirea pretentiilor va trebui administrat un probatoriu comple si bine gindit...
Asa cum a spus si d-na notar, se poate introduce o actiune in uzucapiune ,cu un capat de cerere privind constatarea vacantei succesorale, caz in care calitate procesuala are unitatea administrativ-teritoriala ( pornind de la prezumtia ca daca ar fi fost mostenitori din alte clase, ar fi solicitat deschiderea procedurii succesorale; pentru verificarea acestei ipoteze va puteti adresa camerei notarilor pulici care poate verifica ). Daca este vorba de o succesiune vacanta, puteti invoca atunci uzucapiunea in contradictoriu cu unitatea administrativ teritoriala, care ar culege mostenirea.
Nu pot fi de acord cu raspunsul de mai sus, intrucit nici o retinere din salar nu poate fi facuta ,potrivit Codului muncii,in lipsa unui titlu executor, respectiv o hotarare judecatoreasca care sa stabileasca raspunderea materiala a salariatului , sa constate paguba si sa-l oblige la repararea prejudiciului.
Din ce ati scris rezulta ca apartamentul a fost cumparat in indiviziune de cele doua persoane ( in ce cota fiecare, ar trebui sa rezulte din acte). Raspunsul e nu, coproprietara ramasa in viata nu poate vinde decat cota ei, asupra cotei coproprietarei decedate urmand a se dezbate succesiunea in favoarea mostenitorilor ( sotul si copii), care vor deveni astfel proprietarii respective cote. .
Da, daca si dvs. ati primit in anul 2009 sume necuvenite...
Răspuns la discuția ce e ala certificat de atestare
Este vorba de certificat de atestare fiscala, fara el notarul nu poate intocmi contractul de vanzare cumparare. Trebuie sa il solicite proprietarul, deci vinzatorul.
Răspuns la discuția termenul din 720/1 c.proc.civ.
Daca s-a trimis prin scrisoare recomandata cu confirmare de primire, pe acel formular se semneaza de primire , se trece data imanarii si se aplica si stampila postei. Deci, in principiu ar trebui sa fie usor de calculat "data primirii". Faptul ca restituirea conformarii se face mai tirziu ( circuitul corespondentei), nu are relevanta, in opinia mea.
Răspuns la discuția Copil luat inainte de divort
Avand in vedere situatia relata, nimeni nu va poate furniza "niste idei", ele trebuie sa rezulte din contextul concret. Cel mai bine, ar fi sa va adresati unui avocat, care poate analiza cazul si va poate sfatui cum sa procedati... Conteaza si ce doriti dvs si cum va sustineti pozitia in cadrul procesului de divort.