avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 391 soluții astăzi
Forum Activitate Bogdan Muraru-Tatoiu

Activitate Bogdan Muraru-Tatoiu

Răspuns la discuția divort cu element de extraneitate
actiunea se depune la ultimul domiciliu comun
Răspuns la discuția ce sa fac,vreau un sfat urgent
nu faci nimic.
Răspuns la discuția Incredintare copil de comun acord
in 99% copilul este incedintat mamei.
Răspuns la discuția teren colectivizare
Puteti cere de la primaria in a carei raza a domiciltat tatal dumneavostra Certificatul pentru sesizarea succesiunii (aneza 23) , in care vor fi trecute bunurile defunctului si mostenitorii acestuia.
Cu privire la Titlul de propietate , dispozitiile art 13 din Legea 18/1991, republicata sunt foarte cale si prevad ca dovada acceptarii calitatii de mostenitor pentru reconstituirea dreptului de propietate , se face prin insasi cererea de reconstituire depusa la comisiile locale de fond funciar . In acest sens puteti solicita de la comisia locala (primaria de unde a fost eliberat TP. ) actele care au stat la baza acestuia . Daca Fratete tatalui dumneavoastra nu a formulta cerere, atunci verii nu au niciun drept si nimeni nu poate sa va anuleze titlul de propietate , nici macar daca va dau in judecata nu vor putea sa va anuleze TP. Mai mult decat atat , daca tatal acestora nu si-a manifestat vointa cu privire la acceptarea calitatii de mostenitor privitoare la reconstituirea dreptului de propietate prin cerere adresata comisiei , atuncii actiunea prin care copii ar solicita aceste drepturi este inadmisibila.
Daca terenul provine de la CAP , pentru constructia unei locuinte , in mod normal ar trebui ca autorii (parintii, bunicii),dumneavoastra sa aibe o chitanta in acest sens si sa fi fost membrii cooperatori . Potrivit statutului CAP se putea acorda suprafete de teren de pana la 500 mp teren, membrilor cooperatori , mecanizatorilor, etc.
De asemenea , puteti formula la primarie o cerere prin care sa solicitati copii dupa Registrul Agricol sau alte acte , precum si actul in baza caruia va incaseaza impozit , pentru ca atata timp cat platiti impozit , automat trebuie sa existe si o partida de rol agriciol care este deschisa in baza unui act sau declaratii.
Puteti formula o actiune in constatarea uzucapiunii de 30 de ani , prin care veti chema in judecata Comuna sau Orasul prin primar , pentru constatarea uzucapiunii , deoarece numai fata de acestia se poate formula actiunea.
Mai trebuie stiut daca nu cumva autorii dumneavoastra au formulat cerere de reconstituire sau constituire a dreptului de propietate .
Se mai poate face o cerere , adresata prefectului prin care sa solicitati eliberarea titlului de propietate , conform art. 27 din Legea 18/1991 , republicata .
Succes!
In primul rand este important de stiut daca titlurile de propietate sunt eliberate ,pentru suprafete de teren aflate in perimetrul unei singure localitati , adica daca titlurile sunt eliberate de o singura primarie , deoarece titlul de propietate se elibereaza conf art. 36 din Hotararea de Guvern nr. 890/2005 (1) ,,Pe baza documentaţiilor înaintate de comisiile locale, care cuprind anexele validate, planurile parcelare, procesele-verbale de punere în posesie şi schiţele terenurilor, comisia judeţeană emite titlurile de proprietate conform modelului prezentat în anexa nr. 20. Documentaţiile se trimit în două exemplare, dintre care unul se reţine şi se depozitează la arhiva oficiului de cadastru şi publicitate imobiliară. Formularele cuprinzând titlul de proprietate se tipăresc pe hârtie specială format A3, ca imprimat cu regim special, în carnete a câte 100 de file. Acestea se vor tipări prin grija Ministerului Administraţiei şi Internelor şi se vor difuza comisiilor judeţene în funcţie de necesităţi. Titlul de proprietate pentru cetăţenii în viaţă se emite persoanelor îndreptăţite (soţ, soţie), iar pentru moştenitori se emite un singur titlu de proprietate pentru terenurile ce au aparţinut autorului lor, în care se nominalizează toţi solicitanţii îndreptăţiţi, urmând ca pentru ieşirea din indiviziune, ulterior, aceştia să procedeze potrivit dreptului comun. Titlul de proprietate se completează cu tuş negru şi se numerotează începând de la nr. 1 în fiecare judeţ. În titlu se vor înscrie numele şi prenumele titularului, precum şi iniţiala tatălui. În cazul în care alături de soţul supravieţuitor vin la moştenire şi alţi moştenitori, potrivit celor prevăzute la art. 15 alin. (2) şi (3) din Legea nr. 18/1991, republicată, cu modificările şi completările ulterioare, la rubrica "Prin reconstituirea dreptului de proprietate" se înscrie suprafaţa atribuită persoanelor care au deţinut terenuri în proprietate sau, după caz, moştenitorilor acestora''.
De asemenea , potrivit disp. art. 13 din legea 18/1991, republcata , dovada acceptarii calitatii de mostenitor se face prin insasi cererea de reconstituire formulata . Astfel , cu privire la titlul de propietate eliberat unui singur mostenitor , este necesar de stiut daca acesta a formulat singur cerere de reconstituire .
Pentru a va putea raspunde la intrebarii , trebuie sa comunicati mai mult date , anume cum s-au facut cererile de reconstituire si de catre cine, pe ce nume sunt eliberate validarile , etc.
Răspuns la discuția Retrocedare Monument istoric
De regula monumentele istorice nu se retrocedeaza in natura, acordandu-se despagubiri la fondul Propietatea.
Daca nu ati formulat cerere de retrocedare in termenul prevazut de lege , la aceasta data nu mai sunteti in termen.
Cred ca cererea trebuia facuta la Legea 1.
Răspuns la discuția revendicare imobiliara
Este important sa stiti ce acte detine actualul propietar al terenului .
De retrocedare nu poate fi vorba , deoarece nu ati facut cerere la legea 18/1991 si nici la legea 247/2005.
Puteti solicita relatii de la primaria pe raza careia se afla terenul , in sensul de a va elibera copii ale rolului agricol , situatia juridica a terenului inainte si pana a fi pusa in posesie alta persoana , precum si actele care au stat la baza reconstituirii dreptului de propietate actualului propietar .
Dupa ce intrati in posesia acestor inscrisuri se poate vedea daca exista posibilitatea promovarii unei actiuni prin care sa aveti si ceva sanse de reusita .
Succes !
Trebuie introdusa la instanta o actiune in constatarea uzucapiunii de 30 de ani , probata cu martori , inscrisuri si expertiza tehnica de specialitate .

Este foarte important sa nu aveti probleme cu vecinii si cu modificarea hotarelor .
De asemenea sunt importante de studiat actele pe care le detineti .
Pentru a va spune cu cine sa va judecati ma puteti contacta pe mail .
Succes
Răspuns la discuția teren colectivizare
Daca pe Titlul de Propietate nu este trecut si fratele tatalui dumneavoastra , atunci nu aveti nici o datotrie fata de copii acestuia .
Puteti cere la Primaria pe raza careia se afla terenul , cu cerere si facnd dovada de mostenitor , actele care au stat la baza eliberarii titlului de propietate , fiind obligati sa va raspunda .
De regula la baza eliberarii unui titlu de propietate sta o cerere de reconstituire a dreptului de propietate in baza careia s-a emis o Hotarare de validare si un proces verbal de punere in posesie . Este important pe numele cui sunt aceste inscrisuri .
Pentru efectuarea partajului succesoral primaria in a carei raza teritoriala a domiciliat tatal dumneavoastra , va elibereaza la cerere anexa pentru dezbaterea succesiunii , unde sunt mentionati mostenitorii si bunurile tatalui dumneavoastra .

Atentie se poate solicita de catre rude in instanta nulitatea titlului de propietate . Acesta este motivul pentru care ar trebui sa aveti actele care au stat la baza eliberarii titlului de propietate .
Succes !