avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 763 soluții astăzi
Forum Activitate ContSters79654

Activitate ContSters79654

Un salariat a fost incadrat cu perioada de proba. Dupa expirarea acesteia a fost definitivat pe post. Ulterior i-a fost schimbat locul de munca si functia si i s-a dat o noua perioada de proba , dar angajatorul nu este multumit de activitatea acestuia. Avand in vedere ca salariatul se afla in timpul celei de-a doua perioade de proba, angajatorul ii poate inceta raportul de munca numai printr-o simpla notificare scrisa. Multumesc de ajutor!
In codul muncii una dintre sanctiunile disciplinare aplicabile este retrogradarea din functie pentru o perioada ce nu poate depasi 60 de zile. In regulamentul intern se poate prevedea acesta sanctiune dar fara limitarea ei ca aplicabilitate numai pentru 60 de zile?
Multumesc de ajutor.
In perioada efectuarii cecetarii dieciplinare prealabile angajatorul il poate suspenda din functie pe angajat. In aceste conditii pe perioada de cercetare salariatul se mai prezinta la locul de munca?
Răspuns la discuția cumul de functii
Multumesc pentru raspuns, dar nu este vorba de bugetari.
Buna seara,
Am un salariat care a avut contractul de munca suspendat din februarie pana in noiembrie inclusiv pentru concediu medical. Dupa terminarea concediului medical salariatul a solicitat in continuare concediu de odihna. Pe perioada de suspendare atributiile functiei ocupate de persoana in cauza au fost acordate unui alt salariat prin cumul de functii. Intrebarea este daca cumulul de functii se poate acorda si pe perioada de concediu de odihna in conditiile in care acesta depaseste 30 de zile calendaristice. Multumesc anticipat pentru ajutor.
Buna ziua,
O salariata al carui contract pe perioada determinata urmeaza a expira pe data de 25 decembrie este programata sa nasca pe 31 decembrie. In acesta situatie cine plateste indemnizatie pentru concediu de maternitate - pentru sarcina si lauzie?
Am nevoie de o parea. Un pensionar se incadreaza in prevederile Legii 329/2009 si trebuie sa-si exprime optiunea pentru mentinerea calitatii de salariat si renuntarea la pensie sau renuntarea la calitatea de salariat, pana in data de 09.12.2009. Ce se intampla daca anunta angajatorul ca incepand cu data de 8.12.2009 se afla in concediu medical si nu si-a exprimat optiunea pentru suspendarea pensiei? In mod normal ar trebui sa se produca incetarea de drept a CIM cu data de 10.12.2009. Se proroga termenul de incetare a raportului de munca pana la data la care isi reia activitatea? Multumesc de ajutor.
Răspuns la discuția calcul concediu de odihna
Articolul din codul muncii vorbeste doar de indemnizatii si sporuri cu caracter permanent. Unde pot gasi definirea sporul pentru cumul de functii ca spor permanent. In ceea ce priveste suma acordata in plus pentru atributii suplimentare eu am privit-o ca un adaos. Este oare corect? Multumesc!
La nivel de unitate am incadrata o persoana care cumuleaza si o alta functie. Pentru functia cumulata nu are un nou contract de munca ci beneficiaza de un spor de 50% din salariul functiei cumulate conform prevederilor CCM. As dori un punct de vedere legat de modalitatea de calcul a indemnizatiei de concediu de odihna in sensul daca in acest calcul intra si sporul de 50%. Aceeasi intrebare si in situatia in care salariatul nu beneficiaza de sporul de cumul de functii ci de o suma suplimentara acordata pentru atributii suplimentare, care execed fisei postului. Multumesc!
Va rog sa ma ajutati cu un punct de vedere la urmatoarea intrebare: Prin OUG nr.135/2008 la art. 3^1, alin.2 se prevad "beneficiile" la care are dreptul directorul general. La art.3^2, alin.2 se face precizarea ca "directorului nu i se pot acorda prin contractul de mandat alte beneficii, decît cele prevazute la art. 3^1, alin.2". În acestre condiţii corelat si cu prevederile codului fiscal directorul general are dreptul la telefon mobil , masina de serviciu sau asigurare de sanatate?