Sunt inregistrat in scopuri de TVA, dar nu si in ROI.
Am contractat un imprumut de la o alta entitate(UE) decat institutie bancara.
Pentru dobanda aferente mi se emite factura. Trebuie sa ma inregistrez in ROI?
care este considerat a fi locul prestarii pentru dobanda?
multumesc
O societate "X" cu capital majoritar strain, face parte dintr-un grup (soc. mama in AT), deoarece AVAS-ul mai detine un procent de 6% , actiunile sunt cotate la bursa. Societatea "X"este actionar majoritar la 2 SRL-uri (90%). Cele 2 SRL-uri sunt obligate sa isi auditeze situatiile financiare ? LAart. 34 legea contabilitatii scrie ca dc societatea mama aplica Standarde internationale de raportare financiara, PJ care apartin grupului sunt obligate sa auditeze Sit financiare.
Multumesc anticipat!
Intreb si eu cam acelasi lucru : Suntem un SA administrat dualist : Cons de supraveghere si directorat . In cadrul directoratului sunt si ceva rezidenti...... in rest doar nerezidenti trebuie sa le spun sa isi aduca din tara de rezidenta echivalentu cazierului judiciar?
Am urmatoarea situatie
- ctr de vanzare cumparare produse ambalte, ambalajele sunt puse la dispozitia producatorului(UE) de catre mine;
- transport utilaj din Ro in Ue folosit de producator pentru ambalare, nu se percepe chirie
Dupa parerea mea ar fi o punere la dispozitie cu titlu gratuit. Am incercat sa incadrez aceasta operatiune la nontransfer , dar avand in vedere intructiunile de aplicare a masurilor de simplificare pt nontransferului consider ca prin notiunea de bun se face referira la bunuri trimise spre prelucrare nu MF.
Ce parere aveti?
In Hg 44/2004 Titlul VI , pct. 72(8) am regasit care sunt conditiile care trebuiesc indeplinite pt acest mod de a emite facturi. Banuiesc ca cel care emite factura trebuie sa specifice pe factura ca este emisa in numele si contul Fz. Se poate aplica acest mod de facturare doar pt o singura speta? Spre exemplu eu vand diverse produse catre un client, iar la sf de luna in functie de volumul de vz ii acord un discount. Am primit solicitare de la el sa emita el aceste facturi de discount, iar eu sa ii facturez produse cumparate. E ok ? Stie cineva mai multe despre acest subiect? Informatiile din CF+ Nm nu mi se par suficient de clare ......
Multumesc!
Din nefericire, esti obligat a sa-l platesti . In cazul in care ti-ai fi declarat intai inactivitatea la RC si apoi initiai lichidarea, cred ca nu ai mai fi platit
Mai este un termen de 35 de zile pt alte produse. Da art. 9 iti da voie sa negociezi penalitatile, iar art. 10 , iti impune in cazul in care nu ai negociat nimic. Mai nasol este ca neaplicarea art. 10 se sanctioneaza cu amenda de la 50.000 la 100.000 . Astfel ai ocazia ca pt o penalitate de 1000 sa platesti o amenda de 50.000.
O SC organizeaza in scopul stimularii vanzarilor, pentru distribuitori, un concurs conform caruia primii trei clasati beneficiaza de diverse premii in bunuri. Premiile vor fi facturate cu o valoare de 0.1 ron, cu mentiunea pe factura ca bunul reprezinta premiu cf decizie Consiliu de admnr.. din data de... in scopul stimularii vanzarilor. SC se declara impozitul este in sarcina ei nu a castigatorilor. Referitor la impozit cum il declar in declaratia 100 ? referitor la deducerea tva dc iau in considerare normele metodologice de aplicare a art. 128 (1) , acordarea de bunuri in scopul stimularii vanzarilor nu este considerata livrare de bunuri. Se poate "trezi cineva de la fisc sa imi incadreze acordarea de premiu la art. 128(4) litera b)? Eu consider ca nu pt ca beneficiarul premiului devine proprietar, si nu s-ar incadra la "bunuri achizitionate pt a fi puse la dispozitia altor persoane in mod gratuit" . Aici as incadra mai degraba o masina pe care o dau unui salariat sa o foloseasca in scop personal, etc
cum ai inchis pesiunea? i-ai declarat inactivitatea la RC?
Referitor la deducerea tva-ului consider ca poti sa faci deducerea , deoarece cf codului fiscal art. 146 trebuie sa ai o factura intocmita cf art 155(5). Bunurile respective vor fi folosite pt a obtine venituri impozabile din pct de vedere TVA. Consider ca poti considera deductibile cheltuielile pt ca nu este precizat in Cf ca acele cheltuieli ar trebui sa genereze in acelasi timp venituri. Prin chelt efectuate acum vei avea venituri viitoare.
Speta:
Furnizor inregistrat Tva si stabilit in AT;
Cumpartor revanzator inreg tva si stabilit RO, dar e inreg tva si in AT
beneficiar final Hu sau SK
bunuri transportate din At direct in HU sau SK
relatia de transport exista intre fz si cumparator revanzator
Pot aplica masurile de simplificare?
daca nu ce fac ? achizitie locala in AT (comunica codul de AT) si apoi LIC div AT in HU sau SK?
Multumesc!