avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 762 soluții astăzi
Forum Activitate lenus 959

Activitate lenus 959

Va rog sa ma ajutati un raspuns la urmatoarea speta :
asociatul unic al unui SRL isi cesioneaza toate partile sociale detinute la o societate comerciala. Partile sociale se cesioneaza la o valoare mult mai mare decat valoarea lor nominala. intrebarea este care sunt opertiunile contabile care se fac la societatea care cesioneza?
Discuție demisie
buna seara , am nevoie de raspunsul dvs in urmatoarea intrebare ; un salariat care si-a prezentat demisia din motive personale poate sa revina asupra acesteia si sa-si continue activitatea ? Mentionez ca cererea de demisie a fost presentata in scris administatorului , dar nu a fost inregistrata in registrul de intrari si iesiri.
multumesc anticipat pentru raspunsuri .
buna ziua, va rog sa ma ajutati cu un raspuns la urmatoarea intrebare : Poate fi inchiriat ( locatie de gestiune ) un SRL cu sediul fiscal in Romania de catre un alt SRL din comunitatea Europeana pe o perioada de cateva luni ? Daca da care sunt pasii ?
mutumesc anticipat pentru raspunsuri .
elena
Buna ziua, O societate comerciala are o sentinta definitiva pentru un proces cu Anaf-ul. Pe scurt, in urma unui control de fond s-au stabilit niste obligatii in plus , acestea au fost contestate si dupa aproape 3 ani s-a obtinut sentinta in favarea societatii. Anaful a facut recurs , iar acesta a fost respins. Mai mentionez ca toate obligatiile stabilite in urma controlului de fond au fost achitate pentru ca astfel nu se putea . Acuma societatea vrea sa-si recupereze aceste sume fapt pentru care
va rog sa ma ajutati cu pasii de urmat pentru recuperarea acestora. . Mentionez ca este vorba de o suma destul de mare .
buna ziua,
daca la depunerea bilantului pentru anul 2015 , prin procesul verbal s-a aprobat ca profitul sa fie repartizat la dividente se poate emite o alta hotarare Aga pentru modificarea procesului verbal respectiv astfel ca profitul sa fie lasat nerepartizat .
multumesc anticipat pentru raspunsuri.
buna ziua,
va rog sa ma sfatuiti in urmatoarea problema :
La un srl cu doi asociati fiecare cu 50% , unul dintre asociati care este si administrator doreste sa se retraga.Cum se partajeaza patrimoniul societatii in acest caz. Mentionez ca celalat asociat este de accord sa preia prin cesiune partile sociale ale celuilalt .
Mentionez patrimoniul societatii este compus din masini si utilaje care au fost cumparate de societate de la infiintare si pana in present .
1. Aceste masini si utilaje se includ in actiunea de partajare ?
2.Ce se intampla cu datoriile pe care societatea la are , se tine cont de acestea la impartirea patrimoniului?
3.Daca societatea nu are lichiditati pentru a plati cota parte asociatului care se retrage ce se intampla ? Poate acesta sa solicite in compensare masini si utilaje pana la acoperirea integrala a sumei ?
multumesc anticipat pentru ajutor

Răspuns la discuția Actiune in regres
alte pareri ?
Răspuns la discuția Actiune in regres
Multumesc, frumos!
buna ziua,
intrebarea este urmatoarea societatea X car are sediul social in Italia este in procedura de faliment din 28.09.2016. in una iunie 2016 aceasta societate a platit societatii Y cu care are relatii atat ca si furnizor cat si ca si client contravaloarea uneia dintre facturi.
Lichidatorul care se ocupa de lichidare vrea sa ceara actiune in regres pentru recuperarea sumei platite in luna iunie.
Este posibil sa faca acest lucru si daca da care este baza legala.
va mutumesc anticipat pentru raspuns.
Răspuns la discuția calcul somaj
multumesc mult celor care mi-au raspuns
o zi buna tuturor