avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 425 soluții astăzi
Forum Activitate gabiraco

Activitate gabiraco

Buna ziua,

Va multumesc frumos pentru raspunsul foarte detaliat pe care mi l-ati dat, mi-a fost de mult ajutor. Am procedat exact cum m-ati sfatuit.

Am ajuns pana in puncul in care am documentul de la Medicina Muncii, in care scrie ca este recomandat riscul maternal, pe o perioada de 120 de zile, cum mi l-a recomandat si medicul specialist. Acest document trebuie semnat de catre angajator.

Angajatorul in discutie continua cu aceleasi practici : nu vrea sa-mi semneze documentul sub pretextul ca , nu este patronul in tara si el este singurul care poate sa-l semneze. Ca sa intelegeti, aceste raspunsuri le primesc de la sediul firmei, unde sunt 2 angajate pe posturile de contabil si sef resurse umane.( sunt sigura ca aceste doamne, daca pot sa le zic asa, au drept de samnatura in absenta patronului, despre care am aflat din surse sigure, ca este in tara).

In doua zile mi se termina concediul medical si angajatorul ma ameninta ca daca nu ma prezint la serviciu, ma trece absenta nemotivat.

Intrebarea mea este daca exista un termen legal in care angajatorul este obligat sa-mi semneze documentul in cauza si daca ma poate obliga sa merg la serviciu, in starea in care sunt si avand documentul dat de medicina muncii, in care se recomanda riscul maternal, dar nu este semnat de catre angajator ?

Oricum sunt hotarata sa reclam angajatorul la ITM, lucru pe care nu am vrut sa-l fac pana acum, pentru ca am vrut sa rezolvam totul pe cale amiabila. Stiu ca ar exista si posibilitatea de a da in judecata angajatorul. Pot obtine ceva, cu reclamatia, cu intentarea unui proces?

Vreau pur si simplu sa se incheie odata toate aceste probleme, sa ma linistesc si sa am grija de viitor meu copil, ca sa decurga sarcina fara probleme.

Va multumesc inca odata pentru suportul acordat.
Buna seara,

Sunt o gravida in saptamana a 15-a. Sunt angajata de apox. 6 luni de zile la actualul angajator. Medicul specialist mi-a racomandat concediu de risc maternal (cu adeverinta care mentioneaza risc de avort).
Am urmat toti pasii pentru a obtine acest concediu, dar de la medicina muncii, nu mi s-a recomandat, s-a trecut in acea informare, modificarea programului de munca. Angajatorul, de cand am informat situatia mea (am informat in scris, legal, etc.), a facut tot posibilul ca eu sa-mi dau demisia. Vreau sa spun ca m-au tinut 12 ore la servici, in picoare, m-au stresat psihic (au tipat la mine, m-au pus sa muncesc mai mult, etc.). Din cauza asta am ajuns de 2 ori pana acum la urgente (din cauza durerilor), chiar si atunci deabia m-au lasat sa plec din timpul programului ( pana cand nu m-au vazut ca aproape cad jos, nu m-au lasat sa plec). In concluzie, este genul de angajator care nu respecta gravidele si ar face orice ca sa renunt si sa imi dau demisia.
Intreabarea mea este, ce as putea sa fac ca sa obtin concediul de risc maternal? pot sa obtin de la un psiholog concediu, sau ce posibilatati exista? Mentionez ca dupa toate cele intamplate, eu momentan sunt in concediu medical, de la medicul specialist, dar acesta se termina curand si nu mai pot sa obtin altul.
Va multumesc
in 2010 m-am pensionat anticipat partal , am continuat sa lucrez in continuare chiar daca am primit decizia , nu am luat pensie niciodata. In anul 2014 am intrat la pensie la limita de varsta , eu lucrez in continuare la vechiul loc de munca .Trebuie sa procedez intr-un anumit fel



















































Buna ziua,

Sora mea a decedat de curand. Singurele rude care mai sunt in viata, pentru mostenire, sunt eu(fratele ei) si 2 frati vitregi ( dupa mama).
Intrebarea mea este cat (ce parte) din mostenire imi revine mie, ca si fratele ei si cat le revine celor 2 frati vitregi, pentru ca din cate stiu, nu sunt parti egale? Ca succesiunea sa se faca in mod corect, unde trebuie specificat acest lucru(frate si frati vitregi).. la notar, in ce acte?
Multumesc.
Buna ziua.
Am fost inplicat intr-un accident rutier iar cel vinovat avea RCA-ul la Euroins.
Accidentul a fost fara victime. Autoturismul meu s-a stabilit a fi dauna totala. Mi s-a oferit o suma de bani ca despagubire cu care am fost de acord.
Cei de la Euroins au zis ca in termen de 1 luna de la finalizarea dosarului imi voi primii despagubirea. Dosarul a fost finalizat acum 2 luni dar banii nu i-am primit inca.
Am insitat, am trimis mailuri, la care n-am primit nici un raspuns.
Care este termenul legal in care trebuie sa-mi primesc despagubirea si ce ar trebui sa fac daca despagubirea intarzie in continuare?
Multumesc

Da, este infiintata anterior datei de 31.03.2012 si sunt platitor de tva. Nu trebuie sa depun formularul 010? Va multumesc.
Buna ziua. Am infiintat acum 2 luni o societate( S.A.) si momentan nu am nici o activitate. Nu am angajati, nu am facut incasari sau plati, nimic. Este doar firma pe hartie. Intrebarea mea este ce declartii fiscale trebuie sa fac si daca trebuie sa platesc o taxa, lunara, trimestriala, anuala pentru a nu avea probleme cu societatea, sa nu primesc vreo amenda. Va multumesc pentru orice informatie puteti sa-mi dati.
Buna ziua. Am titlu de proprietate pe un teren de 10100 mp si din anul 2007 tot incerc sa il intabulez si nu reusesc. Problema este ca Primaria de care apartine terenul nu vrea sa-mi elibereze planul parcelar necesar intabularii. Din 2007 pana acum ei tot zic ca trebuie sa faca noi masuratori in coordonate stereo. Primaria mi-a dat ca rezultat la toate adresele pe care le-am facut ca: exista o necnorcondanta dintre situatia existenta in teren si suprafata ce rezulta prin cumularea suprafetelor inscrise in documentele de proprietate emise pentru respectiva parcela. Intrebarea mea este, cine trebuie sa faca aceasta masuratoare in Coordonate Stereo 70? Din ce mi-au zis toti topometristii cu care am lucrat in incercarea de a intabula terenul am inteles ca pe acea parcela s-au facut ceva " smecherii" cu terenurile, cum s-au facut multe la noi in Romania si acum eu sunt " dus cu presul" . Ce ma sfatuiti sa fac, eu doresc sa-i actionez in instanta pentru ca m-am saturat sa ma tot abureasca. Daca doresc sa fac acest lucru pe cine trebuie sa actionez in instanta, Primaria? Va multumesc pentru orice sfat puteti sa-mi acordati.
Am demisionat de la locul de munca in data de 02.05.2011. Incepand cu data de 15.06.2011 ma angajez la un nou loc de munca cu contract pe perioada determinata de 3 luni de zile. Intrebarea mea este daca dupa aceste 3 luni am dreptul la somaj in caz ca angajatorul nu vrea sa-mi prelungeasca contractul de munca?
intrebarea mea este: ce reprezinta "stagiu asimilat" pe o decizie de pensionare si ce importanta are la calculul final al pensiei?