avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1102 soluții astăzi
Forum Activitate berceanu

Activitate berceanu

Care este perioada maxima admisa de lege in care imi este permis sa nu angajez personal intr-o societate nou infiintata? Si unde este stipulat acest termen? Multumesc!
Buna ziua,
Va rog sa ma ajutati in rezolvarea urmatoarei probleme: cele 5 zile libere pentru nasterea unui copil pot fi acordate si salariatei care a nascut sau numai tatalui?
Multumesc !
Inteleg, numai ca problema este ca va trebui operata si incetarea suspendarii pentru crestere copil in carnetul de munca. Nu cred ca poate ramane deschisa suspendarea!
Ce parere aveti?
Am si eu nevoie de niste lamuriri, astfel: am o salariata care va naste in februarie 2010. Salariata respectiva are contract pe durata determinata pana in august 2010. Daca salariata va intra in concediu pentru crestere si ingrijire copil ii mai poate inceta contractul de drept, la data expirarii termenului pentru care a fost incheiat?
Si daca da, care sunt inscrierile care trebuie sa apara in carnetul de munca?
Multumesc!
Va rog sa ma ajutati in rezolvarea urmatoarei situatii: pot concedia o salariata dupa reintegrarea in activitate la revenirea din concediul pentru crestere si ingrijire copil? Daca nu , spune-ti-mi in ce lege este stipulat acest lucru!
Multumesc!
Buna ziua,
conform prevederilor CCMUN art. 78 alin 1) "La incetarea contractului individual de munca din motive ce nu tin de persoana salariatului, angajatorii vor acorda acestuia o compensatie de cel putin un salariul lunar, in afara drepturilor cuvenite la zi. "
as dori sa stiu daca aceasta compensatie este in cuantum net sau brut?
Multumesc!
Buna ziua,
Spune-ti-mi, va rog unde trebuie inregistrat contractul de prestari servicii si de catre cine? Si ce taxe trebuie sa plateasca beneficiarul?
Multumesc!
Buna ziua,
Puteti sa-mi spuneti daca contractul de prestari servicii se inregistreaza undeva? La administratia Financiara sau la Registrul Comertului?
Si ce taxe se platesc de catre angajator?
Multumesc!
Buna ziua,
As dori sa stiu daca exista o interdictie in lege cu privire la urmatoarea situatie: o societate doreste sa angajeze o persoana care sa lucreze 28 ore/saptamana, ceea ce ar insemna 5.6 ore/zi.
Multumesc!
Discuție fluturas
As dori sa stiu daca exista specificat in legislatie faptul ca angajatorul este obligat sa transmita salariatilor fluturasii de salariu.
Multumesc!