avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 400 soluții astăzi

Conferință avocatnet.ro: Avalanșă de modificări în Codul muncii - analize și detalieri. Tot ce trebuie să știe angajatorii pentru conformare la noua legislație. Rezervă loc și participă → 

Forum Activitate Costin85

Activitate Costin85

Discuție Discriminare?
Discriminare?
Buna seara,
Lucrez intr-o companie unde la salariul se adauga bonusuri in functie de numarul de procese tehnologice cunoscute .
Este normal ca sa fiu fortat sa lucrez pe un proces unde toti colegii sunt platiti extra iar eu nu?
Buna ziua,
Am o nepoata care doreste sa urmeze un program internship pe o perioada de 3 luni intr-o companie.Problema este ca aceasta primeste pensie alimentara si nu stiu daca este pericol sa
o piarda . Asa ca apelez la cunstintele dumneavostra.
Multumesc anticipat!
Discuție Fara plata...
Buna ziua,
Este normal ca întreprinderea la care lucrez sa i-a decizia sa se lucreze 4 zile din săptămână iar a -5-a zi sa fim in fara plata?
Imi poate afecta somajul daca in caz ca se închide fabrica sau chir si la pensionare?
Multumesc anticipat!
Discuție Zile recuperare
Buna ziua,
Va rog sa imi spuneti cât este de corect ca o companie sa te cheme la ore suplimentare iar cand se apropie data plății ( 60 de zile ) sa te anunțe că vei sta acasa iar orele suplimentare sa fie doar zile de recuperare.Si asta se intampla la jumatate din numărul de angajați deci totul ducând la ideea ca totul se face cu intentie pentru a evita plata orelor suplimentare.Si din cate am inteles imediat după ce vor scăpa de aceste ore vom intra in somaj tehnic.
Răspuns la discuția Zile de concediu
Va multumesc pentru raspuns!
V-as ruga ,dacă doriți ,să îmi spuneți o lege sau un fragment din aceasta dacă se poate care face referire ...
Buna ziua,
Intrebarea mea este daca fac cerere de concediu si se aproba de angajator este legal ca aceasta zi sa fie "transformata" in zi de recuperare. Mai precis daca intr-o luna imi iau o zi de concediu dar lucrez si o sambata suplimentara (dubla ) ziua mea de concediu trebuie sa o recuperez?Specific ca fac cerere de concediu care se aproba in sistem dar si semnez lista orelor suplimentare!
Buna ziua !
De curând am primit informația că acele mici atenții, cadouri care ne erau oferite in perioada sărbătorilor de iarnă sau de paște nu le vom mai primii pentru ca nu este legal.Cunoasteti o lege care să interzică acest lucru? Eu pana acum am văzut în asta doar un gest frumos din partea angajatorului. Dar sa spui ca este ilegal...
Buna seara , astăzi la intrare in supermarket soția a lăsat o plasa in spatiul special amenajat pentru bagaj .Greseala a fost ca a lăsat si portofelul după care a intrat în magazin.In acest timp alta persoana la plecare a încurcat/ furat plasa ca acesta era bagajul meu .Am anuntat paza după 5- 10 minute si am verificat camerele !Momentul in care bărbatul ia si plasa este surprins de camera.
Intrebarea mea este pot posta poza pe un site de socializare cu credinta ca poate il recunoaște cineva sau exista legi care interzice acest lucru? La fata locului am chemat si politia dar fara prea multe rezultate.
Buna ziua,
M-am mutat recent intr-un bloc "comunist" iar spațiul din fața blocului este extrem de urât din cauza vecinilor care si-au facut o grădină cu zarzavaturi. Lăsând la o parte ca totusi suntem la oraș și ca este cam penibil din punctul meu de vedere., imaginea pe care o vezi te duce cu gândul la zonele acelea suburbane din India..
Intrebarea mea este cum pot sa intervin legal ,fara conflicte ca aceasta grădină sa devina ceva mai frumos , un spațiu verde cu pomisori ?!
Si inca ceva ,proprietarul de la parter si-a cam revendicat el acest teren.
Buna ziua,
Cat de permisiva este legea privind orele suplimentare?!
1. Potrivit spuselor angajatorului, citez :" orele suplimentare, LEGAL,nu pot fi platite in luna in curs deorece compania risca o amenda! "
2. Daca am efectuat ore suplimentare, de ce in loc sa fiu plătit..dupa 60 de zile... ma forteaza sa stau acasa,doar ca se apropie ziua de plata a acelor ore? Imi pare un abuz ca 250 de angajati din 300+ odata ii lasa acasa doar pentru a evita plata.Mai ales ca suntem multi cu concediu neefectuat de anul trecut.