avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 792 soluții astăzi
Forum Activitate Costin85

Activitate Costin85

Răspuns la discuția Abuz in serviciu?
Am rezolvat intre timp se pare ca intradevar nu a ajuns.Multumesc.

Cabinet de Avocat ”Patrascu Razvan” a scris:

Detaliati.

Buna ziua,
Astept un certificat medico-legal iar cei de la IML spun ca a fost trimis catre sectia de politie.
Partea interesanta este ca cel care se ocupa de dosarul deschis este prieten foarte bun cu cel care a savarsit actele de violenta. Probabil ca de aceea imi spune ca nu a sosit certificatul ,desii cei de la IML sustin contrariul.
Cum altfel pot intra in posesia certificatul cand culmea cel care este platit sa te protejeze te impiedica sa il obtii!?
Discuție Discriminare?
Discriminare?
Buna seara,
Lucrez intr-o companie unde la salariul se adauga bonusuri in functie de numarul de procese tehnologice cunoscute .
Este normal ca sa fiu fortat sa lucrez pe un proces unde toti colegii sunt platiti extra iar eu nu?
Buna ziua,
Am o nepoata care doreste sa urmeze un program internship pe o perioada de 3 luni intr-o companie.Problema este ca aceasta primeste pensie alimentara si nu stiu daca este pericol sa
o piarda . Asa ca apelez la cunstintele dumneavostra.
Multumesc anticipat!
Discuție Fara plata...
Buna ziua,
Este normal ca întreprinderea la care lucrez sa i-a decizia sa se lucreze 4 zile din săptămână iar a -5-a zi sa fim in fara plata?
Imi poate afecta somajul daca in caz ca se închide fabrica sau chir si la pensionare?
Multumesc anticipat!
Discuție Zile recuperare
Buna ziua,
Va rog sa imi spuneti cât este de corect ca o companie sa te cheme la ore suplimentare iar cand se apropie data plății ( 60 de zile ) sa te anunțe că vei sta acasa iar orele suplimentare sa fie doar zile de recuperare.Si asta se intampla la jumatate din numărul de angajați deci totul ducând la ideea ca totul se face cu intentie pentru a evita plata orelor suplimentare.Si din cate am inteles imediat după ce vor scăpa de aceste ore vom intra in somaj tehnic.
Răspuns la discuția Zile de concediu
Va multumesc pentru raspuns!
V-as ruga ,dacă doriți ,să îmi spuneți o lege sau un fragment din aceasta dacă se poate care face referire ...
Buna ziua,
Intrebarea mea este daca fac cerere de concediu si se aproba de angajator este legal ca aceasta zi sa fie "transformata" in zi de recuperare. Mai precis daca intr-o luna imi iau o zi de concediu dar lucrez si o sambata suplimentara (dubla ) ziua mea de concediu trebuie sa o recuperez?Specific ca fac cerere de concediu care se aproba in sistem dar si semnez lista orelor suplimentare!
Buna ziua !
De curând am primit informația că acele mici atenții, cadouri care ne erau oferite in perioada sărbătorilor de iarnă sau de paște nu le vom mai primii pentru ca nu este legal.Cunoasteti o lege care să interzică acest lucru? Eu pana acum am văzut în asta doar un gest frumos din partea angajatorului. Dar sa spui ca este ilegal...
Buna seara , astăzi la intrare in supermarket soția a lăsat o plasa in spatiul special amenajat pentru bagaj .Greseala a fost ca a lăsat si portofelul după care a intrat în magazin.In acest timp alta persoana la plecare a încurcat/ furat plasa ca acesta era bagajul meu .Am anuntat paza după 5- 10 minute si am verificat camerele !Momentul in care bărbatul ia si plasa este surprins de camera.
Intrebarea mea este pot posta poza pe un site de socializare cu credinta ca poate il recunoaște cineva sau exista legi care interzice acest lucru? La fata locului am chemat si politia dar fara prea multe rezultate.