avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 489 soluții astăzi
Forum Activitate BIRGAOANU ALEXANDRU MARIUS

Activitate BIRGAOANU ALEXANDRU MARIUS

dreptul la actiune este prescris. in termen detrei ani putea sa ceara sora d-vs banii de la tatal d-vs. Vedeti ca certificatul de mostenitor are caracter conventional iar sora v-a recunoscut in fata notarului cota de 1/2 din apartament. Nu cred ca trebuie sa instrati in panica. Totusi daca sora va da in judecata e bine sa apelati la un avocat.
Răspuns la discuția Corectare act schimb apartament
Solutii sunt mai multe, inclusiv "dezbaterea mostenirii" in instanta de judecata, de fapt o actiune de partaj succesoral in cadrul careia sa solicitati instantei de judecata sa constatae ca apartamentul despre care vorbim este bun propriu.

E de inteles si notarul public care practic, dupa moartea uneia din parti ar trebui sa aschimbe regimul de dobandirea a bunului iar raspunderea este exclusiv a acestuia.

V-as mai sugera o posibila solutie, Sa va duceti la notarul public sa formulati o cerere de indreptarea eroare materiala pe care acesta o va respinge urmand ca d-vs sa va adresati instantei cu plangere impotriva acestei respingeri, urmand ca instanta (indirect) sa stabileasca regimul juridic al bunului.

Atentie, trebuie sa solicitati notarului sa rectifice sau sa completeze contractul cu o fraza de genul " bunul primit in schimbul ..... este dobandit in regim de bun propriu de catre... in conformitate cu art/31 lit. e Codul Familiei."

D-vs vorbeati despre facptul ca ati solicitat sa-l scoata din contract pe sotul d-vs. Dar nu uitati ca s-a dat o suma de bani si in mod corect notarul l-a inclus si pe acesta in act care in cel mai fericit caz aare un drept de creanta, dar probabil nu a avut in vedere si precizarea in mod expres a mentiunii ca bunul se dobandeste in conditiile art.3
1 lit.e.
Răspuns la discuția Corectare act schimb apartament
Imi pare rau ca pana acum nu ati primit un raspuns care sa va ajute.
Din cate am inteles primul apartament l-ati dobanit inainte de casatorie si ulterior ati facut un schimb dobandind un alt imobil in schimbul acestuia si ati mai platit si sulta copermutantului.

In primul rand tin sa va spun ca legea prvede in mod expres ca bunul dobandit in schimbul altui bun dobandeste regimul juridic al bunului schimbat. Concret daca apartamentul era bun propriu al d-vs si cel dobandit in schimbul acestuia este bun propriu. Singura problema o ridica sulta platita care din cate am inteles a fost platita de soti. In legatura cu aceasta este de discutat daca sotul avea doar un drept de creanta sau a dobandit vreun drept real asupra apartamentului.
Daca la redactarea actului de schim s-a strecurat vreo eroare aceasta poate fi rectificata de notarul public.
Răspuns la discuția revendicare donatie
Buna ziua!
Cred ca ar fi bine ca si d-vs sa va angajati unavocat. Din cele expuse de d-vs am inteles ca s-a solicitat instantei revocarea donatiei pentru ingratitudine. Daca este asa, actiunea este gresit calificata intrucat in cauza nu sunt incidente dispozitiile legale privind revocarea donatiei pentru ingratitudine.
Daca donatia a fost facuta de mama d-vs ambilor soti (d-vs si sotiei) atunci bunul este comun cu fosta sotie si urmaza sa va rezolvati aceasta problema inactiunea de partaj (daca s-a donat cote de 1/2 pentru fiecare atunci probabil intuiti continuarea).
Oricum ar trebui mai multe amanunte legate de continutul contractului pentru a va sugera un sfat (eventualele sarcini etc)
Buna ziua!

Extrasul de carte funciara pentru informare poate fi solicitat de catre orice persoana. Pentru acest lucru trebuie sa cunosteti numarul de carte funciara si numarul cadastral al imobilului pentru care solicitati extras. Ca procedura ori va prezentati d-vs la BCF unde achitati o taxa de 20 lei si completati o cerere ori apelati la un notar public pentru a va ajuta.
Răspuns la discuția Dezmembrare teren
Buna ziua!

Pentru dezmembrarea corpului de proprietate este necesar sa apelati la un inginer de cadastru, autorizat, pentru a va intocmi documentatia cadastrala de dezmembrare. Inginerul o sa va solicite certificat de urbanism, copie legalizata dupa actul de proprietate, un certificat fiscal si documentatia cadastrala pentru intreg. Dupa intocmirea documentatiei cadastrale pentru dezmembrare (trei loturi si drum de acces) inginerul o va depune la OCPI pentru avizare. In momentul in care aveti documentatia cadastrala avizata va putteti adresa unui notar public pentru a va intocmi si autentifica actul de partaj si dezmembrare. Este absolut necesar ca in momentul prezentarii la notarul public toti coindivizarii sa fiti intelesi asupra modalitatii de partajare (daca nu va intelegeti trebuie sa va adresati instantei de judecata). In mare cam acestia sunt pasii de urmat.
Răspuns la discuția Acte casa pentru copii minori
In primul rand trebuie sa vb de capacitata de exercitiu a minorilor. Pentru a putea cumpara (act de dispozitie) pe langa reprezentarea lor de catre d-vs si sot in calitate de reprezentanti legali mai trebuie si incuviintarea autoritatii tutelare. puteti incheia o vanzare cumparare cu procurator de fonduri.
Răspuns la discuția AUTORITATE DE LUCRU JUDECAT
Nu se leaga daca exista calea realizarii dreptului actiunea in constatare nu era admisibila per a contrario?

Răspuns la discuția Problema mostenire-Acte
MAI DEGRABA ESTI SPECIALISATA IN CREDITE
DA ASA ESTE DAR VEDETI CA ACEST STATUT A FOST MODIFICAT SI SE PUTEA ACORDA PANA LA 800 M.P